18 híres színész, akiről nem is tudtuk, hogy szerepelt egy bizonyos filmben, amíg meg nem láttuk a stáblistát

0
27

Egy szokatlan kinézet vagy egy jól sikerült maszk olyan csodákra képes, hogy fel sem ismerjük a kedvenc színészeinket. Gondolj például Meryl Streepre, mikor férfi szerepet játszott, vagy Edward Nortonra, mikor az egész filmben teljesen el volt maszkírozva.

Mindig meglepődünk azon, hogy a filmkészítők milyen mesteri módon képesek elrejteni a maszkok mögé még a legismertebb sztárokat is.

1.

Emlékszel az arany arcú lányra A galaxis őrzői 2-ből? És a golfjátékosra A nagy Gatsbyből? Ezekben a szerepekben Elizabeth Debickit láthattad, aki Christopher Nolan Tenet című filmjében a főszerepet játszotta. A rendező külön kiemelte a színésznő átalakulási képességét: “Elizabeth egyike azon kevés színésznek, akit ha jobban megnézel, rájössz, hogy már sok filmben láttad, de nem vetted észre, hogy ugyanarról az emberről van szó.”

2.

A galaxis őrzői 2-ben Miley Cyrus is figyelmet érdemel. Mianframe, a világot uraló mesterséges intelligencia “bőrébe bújva” biztosan nem ismerted fel.

3.

Meryl Streep tehetségéhez kétség sem férhet, de hogy az Angyalok Amerikában című minisorozatban 4 különböző karaktert játszott el, az valami hihetetlen. A leginkább felismerhetetlen a rabbi szerepében volt.

4.

Vincent D’Onofrio szintén az átváltozás mestere. Igazi jóképű hollywoodi fickó, aki hajlandó volt felszedni 30 kilót, hogy eljátsszon egy katonát az Acéllövedék című filmben.

A Men in Blackben még nehezebb felismerni Vincent D’Onofriót. Edgar, a földönkívüli által megszállt farmer szerepét játszotta.

5.

Christian Bale szintén nem riad meg az átalakulástól. Az alábbi fotón Amy Adamsszel látható az Alelnök című filmben. “Rengeteg pitét ettem, hogy úgy nézzek ki, mint Dick Cheney” – mondta egy interjúban.

6.

Bryan Cranstont, a Breaking Bad – Totál szívás főszereplőjét sem könnyű felismerni annak a fickónak a szerepében, akinek a Mikulást kell helyettesítenie. Ez egy volt a színész első főszerepei közül. A film címe: Pótmikulás akcióban.

7.

Joseph Gordon-Levittet láthattuk a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó jedik című filmben, ahol egy földönkívülit játszott. Különleges akcentusa miatt még a hangja sem segített a felismerésében.

Joseph Gordon-Levitt szintén felismerhetetlen volt a Tőrbe ejtve című filmben. Látni nem láthattuk, de a hangját a film legelején hallhattuk, mikor a főszereplő testvére néz egy filmet, amelyben a színész azt mondja: “Megvannak a bébifigyelő felvételei”.

8.

A Precious – A boldogság ára című filmben a szociális szolgálatnál dolgozó, igénytelen kinézetű lányban nehezen lehetett felismerni Mariah Carey-t.

9.

Ridley Scott Mennyei királyság című filmjében az egyik főszerepet Edward Norton játszotta, akinek az arcát szinte teljesen elfedték maszkkal, ezért kizárt, hogy bárki is felismerte volna.

10.

Nehéz elhinni, de a Titanic kapitánya és Théoden A Gyűrűk Urából ugyanaz a személy. Mindkét szerepben Bernard Hillt láthattuk.

11.

Mielőtt a Fantasztikus Négyesben ő lett a Láthatatlan, Kate Mara egy másik Marvel-filmben is játszott. A színésznőt a Vasember 2 egy rövid jelenetében láthattuk egy szövetségi rendőr szerepében.

12.

Joe Russo a Bosszúállók négy különböző részében négy különböző szerepet játszott, és köztük volt olyan, amelyikben nem volt könnyű felismerni. Így nézett ki az Amerika kapitány: A tél katonája című filmben.

13.

Harry Dean Stanton, akit az Alien-filmekből és a Halálsoronból ismerhetünk, szerepelt a Bosszúállókban is. Bár csak egy 1 perces szerepet kapott, az eléggé emlékezetes volt.

Nem véletlenül nevezik Harry Dean Stantont “jelenettolvajnak”. A színész mindig olyan mellékszerepeket kap, amelyekkel emlékezetessé teszi magát a nézők számára. A Párizs, Texas főszereplőjeként és a Halálsoron egyik elítéltjeként is egyformán nagyot alakított, akárcsak A hét pszichopata és a si-cu című filmben a fekete kalapos férfi szerepében.

14.

A Harry Potter Remus Lupin professzoraként jól ismerjük David Thewlist. Ám A nagy Lebowski című filmben csak nehezen ismerhetjük fel. A főszereplő, Julianne Moore barátját alakítja benne.

15.

Laurence Fishburne-t sem könnyű felismerni az Apokalipszis most című filmben.

16.

Steve Carellt a Huncutka pincéreként lehetett nehezen beazonosítani. Ez volt a legelső filmszerepe.

17.

A Karib-tenger kalózaiban a Ragetti nevű, félszemű kalózt játszó színész ugyanaz, mint aki a Barátom, Róbert Gida című film újságosát alakítja. Mackenzie Crooké volt mindkét szerep.

18.

A Da Vinci démonai és a White Lines sorozatokban szereplő Laura Haddock gyakran tűnik fel epizódszerepekben a Marvel-filmekben is. Az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben ő volt a rajongó, aki autogramot kért, A galaxis őrzőiben pedig Űrlord anyját alakította.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét