17 igazság, ami után meg fogod kérdőjelezni a saját a valóságodat

0

Készülj fel olyan meglepő tényekre, melyek hihetetlennek tűnnek, mégis igazak. Egy tarantula, ami házikedvencként békákat tart, nők, akik a várandósság alatt újra teherbe esnek, különös állati viselkedések és mindenféle furcsaság, ami csak előfordul az univerzumban. Egy olyan utazás következik, ami segíti a körülöttünk lévő világ megértését.

1. Pinky, a majdnem kihalt rózsaszín folyami delfin nemrég adott életet egy rózsaszín borjúnak, ezzel megerősítve egyedülálló genetikai mutációjának öröklődését.

2. A vérünkben található a hemoglobin nevű fehérje, szerkezetében 4 vasatommal. És az érdekesség: ilyen vasatomok csak a kihűlő csillag magjában keletkeznek természetes módon.

3. Svájcban nem tarthatsz csak egyetlen tengerimalacot, ez törvénybe ütközik. Legalább egy párt kell beszerezned, mert ezeknek a kisállatoknak szükségük van társra, hogy ne legyenek magányosak.

4. Kleopátra közelebb élt az első iPhone megjelenéséhez, mint a piramisépítések korához. Őrület, igaz? Az ókori királynő inkább összhangban volt Steve Jobsszal, mint a piramisok építőivel.

5. A bálnák függőlegesen alszanak a vízfelszín közelében, egyik szemüket közben nyitva tartják, és az agyuk fele éber állapotban van. Csak 10-15 percet alszanak.

6. Nem az ezredfordulós generáció találmánya a szelfi. A világ legelső szelfijét 1839-ben készítette egy Robert Cornelius nevű fickó. Ő mindenkit megelőzött a szelfizésben.

7. A pillangók a lábfejükkel ízlelnek.

8. A patkányok nevetnek, ha csiklandozzák őket.

9. Az alma, a burgonya és a hagyma íze egyforma. Különösen hangzik, de ha kiiktatod a szaglásodat és becsukod a szemed, miközben eszed őket, nem leszel képes megkülönböztetni őket. Az ízlelőbimbók nagyon cselesek tudnak lenni.

10. Előfordult már, hogy észre sem vetted és mindent eltüntettél a tányérodról? A grúzoknak erre van egy külön szavuk is, a “shemomechama”, ami azt jelenti: “Véletlenül mindent megettem.” Tudták, hogy erre külön szót kell kitalálni.

11. Bár a mandula és a barack különböző fajba tartoznak, mégis ugyanannak a családnak a tagjai. Olyan, mintha egy családfán távoli rokonok lennének.

12. A legendás Betty White idősebb volt, mint a szeletelt kenyér. Korábban született, mint ahogyan ezt a finomságot feltalálták.

13. Egy tanulmány szerint a mopsz mára már különbözik az átlagos kutyáktól a rengeteg egészségi problémája miatt. Ezek az imádni való lények jelentősen eltérnek más kutyáktól, és fokozott kockázattal néznek szembe a légutak és a szemek kapcsán, emiatt jobban veszélyben van az egészségük.

14. A rekord egy ikerpár tagjainak megszületése között 90 nap.

15. Az emberi fog éppen olyan erős, mint a cápa foga.

16. Ez a kis # jel, amit hashtagnek hívunk, valójában nem is hashtag. A hivatalos neve oktotorp.

17. A többszörös megtermékenyülés ritka jelenség, de létezik. Ilyenkor a már terhes nő újra teherbe esik az első várandóssága közben. Ez akkor következik be, mikor egy második petesejt is megtermékenyül és beágyazódik a méhbe.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét