6 illusztráció elmagyarázza, hogy eddig miért nem találtál rá a szerelemre

0
4844

Ez a cikk azoknak szól, akik készen állnak a szerelemre, de nem értik, miért kerüli el őket mindig ez az érzés. 6 illusztráció választ ad a kérdésre, hogy miért vagy még mindig egyedül.

Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy hogyan mennek el mindig a szerelem mellett azok az emberek, akik alig várják ezt a régóta dédelgetett érzést.

6. Nincs helye a szerelemnek az életedben.

Tehát készen állsz. Készen a szerelemre, és örökkön örökké egy emberrel lenni. De nem ma este fogsz találkozni ezzel az emberrel, mert bent kell maradnod dolgozni (ahogy az elmúlt néhány napban kellett). A hétvégén a barátaiddal találkozol, és meghallgatod a problémáikat. Vagy lehet, hogy van gyereked, és vele, csakis vele foglalkozol.

  • A diagnózisod: minden mással el vagy foglalva ebben a világban, kivéve a szerelmet.

Mit tehetsz?

Steve McClatchy, számos pszichológiai témájú könyv szerzője azt ajánlja, hogy hagyjuk abba, hogy egyedül oldjuk meg az összes problémát és feladatot. A hibás prioritások nem engedik, hogy boldogok legyünk és hogy továbblépjünk. Először is szeresd önmagad: menj haza időben, engedd, hogy az édesanyád vigyázzon a gyermekedre, és halaszd el a barátnőddel való találkozót arra a napra, amikor neked (és nem neki!) alkalmad lesz beszélni az új romantikus kalandodról.

5. Nem tudod elengedni az előző kapcsolatodat.

Végre találtál időt a randira. Sok időt töltöttél a tükör előtt, hogy felpróbálj különböző ruhákat, és elképzelted a párod csodáló nézését, félénk mosolyát és furcsa vicceit. De mielőtt elindulnál, úgy érzed, hogy csak sírni szeretnél. Mert amikor a szerelemre gondolsz, a volt barátod képe jelenik meg a fejedben. Jóképű volt, bátor, tökéletes, egyszerűen a legjobb, annyira törődő és kedves. Egy kiemelkedő pszichoanalitikus, Sigmund Freud írt arról, hogy milyen fontos, hogy a múltbeli kapcsolatokat a múltban hagyjuk. Miért vitázol egy szakértővel?

  • A diagnózisod: az előző kapcsolatod foglalja el a szíved.

Mit tehetsz?

Válaszolj egy kérdésre: miért szenvedsz még mindig? A kapcsolatodnak vége, az időgépet még nem találták fel, nem tudsz semmit megváltoztatni. Az exed nem tökéletes, csak a te fejedben ilyen nagyszerű. Otto Kernberg pszichoanalitikus azt gondolja, hogy a tudatalatti érzelmek és fantáziák nagy hatással vannak az új kapcsolatokra. Lépj tovább! Itt az ideje, hogy boldog légy!

4. Túl sok időt töltesz otthon.

A fáradtság, a rossz időjárás, a lehangoló tél ok arra, hogy bent töltsd a napot. Ezen kívül van egy új film, amit megnézhetsz, és egy könyv, amit olvashatsz. Ráadásul a kötés is remek hobbi. Így otthon maradsz. Mindig találsz ürügyet, még akkor is, ha hétvége van vagy ünnep. És mindig szomorú vagy, amikor nincs senki, aki megölelne.

  • A diagnózisod: otthonülő ember lettél.

Mit tehetsz?

Természetesen az idő, amit egyedül, betakarózva, a kedvenc regényünk hőseivel töltünk nagyon nyugodt. De legyünk őszinték: ha a 4 fal közé korlátozod magad, akkor valószínűleg csak a hűtővel lesz randid. Van egy nagyszerű világ a házadon kívül, erőltesd meg magad, hogy megismerd.

3. Nem figyelsz a megjelenésedre.

Tessék! Megcsináltad. Egy kávézóban vagy, a pincér nagy figyelmet fordít a barátnődre, a te rendelésedet pedig komoly arccal veszi fel. Egy jóképű férfi tudni szeretné az élénk piros ruhát viselő nő nevét. A hölgy kellemes parfümje olyan sok körülötte lévő ember figyelmét vonzza. És te eltakarod az arcod egy elnyűtt, régi kapucnis felsővel, a hajad copfban.

  • A diagnózisod: nem törődsz azzal, hogy hogyan nézel ki mások előtt.

Mit tehetsz?

Az anyukád mindig azt szokta mondani, hogy az emberek imádni fogják a lelkedet és az eszedet. És ez igaz is. De a csábítás szakasza megelőzi a szerelmet. Leil Lowndes, a kommunikáció pszichológiájának szakértője szerint az első benyomás az alapja a jövőbeli kapcsolatnak. Természetesen fontos, hogy okos vagy, de ne felejts el jól kinézni, és kedvesnek, nyitottnak lenni közösségben. A srácokat nem érdekli, hogy a szűk farmer nem trendi most, ha jól áll neked (úgy, mint a gyönyörű mosolyod).

2. A szüleid véleménye a fő számodra.

Végre eljött a becses pillanat: szerelmes lettél. Az anyukád a hobbijáról kérdez, az apukádat a munkája érdekli. Együtt arra a következtetésre jutnak, hogy nem érdemel meg téged. És nem tudsz dönteni a saját érzéseid és az ő érzéseik és negatív véleményük között. Ne legyél szomorú! Két orvos, Tim Fawcett és Piet van den Berg a Bristoli Egyetemről elvégeztek egy tudományos kutatást, és publikáltak egy cikket, amelyben az áll, hogy a szülőknek nagyon gyakran nem tetszik a gyerekük választása, és ez egy teljesen normális dolog.

  • A diagnózisod: a szüleid véleménye fontosabb számodra, mint a sajátod.

Mit tehetsz?

Természetesen a szülői engedély a nevelés fontos része. Anyukád nem kedvel egy jellemvonást, apukád nem kedvel egy másikat. De a szüleid már megtalálták a szerelmet, és családjuk van. Most neked kell döntést hoznod. Kövesd a saját érzéseidet és véleményedet.

1. Az új dolgok ellen vagy.

Aranyos, szép és független. Mindig ugyanabban a kávézóban találkozol a barátaiddal, és mindig csajos filmeket választasz, amikor moziba mentek. Biztos vagy benne, hogy sok okos srác jár színházba, és hogy nincsenek kreatív emberek a sportolók között. A szűk nézeteid és szokásaid nem engedik, hogy továbblépj.

  • A diagnózisod: félsz valami újat kipróbálni.

Mit tehetsz?

Meg kell szabadulnod a struktúrától, amelyet saját magadnak építettél. A világ hatalmas és változatos. Az igaz szerelem ezen a megszokott helyekből és hobbikból álló struktúrán kívül vár rád.

Hogy kezeled a szakítást? Megvannak a saját trükkjeid? Oszd meg velünk egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét