7 biztos módszer a mellfeszesítésre fogyás után

0

Bár a megereszkedett mell teljesen természetes jelenség fogyás után, sok nőnek mégis problémát okoz az önértékelésében. Igaz, hogy a mellszövet nem tud teljesen visszatérni eredeti állapotába, de a megfelelő gyakorlatokkal, egészséges táplálkozással és egy kis odafigyeléssel nagyban javítható a helyzet.

Ha megfogadod a következő tippeket, már egy hónapon belül látni fogod a javulást.

1. Az egész testedet edzd, ne csak a mellizmodat.

A mellizmok edzése a kulcs a feszesebb, teltebb mellekhez. De technikailag nem lehet megemelni a melleket, mivel nagyrészt zsírszövetből és emlőmirigyekből állnak, azonban a közeli izmokat formálhatod, hogy a melled tónusosabb, formásabb legyen. Ehhez viszont nemcsak a mellizmok edzését kell elkezdened. Az egész felsőtestedet meg kell dolgoztatnod, és a testtartásodat is javítani kell ahhoz, hogy a melleid szebbek legyenek.

2. Figyelj a testtartásodra.

Ha szép a testtartásod, nemcsak jobban nézel ki, de az ízületeidre és szöveteidre nehezedő, felesleges terhet is megszüntetheted, amitől a melleid még inkább lógnak. A jó testtartás segíti a testsúly egyenletes eloszlását, megelőzi a mellkas és a hát fájdalmát. A vállaidat húzd hátra, a fejed legyen egyenes, a hasadat húzd be. Képzeld el, hogy a fal mellett állva akarod megmérni a magasságodat. Ez lesz a helyes testtartás.

3. Válassz olyan melltartót, ami sportolás közben megfelelő támaszt nyújt.

Egy jól illeszkedő melltartó megtámasztja a mellett és csökkenti a mell feszülését. Benne a mell nem tud mozogni, mégsem túl szoros, tehát nem akadályozza a vérkeringést. A lendületes mozgásokhoz, mint például a futás, mindig viselj melltartót. De nem kell örökké hordanod, ha csak sétálsz, semmi szükség rá. Egyes kutatások szerint a folyamatos melltartó viselés csak gyengíti a mellizmokat, azaz elősegíti a mellek lógását.

4. Étkezz megfelelően és tartsd meg az egészséges testsúlyt.

Kizárólag egészséges táplálkozással természetesen nem tudod megelőzni a mellek lógását, és helyreállítani sem tudod őket. De a kiegyensúlyozott étrend segít abban, hogy elkerüld az állandó súlyingadozást, ami nagyban károsítja a mellszövetet. Egyél sok egészséges zsírt, például zsíros halakat, olajokat, dióféléket és avokádót. Ezek javítják a bőr állapotát, hogy a mell feszesebbnek tűnjön. Figyelj a vízre is, igyál sokat, hogy támogasd a bőröd rugalmasságát.

5. Használj külsőleg is készítményeket.

Sajnos nincs olyan csodakrém, ami képes helyreállítani a károsodott mellszövetet. A külsőleg használható készítmények részecskéi túl nagyok ahhoz, hogy mélyen beszívódjanak a bőrbe és valódi hatást érjenek el. Viszont a bőr felső rétegében nagyon hatékonyak és nagyban tudják javítani az állapotát, hogy a mell feszesebbnek, hidratáltabbnak tűnjön. Válassz olyan készítményt, ami ideális a bőrtípusodhoz, és ne feledkezz meg a melleidnél sem a napfény elleni védelemről.

6. Próbáld ki a masszírozást.

A mellmasszázs serkenti a vérkeringést és erősíti a mellszövetet. Felfelé irányuló mozdulatokkal masszírozd a melled napi 15 percen át. Használhatsz különböző olajokat is, például az olívaolaj tele van antioxidánsokkal, melyek javítják a bőr textúráját és rugalmasságát.

7. Ha dohányzol, hagyd abba.

A dohányzás nagyon felgyorsítja az öregedési folyamatot. Ennek következtében a szövetek elvesztik rugalmasságukat. A dohányzás rombolja a kollagént és az elasztint, melyek a bőr szépségéért felelősek. A vérkeringést is rontja, lelassítja az oxigén és a tápanyagok eljutását a sejtekbe, amivel idő előtt ráncokat okoz.

BÓNUSZ: Próbáld ki ezeket a gyakorlatokat a feszesebb mellért.

1. Fekvenyomás egykezes súlyzóval

Nagyon hatásos gyakorlat az izmok formálásához, a mellizom tömegének növeléséhez, a teltebb mellek eléréséhez.

 • Feküdj le a padra, kezeidben a súlyzók. A könyökeidet 90 fokban hajlítsd be, legyenek párhuzamosak a talajjal.
 • Nyomd felfelé a súlyzókat, és tartsd meg ezt a testhelyzetet egy másodpercig.
 • Majd engedd le a súlyzókat a könyökeid behajlításával, míg visszatérsz a kiinduló testhelyzetbe.
 • 3-5 sorozatot végezz 12-15 ismétléssel.

Ha a padot más szögben döntöd meg, más izmokat tudsz megdolgoztatni.

2. Fekvőtámasz

Ez egy összetett gyakorlat, ami az egész felsőtestet átmozgatja, legfőképpen a mellizmokat.

 • Vedd fel a plank pózt. A kezeid legyenek vállszélesnél nagyobb távolságban egymástól. A tested a fejedtől a lábujjadig egyenes vonalat formázzon.
 • Lassan hajlítsd be a karjaidat, és próbáld a mellkasoddal megérinteni a talajt.
 • Majd egy erős nyomással térj vissza a kiinduló testhelyzetbe.
 • 3-5 sorozatot végezz 12-15 ismétléssel.

Ha nem tudod a megfelelő testtartással végezni ezt a gyakorlatot, akkor csináld a térdeiden vagy a fal mellett.

3. Tárogatás súlyzóval

Nyújtja a mellizmokat, javítja a testtartást és erősíti is az izomzatot.

 • Feküdj a padra, lábfejeid a talajon, mindkét kezedbe egy súlyzó.
 • Emeld fel a karjaidat és kissé hajlítsd be őket. A súlyzókat a mellkasod felett tartsd. Ez lesz a kiinduló testhelyzet.
 • Lassan szívd be a levegőt, közben nyisd szét a karjaidat oldalra, hogy végül párhuzamosak legyenek a talajjal. Érezned kell a feszülést a mellkasodban és annak környékén.
 • Fújd ki a levegőt, és térj vissza a kiinduló testhelyzetbe.
 • Végezz 3-5 sorozatot 12-15 ismétléssel.

Ezt a gyakorlatot végezheted fitnesz labdával is, hogy a törzsedet is erősítsd. Fontos, hogy fájdalmat nem szabad érezned a gyakorlat közben.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét