4 megbízható módszer, amivel ki lehet szúrni a hazugokat

0
6044

Bármilyen szomorú elismerni, a hazugság mindenhol jelen van. Még ha meg is tudunk bocsátani önmagunknak, hogy hazudtunk valakinek, ha nekünk hazudnak, az nem igazán kellemes.

A hazug emberek beszédében fellelhető 4 minta, amit szövegelemzés során állapítottak meg. Szerintünk hasznos lenne, ha mindenki ismerné ezeket. A cikk végén pedig találsz egy bónusz módszert, ami az esetek 99%-ában működik.

4. A hazugok nem említik önmagukat.

Amikor a hazug emberek torzítják az igazságot, hajlamosak önmagukat nem említeni. Másról beszélnek vagy írnak, harmadik személyben, mintegy távolságot létrehozva saját maguk és a hazugságuk között.

3. A hazug beszédstílusa negatív.

A hazug emberek általában negatívak, mert tudat alatt bűnösnek érzik magukat a saját hazugságuk miatt.

2. A hazug emberek magyarázata a lehető legegyszerűbb.

A hazugok általában mindenre egyszerű magyarázatot adnak, mert az agyuk nem hajlandó az összetett hazugságot kigondolni. Az ítélkezés és az értékelés komplex dolgok, amiket nehéz kalkulálni.

1. A hazugok zavarosan fogalmaznak.

Az egyszerű magyarázat ellenére a hazug emberek bonyolult és kusza mondatszerkezetet használnak, felesleges szavakat beszúrva, jelentéktelen, de hihetőnek tűnő részletekkel, amik segítenek nekik “felfújni” a hazugságukat.

BÓNUSZ: A szemek nem hazudnak.

Ha nem tudod kivenni a fent említett jelzéseket, de még mindig kétségeid vannak, hogy hazudik-e neked a másik, nézz a szemébe. A hazugság idegessé tesz minket, ami fokozott szívverést és a pupillák kitágulását eredményezi.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét