23 fotó, ami azt bizonyítja, hogy az emberek másként kezelik a nőket, ha ki vannak sminkelve

0

Egy kutatás szerint a nők 84%-a nem szereti kisminkelni magát, de úgy gondolja, a kozmetikumoktól mégis jobban nézhet ki. Ezért nem is meglepő, hogy majdnem minden második középkorú amerikai nő nap mint nap kisminkelni magát. A statisztikák szerint sokan még az edzés előtt is fontosnak tartják a sminket, minden hatodik nő érzi úgy, hogy fel kell tennie, mielőtt az edzőterembe lép.

Összegyűjtöttünk pár történetet arról, hogyan változik az emberek hozzáállása a nőkhöz, ha kisminkelik magukat.

1. “Amikor nincs rajtam smink, észre se vesznek. De ahogy teljesen kifestem az arcomat, az idősebb nők csúnyán néznek rám, a férfiak pedig megbámulnak.”

2. “Amikor nem viselek sminket, mind a nők, mind a férfiak barátkozni akarnak velem. Amint van rajtam smink, a lányok féltékenyek lesznek rám, a férfiak pedig ajánlatokat tesznek.”

3. “Életemben összesen talán 10-szer volt rajtam smink. Ritkán szempillaspirált használok, mert lusta vagyok, mert nem tudom jól megcsinálni és mert a férjem nem szereti, ha maszk van az arcomon.”

4. “Észrevettem, hogy mikor teljes sminkben vagyok, az emberek nagyon-nagyon kedvesek hozzám. A férfiak is jobban közelednek hozzám, még akkor is, ha a férjemmel vagyok. Smink nélkül, mikor nincs is szemöldököm, szinte alig kapok bókot.”

5. “Nem látok túl nagy különbséget, mikor sminket viselek és mikor nem. Ami inkább különbséget jelent szerintem az az, hogy feszülős vagy laza ruha van-e rajtam. A nők ilyenkor rosszallóan néznek és negatív beszólásaik vannak.”

“Egyszer Peruban, Limában egy rövid ruha volt rajtam és rúzs, más smink nem. Este elmentem valahova és egy idős nő rám nézett, az orra alatt ciccegni kezdett és keresztet vetett.”

6. “Nem szeretem a feltűnő sminket. A műszempilla és az ilyen mű dolgok nem az én világom. Ha nem sminkelem magam, láthatatlan vagyok. Ha sminkelek, akkor a férfiak megbámulnak, a nők meg rosszallóan néznek rám.”

7. “Smink nélkül úgy nézek ki, mint egy 16 éves. Sokszor volt már, hogy be sem engedtek a szórakozóhelyekre. Ha felnőttnek akarok látszani, akkor erős sminket kell feltennem.”

8. “Az emberek nagyon bunkó megjegyzéseket tudnak tenni, amikor ki vagyok sminkelve. Megkérdezik, miből élek, fel van-e pumpálva a szám és volt-e valamilyen plasztikai műtétem. Amikor meg nincs rajtam smink, gyakran megkérdezik, hogy beteg vagyok-e.”

9. “Egyszer úgy mentem be az irodába, hogy nem volt rajtam rúzs. Egész nap ilyen kérdéseket kaptam: Beteg vagy? Talán bánt valami? A barátaim meg egyenesen azt mondták, hogy szörnyen nézek ki és azonnal rúzsozzam ki magam.”

10. “Amikor kozmetikumot megyek vásárolni, sosincs rajtam smink (így tiszta arcon tudom kipróbálni a termékeket). Utálom, mikor az eladók megkérdezik, hogy használni is fogom-e azt, amit megvettem.”

11. “Amikor nem sminkelem ki magam, sokszor megkérdezik, hogy egész éjjel fent voltam vagy másnapos vagyok-e. Utálom ezt a kettős mércét, hogy ha van rajtad smink, akkor mű vagy és beképzelt, de ha nincs rajtad, akkor meg nem törődsz a külsőddel.”

12. “Amikor bemutatókon vagy bártenderként dolgozom, akkor sminkelem magam, mert a jó megjelenés a munkám része. A férjem és a gyerekeim szerint viccesen nézek ki sminkben. A barátaim szerint viszont szép vagyok.”

13. “Nem látok sok különbséget, de azt észrevettem, hogy mikor smink van rajtam, mindenki huszonvalahány évesnek néz. Pedig csak 16 vagyok.”

14. “Amikor teljesen ki vagyok sminkelve, a legtöbb nő közeledik felém és kikéri a tanácsomat. A férfiak viszont csak bámulnak és nem hallják meg egyetlen szavamat sem. Úgy érzem, smink nélkül jobban figyelnek a mondanivalómra.”

15. “Nálam ugyanaz a kettő. Leginkább azt mondanám, hogy amikor nincs rajtam smink, egyesek odajönnek és véleményezik a sminkemet. Folyamatosan magyarázkodnom kell nekik, hogy van-e rajtam smink vagy nincs.”

16. “A jobb oldali képen egy főiskolai bulin vagyok, ahol a fiúk többsége azt állította, hogy még sosem láttak engem. De nagyon is láttak, csak smink nélkül.”

17. “A lányok, leginkább az ismeretlenek másként viselkednek velem, ha nincs rajtam smink. Ez elég frusztráló, mert inkább jóindulattal kellene lennünk egymás felé.”

“Amikor vásárolok és van rajtam smink, az eladók szinte körülugrálnak, megkérdezik, mi a méretem és milyen színt szeretek. De amikor smink nélkül vagyok, még csak nem is köszönnek, mikor belépek az üzletbe.”

18. “A férjemnek mindig jobban tetszettem smink nélkül. Nagyon ritkán sminkelek, de amikor igen, akkor nem tetszik neki, azt mondja, az nem én vagyok.”

19. “Nem használok kozmetikumokat. Mikor anyukám elkezdte mondani, hogy tegyek már fel egy kis szempillaspirált, mert nagyon szép vagyok tőle, kényelmetlenül éreztem magam.”

20. “Ritkán viselek bármilyen sminket, mert lusta vagyok elkészíteni.”

“Természetesen van különbség, mikor kicsípem magam, de nem olyan látványos. Viszont voltak, akik elsőre nem ismertek meg, mert smink nélkül szoktak látni. Általában pozitív vagy semleges reakciókat kapok, ha kisminkelem magam. Elég vicces, hogy gyakran dicsérik a szemöldökömet, ami smink nélkül pontosan ugyanolyan. De negatív megjegyzést még sosem hallottam.”

21. “Általában szemüveggel rejtem el a fáradtságot az arcomon. Így sokkal jobban érzem magam. A fekete keret mögött a szemem alatti karikák nem olyan látványosak.”

“Észrevettem, hogy mikor smink van rajtam, a nők tetőtől talpig végigmérnek elég megvető pillantásokkal. A férjem szerint ez azért van, mert egy fiatal anya nem lehet olyan boldog és karcsú, mint én. Amikor kisminkelem magam, akkor boldog vagyok, mert végre kimozdulhatok.”

22. “Azt mondják, smink nélkül egy szürke egér vagyok, akár még bankot is rabolhatnék, senki sem jegyezné meg az arcomat.”

23. “Mindig, mikor azt mondom, hogy fáradt vagyok sminkelni, a kollégáim biztatnak, hogy én anélkül is jól nézek ki. De egy hónap múlva, amikor smink nélkül jelenek meg az irodában, csak bámulnak és azt mondják, viccesen nézek ki. Következő nap megint kisminkelem magam és a történet megismétlődik.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét