42 Netflixes sorozat, ami olyan nagyszerű, hogy nem akarod kihagyni

0

Mikor kint rosszra fordul az időjárás, a legjobb, amit tehetsz, hogy bekuckózol a kanapéra és elkezdesz sorozatokat nézni. A Netflix ehhez minden segítséget megad, hiszen kínálatában megtalálhatod a legjobb sorozatokat, köztük saját gyártásúakat is. Nem véletlen, hogy ilyen ismert lett, produkcióik valóban figyelmet érdemelnek.

Összeválogattuk a legjobb Netflixes sorozatokat, köztük te is megtalálod a kedvencedet.

Bűnügyi

Hihetetlen (2019)

A fiatal Mary egy bűntény áldozata lesz, de senki nem hisz neki, a rendőrség pedig arra kényszeríti, hogy vonja vissza a vallomását. Néhány évvel később két nyomozónő kapcsolja össze az esetét más megoldatlan ügyekkel. Rájönnek, hogy Mary volt az első a listán.

IMDb: 8,4

Delhi Crime (2019- )

A delhi rendőrség egy bonyolult és sötét ügyben nyomoz, ami közfelháborodást váltott ki. A nyomozás megnyitja az utat Indiában a szigorúbb törvények bevezetése előtt. A munkával egy rendőrfelügyelő-helyettest bíznak meg. A sorozat valós eseményeken alapul, amelyekről az indiai média aktívan tudósított.

IMDb: 8,5

A Valhalla gyilkosságok (2019-2020)

Arnar, a nyomozónő kénytelen visszatérni Izlandra, hogy segítsen kollégáinak egy bonyolult bűntény felderítésében. Egyik munkatársával együtt mindent el kell követniük, hogy megállítsák a bűnözőt és megtörjék a tragikus események láncolatát. A nyomok a rendőröket egy elhagyott épülethez vezetik, amit Valhallának hívnak. Kiderül, hogy rettenetes dolgok történtek itt 35 évvel ezelőtt.

Izland lélegzetelállító tájai és a sötét városok kontrasztja különleges hangulatot teremt a filmben. A zsaruk mogorvák, és nem kevés hibát követnek el, de ez a valósághű ábrázolás még lebilincselőbbé teszi a sorozatot.

IMDb: 7,1

Páros küldetés (2019- )

A Totál szívás című amerikai sorozat európai adaptációjáról van szó. Holland és belga rendőrök erednek egy bűnszövetkezet nyomába, amelynek élén Ferry Bouman áll. Gazdag, mégis szívesebben tölti idejét a villája melletti kempingben lévő faházban. A belga és a holland rendőrség úgy dönt, két legjobb titkosügynökét veti be, hogy közel férkőzzenek Ferryhez.

IMDb: 7,8

Mindhunter – Mit rejt a gyilkos agya (2017-2019)

A ’70-es évek végén járunk, mikor az FBI új ügyben kezd nyomozni. Két ügynököt bíznak meg, hogy információkat gyűjtsenek az elkövetőkről. Bebörtönzött foglyokkal kell elbeszélgetniük, pszichológiai vizsgálatokat folytatnak. De nem könnyű elméleti síkon maradni és nem belekeveredni az esetekbe. A sorozatot David Fincher rendezte, így mindenképpen érdemes megnézni.

IMDb: 8,6

Thriller

Ratched (2020- )

Mildred Ratched nővérként kezdett dolgozni egy pszichiátriai intézetben, ahol ijesztő kísérleteket végeznek az emberi elmén. Ratched pedig tökéletes munkaerőnek bizonyul, hibátlanul végzi a feladatát. De sötét titkokat rejteget. A sorozat a Száll a kakukk fészkére című film egyfajta előzménye.

IMDb: 7,2

Szent játékok (2018-2019)

A mumbai rendőr névtelen telefonhívást kap. Egy ismeretlen rettegésben tartja az egész várost. A rendőrnek kell felgöngyölítenie az ügyet, de ő csak egy kis porszem a könyörtelen és teljhatalmú gengszterhez képest.

IMDb: 8,5

A nagy pénzrablás (2017-2021)

A rejtélyes professzor csapatot toboroz, hogy végrehajtsák Spanyolország történelmének legmerészebb rablását. Gondosan képzi ki az önkénteseket, hogy egy igazi álomcsapatot kovácsoljon belőlük. De valóban a pénzre van szüksége a professzornak?

IMDb: 8,2

A kalifátus (2020- )

Fatima a svéd nemzetbiztonsági szolgálatnál dolgozik. Üzenetet kap az egyik informátoruktól egy közelgő bűntényről. Ez a pillanat teljesen megváltoztatja az életét. A sorozat a modern trendeket boncolgatja, amelyek két részre osztják a társadalmat.

IMDb: 8,2

Fariña (2018)

A történet a spanyolországi Galíciában játszódik a ’80-as években, mikor a halászati ágazat átalakítása miatt sok hajótulajdonos csődbe ment. Ez a helyzet kedvezőnek tűnik a csempészet megkezdéséhez. De talán mégsem ez a legjobb ötlet.

IMDb: 7,9

Vongozero: Menekülés a tóhoz (2019- )

Szörnyű járvány tör ki a nagyvárosban. Az emberek rémültek, a városból kivezető utakat lezárták. Néhányan úgy döntenek, elhagyják a civilizációt, és egy erdő közepén álló házba mennek. De kiderül, hogy nem csak kívülről fenyegeti őket veszély. A film egyike azon kevés orosz sorozatnak, ami látható a Netflix kínálatában.

IMDb: 7,2

Horror

Kulcs a zárját (2020-2022)

Miután apjukat rejtélyes körülmények közt meggyilkolták, a három Locke nővér édesanyjukkal a család ősi birtokára, Keyhouse-ba költözik. A házban sok titokzatos kulcs található, amelyek az apjuké voltak. A három gyermek elkezdi felfedezni a ház rejtélyeit, közben véletlenül szabadjára engednek egy démont. A teremtmény megpróbálja elrabolni őket.

IMDb: 7,4

Az idegen (2020)

Adam Price élete tökéletes. Van egy csodás felesége és két fia. Egy nap találkozik egy idegennel a bárban, aki szörnyű titkot fed fel a feleségéről.

Mindegyik epizóddal lezárul egy történet, de a sorozat mégis képes mindvégig fenntartani a néző érdeklődését.

IMDb: 7,3

Messiás (2020)

Egy próféta tűnik fel a Közel-Keleten, és a közösségi médián keresztül szerez magának követőket. Egyre többek figyelmét kelti fel, köztük Eva Geller ügynökét is.

A sorozat komoly kérdéseket feszeget, és különböző szemszögből vizsgálja őket. A forgatókönyv tele van váratlan fordulatokkal.

IMDb: 7,6

Sci-fi és Fantasy

Valós halál (2018-2020)

A jövőben az emberiség már megfejtette az örök élet titkát. A tudatot digitalizálták és egy, a testbe ültetett adathordozón tárolják. A különlegesen kiképzett katona, Takeshi Kovacs feladata, hogy megoldjon egy rejtélyes ügyet, hogy elnyerhesse régóta vágyott szabadságát.

IMDb: 7,9

Zeusz vére (2020- )

Az ókori Görögországban élő közember, Heron rájön, hogy valójában Zeusz fia. Ettől kezdve az a célja, megmentse a világot a démoni seregtől. A görög mitológiát egy kissé másként láthatjuk a sorozatban. Ha a pontosságtól eltekintesz, élvezni fogod.

IMDb: 7,5

Paranormális esetek (2020)

Dr. Refaat Ismail hematológus, aki természetfeletti események sorával találja magát szemben. Kollégájával, Maggie-vel együtt beleveti magát a paranormális jelenségek világába, hogy megmentse családját.

A történet középpontja maga a főszereplő, aki személyiségével magához láncolja a nézőt. A sorozat a klasszikus Indiana Jones-filmekre emlékeztet.

IMDb: 8,0

Daredevil (2015-2018)

A vak ügyvéd a város szegény lakóin segít. Egyik éjjel rendkívüli dolog történik, érzékszervei természetfeletti módon éberré válnak, egyfajta radarként kezdenek működni. Erről még legközelebbi barátai sem sejtenek semmit. A férfi azonban megvédheti őket az ellenségeiktől.

Az élénk Marvel-filmekhez képest sötét, film noir stílusban készült.

IMDb: 8,6

Vaják (2019- )

Ríviai Geralt, a magányos szörnyvadász nehezen találja a helyét egy olyan világban, ahol az emberek sokszor gonoszabbak a szörnyeknél. Találkoznia kell a hatalmas boszorkánnyal és egy fiatal hercegnővel, akinek különleges képessége van.

A sorozat Andrzej Sapkowski azonos című könyvsorozata alapján készült. A könyvek rajongóitól a sorozat vegyes kritikákat kapott. A készítőknek azonban sikerült egy lenyűgöző univerzumot létrehozni Henry Cavill főszereplésével.

IMDb: 8,2

Stranger Things (2016- )

A 4 fiú egy osztályba jár, a hétvégéket társasozással töltik. Az iskolában igazi kockáknak tartják őket. Egy napon az egyikük eltűnik. A barátai a keresésére indulnak, de helyette egy titokzatos lányt találnak.

A sorozatban a vígjáték, a dráma és a misztikus film elemei is megtalálhatók. Annak ellenére, hogy a főszereplők gyerekek, a felnőttek is érdekesnek fogják találni.

IMDb: 8,7

Az Esernyő Akadémia (2019-2022)

Egy napon 43 gyermek születik rejtélyes módon szerte a világban. Egy milliárdos közülük 7-et örökbe fogad, és egy csapatot alakít ki belőlük. Egy lányt kivéve mindegyik gyerek szupererővel rendelkezik.

IMDb: 8,0

Ragnarök (2020- )

Az Edda nevű kisvárosban az új generációnak szembe kell néznie a klímaváltozással. A jéghegyek olyan mértékben olvadnak, amire senki nem számított. Az embereket aszály sújtja. A világ változik, egyesek szerint az új Ragnarök felé tartunk. Hacsak valaki nem lép közbe időben.

IMDb: 7,5

Melodráma

Halott vagy (2019-2022)

Jen most vesztette el férjét egy autóbalesetben. A tettest nem sikerült megtalálni, ezért az özvegy önálló nyomozásba kezd. Csatlakozik egy terápiás csoporthoz is, ahol megismerkedik a titokzatos Judyval. De az új barátnak sok titka van.

IMDb: 8,0

Outer Banks (2020- )

Egy csapat tinédzser egy kincsestérképre bukkan, ami egy rég eltemetett titkot fed fel. Elhatározzák, hogy megkeresik a kincset, hiszen a nyári szünetben úgysincs más dolguk.

IMDb: 7,5

Több, mint normális (2017-2021)

Sam, a 18 éves autista fiú úgy dönt, itt az ideje, hogy barátnőt találjon magának. Ez az ő és az édesanyja életét is más vágányra irányítja, hiszen a fiú egyre inkább önállóságra törekszik.

A történet a felnőtté válásról szól. Azt a kérdést is feszegeti, egyáltalán mit jelent normális embernek lenni.

IMDb: 8,3

Édes magnóliák (2020- )

Három nő a középiskola óta a legjobb barátnők. Átsegítik egymást a párkapcsolatok, a karrier és a családi élet útvesztőin.

IMDb: 7,3

Hollywood (2020)

A történet Hollywood Hillsben játszódik az 1940-es években, a II. világháború után. Egy csapatnyi feltörekvő színész és filmes megpróbálják elérni a sikert – bármi áron.

IMDb: 7,5

Ez így nem oké (2020)

Sydney egy kamaszlány, aki a középiskola megpróbáltatásain igyekszik túljutni, miközben családi problémákkal is meg kell birkóznia, illetve titokzatos szuperképességekkel, amelyek csak most kezdenek ébredezni benne.

IMDb:7,5

Virgin River (2019- )

Melinda Monroe nemrég özvegyült meg. Arról álmodik, hogy elszökhet a városból és a keserű emlékei elől. Az újságban talál egy hirdetést, amelyben ápolónőt keresnek egy kisvárosba. Melinda mindent maga mögött hagy, és elköltözik Virgin Riverbe. De az élet egy ilyen csendes helyen egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek képzelte.

IMDb: 7,4

Történelmi

Barbárok (2020- )

A Római Birodalom próbálja leigázni a germán törzseket. A törzsek adót fizetnek, de nem hajlandók megadni magukat az ellenségnek. Jól képzett római sereg érkezik a sűrű erdőbe. Az egyik parancsnok nem először jár ebben a vadonban.

A sorozat a teutoburgi csatát mutatja be, amelynek során a germán harcosok megállították a Római Birodalom előrenyomulását észak felé.

IMDb: 7,2

A Korona (2016- )

A brit királyi család élete a Buckingham-palota zárt ajtajai mögött zajlik. A sorozat az első 4 évadban Erzsébet királynő uralkodását követi végig a trónra kerülésének napjától az 1970-es évekig.

A filmben minden egyes időszak minden apró részletét a királyi család iránti tisztelettel boncolgatják. Valósághűvé teszik az eseményeket, miközben váratlan fordulatokkal kötik le a nézők figyelmét.

IMDb: 8,7

Az Oszmán Birodalom felemelkedése (2020)

A történet II. Mehmed korszakát mutatja be, aki elszánt harcot folytat a bizánci főváros, Konstantinápoly elfoglalásáért. Ezzel pedig évszázadokra meghatározza a történelem menetét.

IMDb: 7,9

A foci mindenkié (2020)

A sorozat Angliában játszódik a 19. század végén. A futball nevű játékot ekkor találták fel. Ez az arisztokraták és a végzős egyetemisták játéka, ám az egyik klubban forradalom készülődik, ami új utat nyit a játéknak.

IMDb: 7,6

Vígjáték

Aunty Donna: A móka háza (2020- )

A mindennapi élet abszurd kalandjainak lehetünk szemtanúi ebben a sorozatban. Új lakótársat keresnek, kísérleteznek a wifi nevével, kincset keresnek, harcolnak a háztartási készülékekkel. Az egyik legviccesebb sorozat.

IMDb: 7,9

Szexoktatás (2019- )

Otis nem rendelkezik túl sok tapasztalattal az ellenkező nemről, de elméletben igencsak nagy szakértő. Édesanyja a pszichológia egy speciális szakterületén dolgozik. Hogy kivívja osztálytársai elismerését, úgy dönt, megosztja az anyjától szerzett tudást. Ehhez pedig nagyon szokatlan módszert választ.

IMDb: 8,4

Cobra Kai (2018- )

Johnny Lawrence egykor karatés volt, most azonban élete legmélyebb pontján van, és alkalmi munkákból tartja el magát. Egy nap megment egy fiút a bántalmazóitól, ez inspirálja arra, hogy harcművészetet kezdjen oktatni. Aztán régi riválisa is feltűnik a színen.

IMDb: 8,6

Julie and the Phantoms (2020)

Julie egy kamaszlány, aki a zene és az élet iránti szenvedélyét egy fiúzenekar (The Phantoms) 25 éve halott tagjainak segítségével találja meg. A lány pedig segít nekik abban, hogy olyan zenekarrá válhassanak, amilyenné sosem tudtak.

IMDb: 8,4

Dráma

A vezércsel (2020)

Egy tragikus esemény után a 9 éves Beth az árvaházban köt ki. Itt lesz élete szenvedélye a sakk. Zűrzavaros életében ez ad neki biztonságot és megnyugvást. A játék annyira magába szippantja, hogy szinte tudomást sem vesz a körülötte lévő világról. Arról álmodik, hogy bajnok lesz belőle. De valóban ez az, amire szüksége van? Beth-nek köszönhetően a sakk újra népszerű lett.

IMDb: 8,6

Fekete tükör (2011-2019)

Egy, a miénkhez hasonló világban megnézhetjük, hogy hova vezet a technológia fejlődése. A sorozat minden része külön történetet mesél el. Komikus és néha tragikus módon mutatja be, hogy a fejlődés hogyan változtatja meg az életünket a közeljövőben. Vagy már most hogyan változtat meg minket.

Az antológia mozaikszerűen állítja össze azt a tükröt, ami igen sötét képet mutat az emberi faj jövőjéről.

IMDb: 8,8

A másik út (2020)

A fiatal Esther egy szigorú ortodox közösségben él. Életét a szabályok határozzák meg. Elrendezett házassága után úgy dönt, elszökik egy másik országba, hogy megtalálja önmagát és új életet kezdjen. De a férje nem nyugszik bele a távozásába.

IMDb: 8,0

A Bly-udvarház szelleme (2020)

Henry, a ház tulajdonosa két gyermek gyámja lesz. Felfogad melléjük egy fiatal dadát. A lány tudja, hogy a munka nem lesz egyszerű, de ilyen félelmetes eseményekre még ő sem számíthatott.

Bár a sorozatot a horror kategóriába sorolták, mégis emberi érzelmekről, félelemről, szeretetről és kétségbeesésről szóló drámának lehet nevezni.

IMDb: 7,3

Le Bazar de la Charité – A jótékonysági vásár (2019)

Párizsban járunk a 19. század végén. A jótékonysági vásáron tragikus esemény történik. Ez pedig gyökeresen megváltoztatja három nő életét, akik a magasabb társadalmi rétegekhez tartoznak. A történet valós alapokkal rendelkezik.

Az első epizóddal azonnal az akkori élet mélyébe csöppenünk. Nem kevés pénzt fordítottak arra, hogy Párizst történelmi hűséggel jelenítsék meg. A színjátszás pedig semmivel sem marad a díszlet színvonala alatt.

IMDb: 7,6

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét