5 ok, miért keresnek az emberek domináns párt maguknak

0

Míg a nők szélesebb körű szerepvállalását a világon mindenütt kezdik támogatni, addig sok olyan nő is van, aki kifejezetten domináns párt keres. Kutatások szerint ők úgy nevelkedtek, hogy tudat alatt olyan párhoz vonzódnak, aki képes a felelősségvállalásra és meghozni minden fontos döntést. Sokunk ezt észre sem vesszük magunkon, pedig a személyiségnek is nagy szerepe van benne.

1. A nőket vonzzák a rosszfiúk

Ez nem csupán sztereotípia, sokkal inkább egy tény, ami önmagáért beszél. A domináns férfiak általában dohányoznak, isznak, tetováltak és vehemensen viselkednek. Ezek a dolgok pedig izgalmat keltenek a nőkben, akik így könnyű célponttá válnak, mintha bajba jutott, megmentésre szoruló kisasszonyok lennének.

2. Olyasvalakit választasz, aki mindkettőtök helyett meghozza a döntéseket

Sokakban mélyen gyökerezik az a hit, hogy az élet könnyű lenne, ha nem kellene döntéseket hoznunk. Ezért részesíted előnyben az olyan partnert, aki átveszi a gyeplőt, és minden döntést meghoz helyetted. Ehhez hozzászoksz és teljesen függővé válsz tőle.

3. A kedves embereket unalmasnak találod

Nem részesíted előnyben az olyan személyt, akivel hosszasan sétálgathatsz kézen fogva a naplementében. Helyette olyat keresel, aki kalandvágyó és megmutatja neked az élet vadabb, szenvedélyesebb oldalát. Számodra ezek az igazi párkapcsolati célok.

4. A dominancia nem keverendő össze az erőszakkal és az agresszióval

Egy domináns személynek természetesen megvannak a maga előnyei, de az ilyen emberek gyakran válnak erőszakossá. Ez nem jelenti, hogy egy domináns ember ne lehetne szerető, gondoskodó partner, de mindenképpen olyan módon szeret, hogy ő tudjon benne irányítani. Meg kell érteni a különbséget a dominancia és az erőszak között. Ha miatta akaratod ellenére való dolgokat teszel, az már erőszak. Ha ilyen helyzetben találod magad, keress segítséget!

5. A gyermekkorodnak nagyobb hatása van az életedre, mint hinnéd

A jelenlegi párkapcsolatodat erősen meghatározza az, hogy hogyan nőttél fel. Vagy egyik vagy mindkét szülőd alapvetően domináns személyiség volt, ha domináns párt kerestél magadnak felnőttként. Gyermekkorodban ehhez a dominanciához szoktál hozzá, ezért keresed a partneredben is ugyanezt. Mivel a te személyiséged engedelmeskedő, ezért a domináns partnereket be is vonzod, így a gyermekkori minta ismétlődik.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét