3 ok, amiért sose viseld a hajgumit a csuklódon

0

Talán hallottál már róla, hogy káros lehet az egészségre, ha a hajgumit a csuklódra teszed, de lehet, hogy nem törődtél vele. Kiderült, hogy nem csupán az orvosok rémisztgetnek ezzel, hanem valóban komolyan kell venni a dolgot.

Tudd meg, hogyan hat a testedre, ha a hajgumit a csuklódon viseled, és hogyan szabadulhatsz meg ettől a rossz szokásodtól.

1. Keringési problémákat okozhat.

Amikor a hajgumit a csuklódra teszed, összeszorítod az ereket. Ez megakadályozza a vér normál áramlását a testben. Ennek eredményeként kéztőalagút szindróma is kialakulhat, ami az ujjak hosszan tartó fájdalmát és zsibbadását okozza.

2. Életveszélyes fertőzést okozhat.

Az amerikai Audree Kopp megmutatta, mi történhet, ha folyamatosan a csuklódon van a hajgumi. Egy növekvő dudort fedezett fel a csuklóján. Az orvos antibiotikumot írt fel neki, de ez nem segített, műteni kellett.
Kiderült, hogy ha a hajgumi hosszú időn át a csuklódon van, felsérti a bőrt, a hajgumiról és a bőrről pedig baktériumok jutnak be a sérülésbe, ami elfertőződhet.

3. Tönkreteheti a megjelenésedet.

Ízléssel nem lehet vitatkozni, de egy hajgumi a csuklón aligha nevezhető stílusosnak. Jobb, ha inkább egy mutatós karkötőt vagy karórát választasz helyette.

BÓNUSZ: Praktikus ötlet a hajgumik tárolására.

A nők általában azért teszik a csuklójukra a hajgumit, hogy ne veszítsék el. Ezzel a tippel azonban tucatnyi hajgumi tárolását oldhatod meg. Csak használj egy karabinert. Ez nagyon kicsi, nem foglal helyet, ezért akár a táskádban is magaddal viheted.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét