6 bántó jel, ami igazából azt mutatja, hogy a párod szeret téged

0

Vannak kapcsolatok, melyeket nyugodtan nevezhetünk mérgezőnek. Ezek szó szerint megmérgezik az embert. Akkor fordul elő, mikor az egyik fél önzőségből és a másik feletti hatalomvágyból próbálja meg kontrollálni a párját. De néha az is előfordul, hogy félreértjük a jeleket, és óriásit tévedünk, ha azt hisszük, hogy a másik csak bántani akar.

Hogy megértsd, valójában mi történik a kapcsolatodban, próbáld más szögből nézni.

1. Folyamatosan prédikál.

Igen, ez nagyon idegesítő. “Meg tudod csinálni ezt. Meg tudod csinálni azt.” De tényleg elégedetlen veled a párod? Gondold át jobban! Lehet, hogy csak meg van győződve arról, hogy többre is képes vagy, esetleg úgy gondolja, hiba volt, hogy elvesztegetted a tehetségedet. Nagy igazság, hogy a nézők a lelátóról többet látnak, mint a játékosok a pályán.

2. Csakis az igazat mondja.

Légy őszinte: mikor kérdezel valamit, tényleg az őszinte választ akarod hallani vagy csak megerősítésre vágysz, hogy amit gondolsz, az helyes? Nagyon fontos, hogy megválaszold magadnak ezt a kérdést, és ne rossz szándékot keress a párod túl őszinte válaszaiban.

3. Eltávolodás a válasz az eltávolodásra.

Egy párkapcsolat olyan, mint a hullámvasút. Felfelé halad, mikor az új érzések fellángolnak, majd lefelé, mikor a hétköznapok és a problémák kezdik éreztetni hatásukat. Ha a párodnak egyedüllétre van szüksége ahhoz, hogy megbirkózzon a gondjaival, ne gondold rögtön, hogy itt a kapcsolatotok vége. Adj neki időt.

4. Elégedetlen a külsőddel.

Mélyen legbelül mindannyiunknak szükségünk van bókokra, hogy meggyőzzük magunkat, a jó embereket nem a megjelenés alapján ítélik meg. De ha annyira meghíztál, hogy már csak kapkodod a levegőt, a párod észrevételei valószínűleg arra irányulnak, hogy figyelj jobban az egészségedre, nem pedig megsérteni akar.

5. Külön töltitek a szabadidőtöket.

Mindenkinek más a személyisége, az érdeklődési köre és a baráti köre. Ha a párod imád horgászni és túrázni, te viszont inkább a bowlingozást és a zajos összejöveteleket kedveled, ne vedd sértésnek, ha nem hív el kirándulni a tóhoz. Csak emlékszik rá, legutóbb mennyire untad.

6. Távolságtartó a viták után.

Időnként mindenki veszekszik. Ez normális. Az viszont nem normális, hogy elvárod, hogy a párod rögtön utána menjen hozzád békülni. Mindenkinek időre van szüksége ahhoz, hogy megnyugodjon, rendezze az érzéseit, és helyretegye magában a dolgokat. Ez egy szükséglet, nem az a célja, hogy téged bántson vele.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét