20 Keanu Reeves idézet, ami tökéletesen megmutatja, mennyire éleslátó ember ő

0

Keanu Reevest rengetegen szeretik, és még az “Internet Pasija” címet is elnyerte. Mindenkit megnyer magának változatos színészi szerepeivel és rejtélyes, szerény személyiségével. Az évek során, mikor interjúkat adott, mélyreható meglátásait is megosztotta az élet és a karrier különböző területeiről. Annak ellenére, hogy eléggé magánakvaló, mégis megosztotta bölcsességét olyan témákban, mint a gyász vagy a szerelem.

Elgondolkodtató idézetek következnek Keanu Reevestől, melyek révén bepillantást nyerhetünk különleges világlátásába.

Szerelemről és életről

 • Az idő múlása adta nekem azt a bölcsességet, hogy lassítsak le és értékeljem jobban a dolgokat. Ha nem rohansz annyira, lehetővé teszed, hogy a dolgok lassabban történjenek és mélyebben kapcsolódhass az életedhez.
 • Szerintem azokért, akiket szeretsz, mindent megteszel. Ezáltal pedig egy kicsit jobban megértheted, min mennek keresztül mások. Ha képes vagy ezt megérteni és ebben osztozni, akkor látni fogod, hogy talán vannak dolgok, amiket megtehetsz. Tudod, hogy esetleg felajánlhatsz valamit, ha olyan helyzetben vagy kétségbeesett pillanatban vannak, mikor nem tudják, mit tegyenek, hogyan legyen tovább. Ha valaki segítségért fordul hozzád, az egy közös élmény, ahol párbeszédet kezdeményezhetsz. Nem fogsz az ő cipőjükben járni, de egy kicsit jobban megismered az utat, amin ők járnak.
 • Ha szeretsz valakit, akkor harcossá kell válnod. Mert ha nem harcolsz a szerelmedért, akkor az miféle szerelem?
 • Mikor fiatal vagy, van egy nagy tekercs film, ami lassan pereg, úgy tűnik, még sok van vissza belőle. Aztán ahogy múlik az idő, egyre kevesebb és kevesebb marad a tekercsből. És egyre gyorsabban fogy.
 • Mindig lehet többet tenni. Ennek nincs felső határa. De mindent nem tudsz megtenni. Mindent nem tehetsz meg.
 • Nem hiszem, hogy ezen valaha is túl lehet lenni. A gyász és a veszteség olyan dolgok, amik sosem szűnnek meg. Veled maradnak.
 • A cél az, hogy ha megvan benned a blues és egy kis melankólia, akkor nevess. Lehet hogy finoman és borzasztóan viccesnek fogod találni.
 • Tudom, hogy azoknak, akik szeretnek minket, hiányozni fogunk (miután meghalunk).

Munka

 • Azt hiszem, a mozi ereje részben az újdonsága, de a mértéke is. Látsz egy közeli felvételt egy csodás előadásról, tele érzelmekkel és olyan történettel, ami megérint téged. Lehet az horror, akció vagy vígjáték, látsz egy arcot, ami 6 m magas. Ott vagy. Ennek az intimitásában.
 • Ahogy én látom, a munka arról szól, hogy kutatjuk, “Miért?”, kutatjuk “Hogyan?”. Aztán elkezdesz dolgozni egy rendezővel, és megkapod a válaszokat ezekre a kérdésekre. Ha nem értetek egyet, ha konfliktusotok van – igen, előfordult, hogy nem volt túl jó a kapcsolatom a rendezővel, és érzelmileg néha éretlen voltam –, akkor az egészből egy csata lesz a szerkesztői szobában. Szerencsére nálam ez csak néhányszor fordult elő.
 • Sokat dolgozni és járni egyik forgatásról a másikra nekem nagy segítség volt abban, hogy az életemben a nehéz időkön túl tudjak lenni. Minden filmforgatásnál azt éreztem, hogy egy új családba kerültem, és szerencsés vagyok, hogy olyan munkám van, ami elégedettséggel tölt el. De még mindig dolgozom azon, hogy több erőm és bölcsességem legyen, és remélem, nagyon optimizmussal tudok a jövőbe tekinteni.
 • Minden karakternél – ahogy én látom – ott van a szerep leírva, ott van a rendező látásmódja és ott van a te élettapasztalatod.
 • Nekem tetszik, mikor egy műalkotás szórakoztatni tud, ugyanakkor inspiráló, megkérdőjelez dolgokat vagy tükröt tart. Sokkal jobb érzés, mert azt jelenti, hogy tényleg belemélyedtél. Tegyél fel kérdéseket. Nézd meg a gyémántot, hogy a fényt mikor hogyan töri meg és tükrözi vissza. Ez lehet minden attól kezdve, hogy “Légy jó a másikhoz”, mint a Bill és Ted zseniális kalandjában egészen addig, hogy “Mi az igazság?”, mint a Mátrix karakterénél.
 • Addig fogok dolgozni, míg visznek a lábaim. Amíg a közönség akarja, hogy vigyenek.
 • Őszintén szólva próbálok semmi olyasmit nem csinálni, amit nem akarok.
 • Játszottam olyan filmekben, amik nagyon sikeresek voltak, és ezért nagyon hálás vagyok. Ezek megváltoztatták az életemet. Életet adtak nekem. Életet biztosítottak. És nagyon hálás vagyok azoknak, akiknek tetszettek ezek a filmek.

Hírnév és magánélet

 • Mindig is távolságot tartottam a hírnévtől. Soha nem annak függvényében éltem az életem, hogy mit mondtak vagy írtak rólam. Szeretem, hogy még mindig ugyanúgy érdekel a színjátszás, mint korábban. A színészet mindig egy szerkezetet és célt adott az életemnek, és soha nem találtam mást, amibe annyira belemélyedtem volna, mint a színjátszásba vagy a filmezésbe.
 • Tudom, hogy ezt hiszik rólam, de nem vagyok magányos. Nincs sok közeli barátom, de én szeretek visszavonultan, csendesen élni. Én ilyen vagyok, és van sok érdekes projektem, amin dolgozom, ez boldoggá tesz.
 • Nem tekintek magamra példaképként, semmi ilyesmi. Ha az embereknek lett egy benyomása rólam, miután találkoztak velem – akár a filmekben, akár az életben vagy a közösségi médiában –, csak remélni tudom, hogy az pozitív.
 • Egy nagyon csendes, átlagos életet élek. Valójában a magánéletem kész unalom.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét