35 év egyedüllét után “a világ legmagányosabb elefántja” végre új otthonra talált

0

Nem szabadna, hogy egy állat kiérdemelje a “legmagányosabb” jelzőt. Sajnos Kaavan, a 36 éves elefánt mégis erre a sorsra jutott. Egy pakisztáni állatkertben élt, ami egyre zsúfoltabbá vált, a körülmények pedig egyre rosszabbak lettek. Kaavan így maradt magára.

Bár a történetnek szomorú az eleje, bízunk benne, hogy a vége sokkal jobb lesz.

Kaavan Sri Lankáról származik, és eredetileg ajándék volt.

Kevesen tudják, de a kis Kaavan igazából ajándék volt egy pakisztáni tábornok lányának, és csak később került át Iszlámábádba.

Kaavan 30 éven át élt az állatkertben. Az állatok számára nélkülözhetetlen társaságot egy másik elefánt, Saheli biztosította neki. Sajnos 22 év után Saheli elpusztult, Kaavan pedig egyedül maradt.

A rossz körülmények miatt mozgalom indult Kaavan kiszabadítására.

Az interneten sokan összefogtak, és adománygyűjtések is zajlottak. A Free The Wild nevű szervezet, amelyben társalapító volt a híres énekes, Cher, sokat tett azért, hogy a folyamat jó irányba haladjon.

A bürokrácia nagyban hátráltatta Kaavan szabadulását, ám végül az ügy eljutott a Legfelsőbb Bíróságig. A terv az volt, hogy Kaavant repülővel átszállítják az állatkertből egy kambodzsai rezervátumba. Dr. Amir Khalil állatorvos és csapata segítségével sikerült megoldani Kaavan megfelelő táplálását és ellátását. Nézd, mennyire aranyos!

“Az elmúlt hetekben szinte mindennap Kaavannal voltam. Beszéltem hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekeltem neki” – mondta Dr. Amir Khalil.

Rengeteg erőfeszítés után Kaavan végre szabad lett.

Sok jó ember vett részt ebben a projektben, az igazságszolgáltatás pedig végül azt a döntést hozta, hogy Kaavant szabadon kell engedni. Közösségi finanszírozásból építettek neki egy ketrecet, amiben el tudták szállítani.

Kaavan megérkezett Kambodzsába, az új otthonába, ahol végre szabad lehet.


Kaavan végre megérkezett új otthonába, Kambodzsába. Ketrecét buddhista szerzetesek áldották meg, mielőtt elvitték Kaavant a rezervátumba.

Többé már nem “a világ legmagányosabb elefántja”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Free the Wild (@ftwglobal) által megosztott bejegyzés


Sikerült lencsevégre kapni egy meglepően őszinte pillanatot. Kaavan végre újra kapcsolatot teremthetett egy elefánttal. Örökké tartó boldogságot kívánunk nekik!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét