6 kiegészítő a királyi család tagjain, ami olyan üzenetet hordozott, amiről fogalmunk sem volt

0
14

A királyi családban a kiegészítőket sem találomra válogatják össze az öltözékekhez. Táskák, fülbevalók, nyakláncok – nemcsak a ruhához kell hogy passzoljanak, de gyakran jelentésük is van. A királyi családban viselt kiegészítők titkos üzeneteket hordoznak. Ezek közül néhánynak megismerheted a jelentését.

1. Diana hercegné nyaklánca, amit egyszer a fején viselt

Divat tekintetében Diana igazi lázadó volt, sokszor láthattuk úgy megjelenni, hogy azzal már a királyi család öltözködési szabályainak határát feszegette. 1985-ben át is hágta az előírásokat azzal, hogy a királyi család örökségét képező nyakláncot fejpántként viselte egy Ausztráliában rendezett eseményen. A nyaklánc egykor Mária királynéé volt, és része a koronaékszereknek.

Nem tudni, hogy ez véletlen volt-e Diana részéről. Egyesek szerint át akarta bújtatni a fejét a nyakláncon, de az a homlokára ragadt, ő pedig inkább így hagyta.

2. Diana hercegné esküvői tiarája

A tiara, amit Diana az esküvőjén viselt, valójában nem a királyi családtól kapott ajándék volt, hanem az ő családjához tartozott. A gyémánttiara a Spencer család tulajdonában állt közel egy évszázadon keresztül. Több ékszerből állították össze, amelyek a család történetének különböző időszakait szimbolizálják.

Az esküvő után a hercegné többször is viselte a tiarát, ami halála után, 1997-ben visszakerült a Spencer családhoz, és a mai napig az ő birtokukban van. 2018-ban Diana unokahúga, Celia McCorquodale viselte az esküvőjén.

3. Kate Middleton esküvői fülbevalója

Ahogyan Diana hercegné, úgy Kate Middleton is viselt olyasmit az esküvőjén, amivel a saját családja hagyományai előtt tisztelgett. Kate a szüleitől kapott gyémánt fülbevalót vette fel az esküvőjére. A fülbevaló tölgyfalevélhez hasonló formájú, a közepén pedig makk van. Hogy miért makk? A fülbevaló tervezője a Middleton család címeréből merített ihletet, amelyben a 3 makk a 3 lánytestvért szimbolizálja. A tölgyfa gyakori Angliában, az erő szimbóluma.

4. Diana hercegné dekoltázst takaró táskái

Kis retiküljei nemcsak arra szolgáltak, hogy apróságokat tartson bennük. A hercegné ezeket használta a dekoltázsa eltakarására, mikor kiszállt az autóból. A világ egyik legtöbbet fotózott nője volt, aki pontosan tudta, mely pózok elfogadhatatlanok a királyi családban. Ezért vitt magával mindig borítéktáskát, mikor mélyen dekoltált ruhát viselt, és takarta magát velük. Milyen okos trükk!

5. Meghan Markle esküvői csokra

A csokor kicsi volt, de nagy jelentőséggel bírt. Különböző virágokból állították össze, volt benne jázmin, szagosbükköny, liliom és olyan virágok, amiket Harry szedett neki a Kensington-palota kertjében. A csokorral Diana hercegné előtt is tisztelegtek néhány szál nefelejccsel, ami az ő kedvenc virága volt.

6. Beatrix hercegnő táskája

A hercegnőnek több olyan táskája is van, amelyre a “Be Cool Be Nice” szlogen van ráhímezve. Ez a hercegnő erőszakellenes kampányának mottója. A kedvességet, a tiszteletet, a jó modort hirdeti, és próbál segíteni a bántalmazást elszenvedett tinédzsereknek.

Mikor megkérdezték, miért döntött a kampány támogatása mellett, Beatrix elmondta, hogy személyes élményei vezették erre, hiszen fiatal korától fogva rengeteg kritikát kapott. “A nyilvánosság előtt élek és egy túlexponált környezetben nőttem fel. A felnőtté válásomnak része volt, hogy 18 éves koromtól kezdve küzdöttem a súlyommal, és folyton azon aggódtam, hogy a kinézetemet elfogadják-e.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét