20 pár cipő, amit úgy terveztek, hogy több legyen, mint pusztán funkcionális tárgy

0

A cipőket mindig úgy tervezik, hogy védjék a lábat séta közben. De sok tervező vászonnak tekinti őket, amin kifejezhetik a kreativitásukat. Ők olyan lábbeliket készítenek, amik messze túlszárnyalják a funkcionalitást. És néha a sztárok ezeket a remekműveket viselik a nagyszabású eseményeken, ahol azok megragadják a sajtó, a múzeumok és a dizájnercipő-rajongók figyelmét.

Képeket gyűjtöttünk össze olyan cipőkről, amelyek kimagaslanak a furcsa dizájnjuk miatt, és megkerestük, hogy kik tervezték őket, mi volt az inspiráció, és viselte-e őket bármelyik híresség.

1. Lady Gaga “dupla csizmája”

Lady Gaga vásárolt egy pár ilyen csizmát, amit Kobi Levi tervezett, aki ismert egyedi stílusáról. Az énekes 2011-ben viselte ezt a lábbelit, miután bemutatták a Born This Way videóklipjét. Ő volt az egyik első sztár, aki viselte Kobi Levi kreációját.

2. Madonna által inspirált cipők

Kobi Levi nem az egyetlen tervező, aki a hírességeknek készít cipőket, de ő olyan darabokat is készít, amiket hírességek ihlettek. Így alkotta meg azt az arany színű magas sarkú cipőt is, amin szőke haj van copfba fogva és ami mikrofonokkal van díszítve, utánozva mindezzel azt a stílust, amit Madonna képviselt a ’90-es években.

3. Rágógumi formájú sarkak

Először átlagos modellnek tűnik, az egyedi jellemzője a sarka, ami úgy van megformálva, mintha egy rágógumi ragadt volna a cipő talpára. A cipő tervezője, Kobi Levi azt mondta, hogy azok a pillanatok inspirálták, amikor rálép az ember egy rágógumira az utcán, halhatatlanná téve a helyzetet, ami mindannyiunkat bosszant.

4. Lady Gaga gyöngy platformja

Ha a szembetűnő divatról van szó, Lady Gagát az ő bizarr szettjeivel és lábbeliivel nem lehet kihagyni. Egy gálán elkápráztatta a szemlélőket a gyöngyökkel teli, platformos cipőjével, valamint azzal a szettjével, frizurájával és sminkjével, amit a Narnia krónikáinak Fehér Boszorkánya ihletett.

5. Kermit Tesoro kraken ihletésű cipője

Egy másik nagyszerű tervező Kermit Tesoro, aki gyakran használ szokatlan anyagokat a műveihez. Köztük van egy kraken ihlette cipő is, amin tintahal csápjai vannak a láb körül. Alkotásait gyakran mutatják be katalógusokban és kiállításokon.

6. Kermit Tesoro gombás lábbelije

Kermit Tesoro a közösségi médián keresztül mutatta be legújabb produktumát, ami egy olyan cipő, ami gombára emlékeztet. Ő maga ismerte be, hogy szerette volna kombinálni a két hobbiját, a cipőket és a gombákat, ennek köszönhetően pedig meg is említették egy divatmagazinban a zsenialitása miatt.

7. Csizma sarkak nélkül

Az Alexander McQueen márka ismert az innovatív modellekről, amik között van olyan csizma, aminek nincsen sarka. Minden azért van, mert a lábbeli egy tehén lábát mintázza, patkó is van rajta, és szőrrel és tollakkal van díszítve.

8. Más pozícióba helyezett sarkak

Ezt a darabot egy modell mutatta be az Alexander McQueen divatmárka kollekciójának részeként. A bemutató keretében olyan ruhákat, cipőket és kiegészítőket viseltek, amelyek a méhkirálynőre emlékeztettek. Sárga, fekete és piros színeket használtak. De a cipőnek a legfeltűnőbb jellemzője a kis sarkak szokatlan elhelyezése, ami támasztást biztosít járás közben.

9. Armadillo cipő

Az armadillo cipőket szintén az Alexander McQueen vállalat tervezte. A sarkuk nagyon magas, és mindenkinek, aki viselő őket, kiválóan kell tudnia járni magas sarkú cipőben. Egy árverésen Lady Gaga szerzett magának belőle, és hatalmas összeget fizetett azért, hogy bemutathassa a Bad Romance című videóklipjében.

10. Zárt csizma fűzővel

Ez az Alexander McQueen csizma és ruha az angol termékekre, kultúrára és tradíciókra reflektál. Angliából származó anyagokból készítették őket, amiket általában férfi ruházat készítéséhez használnak fel.

11. Miranda Kerr cipője

A modell Miranda Kerr mindenkinek a tekintetét magára vonta egy gálán, amikor olyan fehér szandált viselt, ami magas sarkú volt, de egyszerű cipőfűzővel volt összefogva. Ez a darab összehozta a hétköznapi és az elegáns stílust. A cipőt Nicholas Kirkwood tervezte, aki azért választotta a fűzőt, hogy a lábbeli passzoljon a nő fehér ruhájához.

12. Sarokvédő

Bár a sarkak eleganciát kölcsönöznek séta közben, balesetet okozhatnak, és könnyen megsérülhetnek. Ezért alkották meg a sarokvédőket, amiknek 2 funkciójuk is van: könnyebbé teszik a járást, és védik a cipő sarkait. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik ezt a fajta lábbelit, de nem szívesen viselik, mert kényelmetlen.

13. Csizma gyöngyökkel és szegecsekkel

Íme egy újabb darab az Alexander McQueentől, ami egyszerre tükrözi az elmúlt év fenségességét és az Opéra Comique arany szalonjainak esztétikáját. Az egész összeállítás egyébként a fekete és a fehér kombinációján alapult, aminek része volt ez a gyöngyökkel kirakott cipő is. De a díszített bőrcsizma tűnt ki a legjobban.

14. A cipő és a nadrág fúziója

Daryl van Wouw limitált kiadású alkotása ez a mókás darab, ami összeolvasztja a nadrágot és a Converse tornacipőt. Egyszer Will Smith lánya, Willow viselt egy ilyet pink és fehér színekben.

15. Lise Desmet művészi lábbelije

Lise Desmet egy olyan tervező, aki úgy kombinálja a divatot és a művészetet, hogy közben a lábgyógyászati tanulmányaira alapoz. Így készítette el a Hogo kollekció lábbelijét is, ami egy ortopédiai szerkezetet formál, ami támasztja a sarkakat. A modell gyanta, fa, bőr és lósörény felhasználásával készült.

16. Beyoncé pink cipője

Beyoncé egy sporteseményen vonta magára a figyelmet a pink és arany cipőjével, ami ellensúlyozta a sötét színek uralta outfitjét. A cipő vattacukor-rózsaszín velúrból készült, a bokarésznél pánttal és arany sarkakkal.

17. Egy másik egyedi magas sarkú csizma

A csizmát Alain Quilici tervezte, és Beyoncé lábán volt látható a terhessége idejében. Fűzőkkel díszített, és van egy olyan platformrésze, ami összeköti a talpat a sarokkal, és az egész cipőnek városias hatást kölcsönöz.

18. Alien stílusú magas sarkú

A művészi cipőt az 1979-es Alien inspirálta. 3D nyomtatott gyantából készítették, és a színe a mattfehértől az ezüstön át a világoskékig változik. A darab a gépek biológiával és emberi testtel való kombinációjára reflektál.

19. Naomi Campbell cipője

A szupermodell Naomi Campbell tetőtől talpig fekete és piros összeállításba öltözött a Sky Living The Face című televíziós sorozatának rendezvényére. Ez akkor volt, amikor elnyerte a “TV Personality of the Year” elnevezésű díjat, és a megjelenését a helyszín vörös szőnyegéhez igazította.

20. Halmozott csizmák

Ez a dupla csizma Luc Aarts műve, akinek a cipők iránti szerelme tinédzserként alakult ki, és aki a tanulmányait követően több divatmárkával is dolgozott. Ez a cipő a legutóbbi munkája, kézzel készítették, és a Blue Days to be a Girl kollekció része.

Mernéd viselni valamelyik cipőt? Te milyen cipőre kaptad fel korábban a fejed? Meséld el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét