18 okos javítási tipp, amit bárcsak korábban megtanultunk volna

1

Összegyűjtöttünk néhány egyszerű és váratlan tippet azoknak, akik most kezdenek felújításba. Ezek a trükkök az egész folyamatot könnyebbé és olcsóbbá teszik. Például az instant kávé hasznos lehet a bútorok helyreállítása során, a jég könnyedén eltávolítja a nyomokat a szőnyegből, és a mikrofon segíthet lyukat fúrni a falba.

Kipróbáltunk számos trükköt, és kiválasztottuk a leghasznosabbakat ebbe a cikkbe.

1. A mikrofon segíthet biztonságos helyre fúrni a lyukat.

Amikor konnektorok és kapcsolók közelében fúrunk lyukat, fennáll a veszélye, hogy megsérül egy vezeték a fúrás közben. A jó hír az, hogy van egy szokatlan mód, amely segít megtalálni a falban elrejtett vezetékeket. Csatlakoztass egy mikrofont egy magnóra, és maximum hangerővel indítsd el a felvételt. Helyezd a mikrofont közel ahhoz a helyhez, ahova a lyukat szeretnéd. Azokon a helyeken, ahol rejtett vezetékek vannak, mély zúgást fog kiadni a magnó. Azok a helyek lesznek a biztonságosak, ahol nincs zúgó hang.

2. Érme a csavarkulcs méretének szabályozásához.

Ha nincs megfelelő méretű csavarkulcsod ahhoz, hogy kicsavarj egy anyát, helyezhetsz egy érmét az anya és a csavarkulcs közé.

3. Fedelek a bútorok mozgatásához.

Ha nehéz bútorokat kell mozgatnod, és félsz, hogy kárt teszel a szőnyegben, helyezz befőttes üveg fedelet a bútor lábai alá. Ez könnyebbé teszi a mozgatási folyamatot különösen akkor, ha a bútor nehéz és nagy. Továbbá nem kell aggódnod, hogy a szőnyeg vagy a linóleum megsérül.

4. Jég a szőnyeg mélyedéseibe.

Mindig marad mélyedés a szőnyegben, miután elmozdítottak egy nehéz bútort. Ha nem szeretnéd kicserélni a szőnyeget egy újra, megszabadulhatsz a szőnyegben található nyomoktól jégkockák segítségével. Helyezd őket a mélyedésre, és porszívózd ki, ha a jég elolvadt. Ezután emeld fel a szálakat egy fogkefével.

5. Instant kávé a bútorok helyreállításához.

Gyorsan és könnyen megszabadulhatsz a sötét fa bútoron lévő kopástól, karcolásoktól kávé segítségével. Vegyél egy kanál instant kávét és adj hozzá néhány csepp vizet, hogy paszta állagot kapj. A legjobb mód a fa felületen való alkalmazáshoz, ha egy régi fogkefe segítségével végzed.

6. Hígító a beszáradt festékhez.

Miután befejezted a munkád az aeroszolos spray-vel, távolítsd el a szórófejet, és tedd hígítóba vagy benzinbe 15 percre. Így nem kell megtisztítani a permetező lyukat a megszáradt festéktől mielőtt újra használod.

7. Ragasztó a csavarokhoz.

Amikor meg kell szorítanod egy kis csavart egy nehezen elérhető helyen, tegyél egy csepp ragasztót a csavarhúzó hegyére. Válaszd a gumiragasztót, mert ez szorosan fogja tartani a csavart, és utána könnyen eltávolítható.

8. Mérőszalag egy kis titokkal.

A szám (milliméterben), amely néha fel vannak tüntetve a mérőszalag oldalán, a mérőszalag tokjának hossza. Ezt tudva nem kell többet behajlítanod a szalagot, amikor kis helyen dolgozol (például amikor egy ajtó vagy ablak nyílását méred). Egyszerűen add a mért értékhez a mérőszalag tokjának hosszát.

9. Ragasztószalag a tökéletes lyukakért.

Annak érdekében, hogy fel tudj akasztani a falra egy tárgyat, aminek már adott a rögzítése, szükséged van a helyes jelölésekre. A legjobb lehetőség az, ha először ragasztószalagot ragasztasz a tárgyra, és bejelölöd a lyukakat a fúráshoz. Ezután ragaszd a szalagot arra a helyre, ahova akasztani akarod a tárgyat, és fúrd ki a lyukakat a falon a jelölés szerint.

10. Védelem a kosztól.

Ha lyukat kell fúrnod a mennyezetbe, és nem akarod, hogy a por a szemedbe és az arcodra szálljon, tegyél a fúróra egy műanyag főzőpoharat vagy egy levágott nyakú palackot. Ennek köszönhetően az összes por a tartályban marad.

11. Védelem a portól.

Ha időről időre vizet permetezel a beton felületére, könnyebb lesz lyukat fúrni rá, és kevésbé porzik.

12. Fúrás csempén könnyedén.

Annak érdekében, hogy elkerüld, hogy a fúró elcsússzon a csempén a fúrás kezdetekor, mielőtt elkezded a folyamatot, ragassz egy keresztet ragasztószalaggal a felületre.

13. A mágnes segíthet megtalálni a lyukakat.

Annak érdekében, hogy ne kelljen új lyukakat fúrni a festményeknek és a polcoknak az új tapéta felragasztása után (feltéve, hogy azt szeretnéd, hogy a festmények ugyanazon a helyen maradjanak), tegyél egy apró szeget minden lyukba a tapétázás előtt. Miután az új tapéta megszáradt, csak annyit kell tenned, hogy végighúzol egy mágnest, hogy megtaláld, hol vannak a szögek.

14. Keltsd életre a szigetelőszalagot.

A kiszáradt szigetelőszalagot, amely elvesztette a ragadósságát, életre lehet kelteni, ha beteszed a mikróba az egész tekercset és néhány másodpercig melegíted.

16. Hajszárító a címkéhez.

Amikor építőanyagot vásárolunk, gyakran kénytelenek vagyunk eltávolítani a ragadós címkéket, amelyek rajtuk vannak. Annak érdekében, hogy úgy távolítsd el a címkét, hogy ne hagyj ragacsos nyomokat, melegítsd fel egy hajszárítóval. Miután ezt megtetted, a címke könnyen le fog jönni anélkül, hogy letépné magával az anyagot.

16. Hogyan kerüld el a filmréteg megjelenését a festékes dobozokban.

Annak érdekében, hogy elkerüld a film bevonat megjelenését a festékes dobozban, szorosan zárd le a fedőt és fordítsd fejjel lefelé a dobozt néhány másodpercre. Ez az egyszerű trükk segít biztosítani a vízhatlanságot a doboz belsejében.

17. Hogyan előzzük meg az ecsetek kiszáradását.

Megelőzheted az ecsetek kiszáradását, ha becsomagolod őket műanyag zacskókba.

18. Egyszerű jelölés egy fotó kollázshoz.

Annak érdekében, hogy a lehető legkisebb lyukakkal akassz fel egy fotó vagy festmény kollázst, helyezd a kereteket először egy újságpapírra. Rajzold körbe a kereteket, és jelöld a csavarok helyét. Ezután erősítsd a papír sablont a falra, és ennek segítségével fúrd ki a lyukakat.

Milyen más trükköt használsz? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

1 hozzászólás

  1. A 9 es nem okes, mivel pont a tukor kepet fogjuk belefurni a falba. Mondjuk ha szimetrikus nem gond, de mint ennel a hosszabbitonal is eleg sokat szamit.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét