6 módszer, hogy a striák kevésbé láthatóak legyenek

0

A striák eleinte pirosak vagy lilák, és lassan változtatják meg a színűket, ahogy múlik az idő. A friss striák azért pirosak, mert a vérerek még növekedési fázisban vannak. A kezelést ilyenkor érdemes elkezdeni. A fehér striák már jó ideje ott vannak a testen, ezeknek sokkal nehezebb a halványítása, ennek ellenére mégis megpróbálkozhatsz természetes módszerekkel.

A striák ártalmatlanok, nem okoznak problémát, de sokan szoronganak és stresszelnek miattuk. Utánajártunk, hogy mit tehetsz, hogy elhalványítsd őket, akár frissek, akár régebbiek.

1. Használj retinoltartalmú krémeket.

A retinol igen hatékony a piros striák halványításában. Kevésbé láthatóvá teszi a néhány hónapos csíkokat. Lassítja a kollagén lebomlását, a striák pedig a bőrhöz hasonlóvá válnak.

2. Segíthet az önbarnító is.

Ha önbarnító készítményeket használsz, a striák bőrtől eltérő színét könnyebben elfedheted. Striákkal napozni egyébként sem ajánlott, mivel a napfény lebarnítja a megnyúlt bőrt, így a csíkok még inkább észrevehetővé válnak.

3. Táplálkozz megfelelően.

Nincs olyan varázsétel, amitől a striák eltűnnek, viszont olyan van, ami egészségesebbé teszi a bőrt, és csökkenti a striák láthatóságát. A szakértők azt javasolják, hogy igyál sok vizet, ettől a bőröd puhább lesz, és kevésbé lesz hajlamos a striák kialakulására. A sok cinket tartalmazó ételek, mint a halak és a diófélék, szintén támogatják a bőr egészségét.

4. Radírozd a bőröd rendszeresen.

A rendszeres radírozással eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, így segítheted a bőröd megújulását, és halványíthatod a striákat. Ezzel a módszerrel más kezelések hatékonyságát is növelheted, hiszen radírozás után a hatóanyagok jobban be tudnak szívódni a bőrbe.

5. Őrizd meg az egészséges testsúlyodat.

Ha aktív vagy, és meg tudod tartani az egészséges testsúlyodat, megelőzheted a bőröd kinyúlását. De a régi striákat is könnyebb halványítani, ha a bőröd nem szenved el újabb stresszt a súlyod ingadozása miatt.

6. Próbáld ki a Microneedling kezelést.

Az apró tűk kis lyukakat hoznak létre a bőr felső rétegén. Az irhát célozzák meg, azt a réteget, ahol a striák kialakulnak. Mivel ez traumát jelent a bőr számára, kiváltja a test természetes reakcióját, ami nem más, mint a több kollagén termelése a sérülések gyógyításához.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét