29 ember elmesélte a tetoválása valódi jelentését

0

Az életünk során vannak emberek, helyek, események vagy akár háziállatok, akik és amik különösen nagy hatást gyakorolnak ránk. Mindannyian tudunk azonosulni ezzel, de vannak olyanok is, akiknek valamilyen módon ki kell nyilvánítaniuk ezt az érzést. Erre az egyik mód a tetoválás, ami örökre megőrizheti azt a pillanatot a bőrükön és az emlékeikben.

Sokan megmutatják a tetoválásaikat, és megosztják a mögöttük lévő történetet. Ezekből készítettünk egy összeállítást.

1. “Egy zöld szalagot (a szervdonáció szimbólumát) tetováltattam a hegemre, ami azután maradt a bőrömön, hogy odaadtam a vesémet az unokatestvéremnek.”

2. “Apa állandóan történeteket mesélt a kolibrikről. Mikor már nem volt többé köztünk, kolibrik jelentek meg mindenhol, még a temetőben is ott voltak.”

“Azt mondta nekünk, hogy jól van, hogy ne szenvedjünk, és hogy ő mindig velünk lesz. Úgy döntöttem, hogy magamra tetováltatok egy kolibrit és a kedvenc virágomat az emlékére, és így olyan, mintha minden reggel üdvözölne. Hiányzol, apa!”

3. “Ez a tetoválás a szüleimet jelképezi. Majdnem 50 éve házasok, de ők szerelmesek, házastársak, barátok és bizalmasok is. Számomra ők a követendő példa, szeretik egymást a mai napig.”

4. “Egy gitárt tetováltattam az apám emlékére, aki imádta a zenét. Még a sírkövére is felvésettük a gitárja képét.”

“És ez nem önsanyargatás, mert az az igazság, hogy még csak nem is fájt. Ez a jel a bőrömön egyszerűen emlékeztet arra az örömre, amit az apám élt át, mikor gitározott, és segít nekem, hogy ne adjam fel annak ellenére se, hogy már nincs velem többé. Az életet élvezni kell, és nincs gyönyörűbb módja annak, hogy jobbá tegyük, mint a zene.”

5. “Az enyém a kutyámról van, aki 2019 augusztusa óta nincs köztünk. 14 évig volt mellettem, 43 napos kora óta volt hűséges társam. Most nálam van a 7 éves unokája és 2 dédunokája, akik 5 és 4 évesek.”

6. “A fiam nevének kezdőbetűje és egy puzzle-darab. A fiam autista 💙.”

7. “5 kolibrim van a testvéreim miatt, azért, mert a szüleink azt tanították nekünk, hogy szárnyaljunk és legyünk szabadok. A hátamon pedig az élet fája van a két lányom miatt, akik a mindent jelentik nekem.”

8. “Tisztelgés a nagyapám előtt, aki vállalta, hogy segít az anyukámnak felnevelni a testvéreimet és engem, mikor az apánk elhagyott minket. Kávét ültetett, amit eladott, hogy kiegészítse a nyugdíját, hogy mindent meg tudjon adni nekünk, amire szükségünk volt.”

9. “2 évvel ezelőtt nagyon nehéz helyzetben voltam: szakítottam a párommal, elvesztettem a munkámat, apámat pedig kezdeti mentális betegséggel diagnosztizálták, mindezt egy héten. Ez a tetoválás egy emlékeztető, hogy a megpróbáltatások idején is ‘virágozni’ tudok, erős tudok maradni.”

10. “Egy WhatsAppos csirkefej van a csuklómon. Tetoválni tanulok, és én magam csináltam, tehát ezért vannak benne hibák, de ezeken a következő munkám során javítottam.”

11. “A gyerekeim nevei.”

12. “Az anyukám és én együtt csináltattunk tetoválást. Azt mondta, hogy annyira fájt, hogy ez az egyetlen, amit valaha csináltatott, majd végül azt is hozzátette, hogy ‘Az ember bármit megtesz a gyerekei iránti szeretetből.’”

13. “A tetoválásom, ami a 4 szerelmemet jelképezi: a gyerekeimet. A tetoválást a lányom készítette…”

14. “A nagymamám egy igazi puszijának nyoma – a testvéremmel csináltattam.”

“A nagyi mindig megpuszilgatott minket, amikor csak tudott, de a demencia és az Alzheimer-kór miatt egyre kevésbé szeretetteljes. Már alig ad puszit, de a testvérem és én örökre magunkon viselünk egyet.”

15. “A 3 gyerekem Medvetesókként. Ezt a mesét szoktuk együtt nézni.”

16. “A családom tiszteletére: 3 különböző méretű madár, mert hárman vagyunk gyerekek. Én vagyok a középső testvér, ezért a középső madár viszi apa családnevét. És azért origami madarak, mert anya tökéleteseket tud csinálni.”

17. “A 4 babám emlékére, akik a méhemben voltak, de a karjaimban soha.”

18. “43 éves vagyok, nagyon féltem, és még mindig csak egyet csináltattam a fiammal közösen, mert állandóan együtt játszottuk a Bubble Bobble videójátékot. Megérte a fájdalmat, gyönyörűek.”

19. “Nekem az alkaromon van egy a lányom tiszteletére.”

20. “Az én kicsikém – olyan volt, mintha a fiam lenne, és soha nem találkoztam nála kedvesebbel és engedelmesebbel.”

21. “A nagymamám tenyérlenyomata van a bal karomon, nagyon közel a szívemhez. Ez az ő tenyerének a valódi lenyomata, és rajta van a neve. Még él, de az ő tiszteletére csináltattam. Csodálom őt.”

22. “Ez egy olyan rajz, amit a testvérem csinált 3 évvel azelőtt, hogy itt hagyott minket, és ez már 13 éve történt.”

“Tavaly, a halálának a 12. évfordulóján az ő emlékének tiszteletére készítettem. A kismajom, amit rajzolt, örökre az emlékeimbe vésődött, nagyon fiatal voltam, amikor ez történt. Megnyugtató, hogy ezt a részletet magamon hordom.”

23. “Tetkó a legjobb barátaimmal: a testvéreimmel.”

24. “Az első kiscicám emlékére, akit teljes szívemből szerettem – 2 éve, hogy eltűnt…”

25. “Egy tetoválásom van, ami egy főnix, a farkán pedig az édesanyám és a testvérem neve szerepel arabul. Azért csináltattam, mert az ő támogatásukkal kiléptem egy 5 éves mérgező kapcsolatból.”

26. “Számomra a jelentése a családom (a férjem, én, a lányom és a fiam). Az univerzum hozott össze minket, és ő viseli gondunkat.”

27. “A bátyám és én akkor tetováltattuk magunkra ezt az idézetet, mikor megtudtuk, hogy anya rákos. Anya neve Alice, a testvérem pedig imádja az Alice Csodaországbant. Hála Istennek, anya ma már jól van.”

28. “Ők a gyerekeim, a középső már nincs köztünk.”

29. “A gyerekeim és én vagyunk a balon, anya és apa a jobbon. Együtt repültek el 6 éve…”

Neked van tetoválásod vagy szeretnél? Mit gondolsz az okokról, ami ezeket az embereket a tetoválás készíttetésére ösztönözte? Örülnénk, ha megosztanád a saját tetoválásodat és a történetét.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét