15 történet arról, hogy milyen nagyszerű dolog a gyermekvállalás

0
2742

A végtelenségig beszélhetnénk a szülők és a gyermekeik közötti kapcsolatról. A családi bonyodalmak azonban csak még érdekesebbé teszik az életünket.

Összegyűjtöttünk néhány történetet, ami bizonyítja, hogy nagyon jó móka gyermeket nevelni.

 • A lányom most lett 10 éves. Mindig is azt tanítottam neki, hogy ne álljon szóba idegenekkel, és úgy döntöttem, letesztelem, hogy figyelt-e rám. Megkértem egy barátomat, akit a lányom nem ismert, hogy elegyedjen beszélgetésbe vele. A megbeszélt napon a barátom összefutott a lányommal a lakásunk épületének bejáratánál. A lányom úgy eldalolt neki mindent az életünkről, mint egy kismadár. De figyelmeztette is: “Anyukám nem engedi, hogy idegenekkel beszéljek, és hamarosan itt lesz. Szóval beszéljünk gyorsabban!”
 • 35 éves voltam. Kint vártam valakire, amikor láttam egy édesanyát és a két évesnél nem több fiát. Hirtelen a fiú elkezdett futni felém, és közben azt mondogatta, hogy “Apa! Apa!” Az anyja megállította, és figyelmeztette, hogy “Ő nem az apukád.” Majd hozzátette: “Ne ijesztgesd ezt a férfit!”

 • A barátomnak van egy 5 éves fia. Náluk voltam és épp teáztunk. A gyerek berohant a szobába, és egy játék pisztollyal lőtt ránk. Belementünk a játékba, és a földre zuhantunk. A gyerek odajött hozzánk nevetve, és azt mondta: “Keljetek fel. Ez csak egy játék. Ha igazi lenne, a térdetekre céloztam volna.” A barátomat ez teljesen sokkolta.
 • A férjem, a fiam és én a gyógyszertárba tartottunk. Fogamzásgátló tablettát kellett vennem. A fiam azon töprengett, hogy “Mik ezek a pirulák? Beteg vagy vagy ilyesmi? Akkor miért van rá szükséged? Mit csinálnak?” Úgy döntöttem, elmondom az igazat: “Gyerekekre valók.” A fiam megijedt: “Az új gyerekekre… vagy a régiekre?”

 • A bátyámnak van egy fia. Most kezdte az iskolát, és vett neki játékokat, különböző kütyüket és új ruhákat, hogy motiválja. Amikor én voltam első éves, megígérte nekem, hogy ha kitűnő jegyekkel fejezem be az iskolát, lehetnek aranyból készült fogaim. Sok évig nagyon lelkes voltam.
 • A strandon voltam a férjemmel és a fiammal. Elfelejtettünk sapkát vinni, amit felvehetnénk a nap ellen. Megkértem a férjemet, hogy vigyázzon a fiunkra, én pedig hazamentem értük. Mikor visszaértem, láttam, hogy a fiam el van ásva a homokba, csak a feje látszik ki. A férjem nem volt ott. Megkérdeztem a fiamtól, hogy hol van. A gyerek boldogan válaszolt, hogy úszik. Mikor megkérdeztem, hogy miért van elásva a homokba, ugyanolyan jókedvűen azt válaszolta: “Hogy ne vesszek el.” Az Év Apukája, hölgyeim és uraim.

 • A buszon ültem. Egy nő ült mellettem az 5 éves fiával. Beszélgettek:
  Fiú: “Anya, az emberek miért nőnek fel?”
  Anya: “Nos, ez így működik. Te is fel fogsz nőni.”
  Fiú: “Én nem akarok felnőtt lenni.”
  Anya: “Felnőttnek lenni jó móka.”
  Fiú: “Aha, apa szerint ez nem igaz.”
 • Egy kóbor macskának adtam enni. Aztán egy kislány futott az edényhez és némi homokot szórt bele. Megkérdeztem tőle, hogy “Miért tetted tönkre az ételt? Te sem eszel homokot.” A lány totál lazán evett egy kis homokot a másik kezéből. Nem volt több kérdésem.

 • Összevesztem az öcsémmel. Ő 5 éves, én 19 vagyok. Ment anyához panaszkodni és megkérni, hogy büntessen meg engem. Aztán, mikor visszaért, azt mondta, hogy meg leszek büntetve. Megkérdeztem, hogy hogyan. “Anya azt mondta, hogy holnap délig kell aludnod” – mondta. Köszi, anya.
 • Amikor körülbelül 6 voltam, megtudtam, hogy egy normális terhesség 9 hónapig tart. Kiszámoltam, hogy mennyi idő telt el a szüleim esküvőjétől a születésemig. 7 hónap. Sokszor megkérdeztem anyát, hogy koraszülött voltam-e. Nem tudtam a valódi okot akkor még.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét