15 hiba, ami a stylistok szerint tönkreteheti az imidzsedet a vállalati bulin

0

A stylistok tanácsai általában univerzálisak, ám vannak kivételek. Ilyenek például a céges bulik, ahol sokszor dresszkódhoz kell alkalmazkodni. Sose feledkezz meg arról, hogy ezeken az eseményeken a munkatársaiddal együtt veszel részt, ezért bizonyos szabályokat be kell tartanod. A rólad alkotott képet ugyanis nemcsak a viselkedésed befolyásolja, hanem az ízlésed és a megjelenésed is.

A következő öltözködési hibákat kerüld el, ha vállalati bulin veszel részt.

1. Hosszú estélyi ruha

A túl hosszú, túlzottan estélyiszerűnek ható ruha nem a legjobb választás egy céges bulira. Ilyet inkább csak akkor viselj, ha celeb vagy és a vörös szőnyegen kell megjelenned. Arról se feledkezz meg, hogy az ilyen bulikon sokszor vannak versenyek és játékok, ahol mozognod, táncolnod kell, egy ilyen ruhában pedig ez elég nehézkes lenne.

Sok lehetőség közül választhatsz, például mini vagy midi ruhát is felvehetsz.

2. Talpig fekete

Nem tanácsos mindenből a feketét választani. Ha a kollégáidat a divat nem is különösebben érdekli, egy talpig feketébe öltözött nő akkor sem tesz túl jó benyomást. Ugyanez igaz bármilyen más színre. Ha fontos eseményre készülsz, sose kizárólag egy színből állítsd össze a szettedet.

Egy klasszikus ruha biztonságos választás, de azért néhány kiegészítőre szükséged lesz. Csempéssz az összeállításba világos, kontrasztos színeket, például a cipőd vagy a kiegészítőid lehetnek más színűek.

3. Olcsó anyagból készült ruha

Senki sem néz ki jól egy olyan ruhában, amiről ordít, hogy silány anyagból készült. Pedig sokszor látni rossz minőségű szaténból készült ruhákat, amelyekről még mindig sokan azt hiszik, hogy elegánsak.

Mivel a céges buli egy alkalom, érdemes új ruhát beszerezned, ami jó minőségű is. Ha ragyogni akarsz, akkor sincs semmi szükség olcsó anyagokra, válaszd a bársonyt.

4. Testre tapadó ruha

Egy nagyon feszülős ruha közönséges tud lenni. Nemcsak azokra a területekre hívja fel a figyelmet, amiket szeretnél megmutatni, hanem azokra is, amiket inkább elrejtenél (például a hasadra egy kiadós vacsora után). A kollégáid látni fogják, hogy milyen fehérnemű van rajtad, aztán meg jól kibeszélik egymás között.

Sokféle fazon van, amivel kiemelheted az előnyös adottságaidat. Ha mégis ragaszkodsz a szűk ruhához, gondosan válaszd meg az anyagát. Legyen vastag, akkor jó döntés lehet.

5. Mintás harisnya

Eszedbe ne jusson a harisnyával kísérletezni! Ha azt is hiszed, hogy a tested legszebb része a lábad, akkor se hívd fel rá a figyelmet mintás harisnyával.

A szép lábaidat egy egyszínű, évszaknak megfelelő harisnyában ugyanúgy megmutathatod.

6. Túl sok szőrme, toll, boa

Egy vállalati eseményen ezek nem mutatnak jól. A legrosszabb pedig, hogy a buli közben tönkremehetnek.

Ha mégis szeretnél viselni ilyet, ne ess túlzásokba. Például legyen tollból a fülbevalód vagy legyen egy dísz belőle a táskádon.

7. Állatminták

Nem arról van szó, hogy nem szabad kifejezned az egyéniségedet, de egy céges bulin jobb, ha ezt szolidan teszed. A stylistok szerint az állatmintás ruhák olcsó hatást keltenek, ezért célszerű a kollégáid előtt inkább nem viselni őket. Ráadásul az állatminta még öregít is.

Válassz semlegesebb, finomabb mintákat, így vonzóbbnak és megbízhatóbbnak fogsz tűnni mások szemében, nem pedig olyannak, aki mindent megtesz azért, hogy szexinek lássák.

8. Túl sok hangsúlyos kiegészítő

Egy aszimmetrikus, bonyolult mintákkal díszített szoknya, egy masnikkal és fodrokkal díszített blúz, szokatlan cipő, temérdek gyűrű és karkötő, hatalmas nyaklánc – mindez túl sok egyszerre. Feltéve, hogy nem szeretnél karácsonyfának kinézni.

A túl sok díszítés és kiegészítő együtt nem eredményezhet harmonikus összképet, és riasztó lehet mások számára. Törekedj az egyensúlyra a megjelenésedben, például ékszerekből csak egyet válassz: vagy fülbevalót vagy nyakláncot, de sosem egyszerre a kettőt.

9. Nem megfelelő cipő

A stylistok szerint egy ilyen eseményre a legjobb a magas sarkú cipő vagy a bokacsizma bizonyos fajtái. De téli csizmát sose vegyél fel céges bulira. Más szempontokat is végy figyelembe: egy magas szárú csizma biztosan nem mutat jól egy koktélruhával, de annál jobban illik egy miniruhához.

A legfontosabb, hogy a ruha ne legyen túl rövid.

10. Overál vagy sportruha

Ezek a legkényelmesebb viseletek. Puha anyagú pulóver, laza póló, széles szárú nadrág – otthonra megfelelnek, de biztosan nem alkalomra valók.

Az elegáns overál jó választás lehet, ebben biztos, hogy stílusos és feltűnő is leszel.

11. “Pucér” ruha

Az olyan ruha, ami túl sok bőrfelületet megmutat, nem működhet egy céges összejövetelen. Ha még mély dekoltázsa is van, egyértelműen rád irányítja a figyelmet. De biztos, hogy vágysz erre a figyelemre a munkatársaidtól? Vannak határok, amiket nem szabad átlépni, ez is olyan.

A csipkés ruhák, szoknyák, blúzok megfelelőek, de csak akkor, ha nem mutatnak túl sokat. Így csinos leszel, de nem közönséges.

12. A gyerek játékai és kiegészítői

Sose jelenj meg egy felnőtteknek rendezett karácsonyi partin gyerekeknek szánt kiegészítőkkel. Biztosan nem szeretnél úgy kinézni, mint egy óvónő, aki a gyerekeket szeretné szórakoztatni.

Ha olyan a buli, viselhetsz műanyag koronát, kalapot vagy bajuszt, de legjobb, ha csak a fotózkodás idejére teszed.

13. Nyári ruha és strandruha

Téli bulin ne jelenj meg nyári ruhában, főleg, ha az légies, áttetsző anyagból készült. Ezek a ruhák nyitott orrú cipővel viselve igen furcsán mutatnak az összejöveteleken, ha pedig zárt cipővel, netán még harisnyával is kombinálod őket, akkor egyenesen botrányosak.

Inkább csak koktélpartin viselj ilyesmit.

14. Kényelmetlen ruha

Mikor egy ruha önálló életet él – a cipzár lecsúszik, a szoknya körbeforog a derekadon –, akkor nehéz magad jól és magabiztosnak érezni. Vedd figyelembe, hogy a céges bulik sokszor nagyon dinamikusak, tánccal, játékokkal, versenyekkel.

Ezért a ruhádnak egyszerre kell alkalomhoz illőnek és kényelmesnek lennie. Így biztosan nemcsak a ruha, hanem maga a buli marad meg az emlékeidben.

15. Irodai stílus

Sokan a vállalati bulit szó szerint értelmezik, és azt hiszik, mivel ez egy kollégákkal együtt töltött esemény, ugyanolyan ruhában kell megjelenniük, mint az irodában. Ha te is így gondolkodsz, nagy az esélye, hogy kilógsz majd a munkatársaid közül.

Ha mindenképpen komoly és üzleties megjelenést szeretnél, válassz elegáns és egyszerű ruhát, amin van egy érdekes részlet vagy szokatlan anyagból készült.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét