15 fotó Diana hercegnéről, ami pontosan mutatja, hogy mibe került neki a 15 év házasság

0

A paparazzik Diana hercegné minden lépését követték – a mai napig ő az a nő, akiről a legtöbb kép készült. Nem titok, hogy a Károly herceggel való kapcsolata nem volt sikeres, válással ért véget. Lady Di egy interjúban bevallotta, hogy boldogtalan volt a házasságában. De a nyilvánosság előtt ragyogó mosoly mögé rejtette a fájdalmát. Mindig azonban nem volt képes leplezni az érzéseit, így volt, hogy megörökítették, hogy valójában mi volt a helyzet.

Régi fotókat nézegettünk a Szívek Királynőjéről, és egy igazán erős nőt láttunk, aki 15 évet töltött boldogtalan házasságban.

1. Miután beleegyezett, hogy hozzámegy Károly herceghez, elképesztő médiafigyelmet kapott. Nem mindenki tudott volna megbirkózni ezzel.

Bár Diana Spencer mindig kivételes eleganciával kommunikált a média képviselőivel, nem szokta meg azonnal az új helyzetet. Volt, hogy könnyekben tört ki, mikor a volánnál ült. “Tudom, hogy ez csak munka, amit meg kell csinálniuk, de néha azt kívánom, bárcsak ne tennék” – mondta Lady Di. Ez a fotó az óvodában készült, ahol akkor dolgozott, amikor eljegyezte Károly. A jövőbeni hercegné kissé lehangoltnak tűnik rajta.

2. Diana hűvösséget tapasztalt a leendő férje részéről már az esküvő előtt.

Azon a napon, amikor bejelentették az eljegyzésüket, egy újságíró megkérdezte Károlyt: “Szerelmes?”, mire a herceg azt felelte: “Bármit is jelentsen a szerelem.” Diana másrészről hitt abban, hogy szeretned kell azt az embert, akivel össze fogsz házasodni, és ez a homályos fogalmazás bántotta. A fotón az látható, hogy a trónörökös közömbösen a menyasszonya vállára helyezte a kezét.

3. Lady Di elbizonytalanodott abban, hogy hozzá akar menni Károly herceghez, mikor talált egy Camilla Parker-Bowlesnak szánt karkötőt.

De a testvérei meggyőzték, hogy ne mondja le az esküvőt. Diana bevallotta, hogy kereste a riválisát a tömegben a ceremónia alatt, gondolta, hogy ott lesz.

4. A nászútja alatt a hercegné álmaiban látta a vetélytársát.

Diana nem tűnik nagyon boldognak ezen a Balmoralban készült képen, ahol a nászútjuk véget ért. A nászút alatt a hercegné le volt törve, mert a férje inkább olvasott és rajzolt, mintsem vele beszélgetett, és nem figyelt eléggé rá. Dianát egyáltalán nem érdekelte az, ami a férjét, unalmasnak találta Laurens van der Post műveinek taglalását. Ennek tetejében féltékeny is volt, mert fotókat talált Kamilláról Károly naplójában, valamint észrevette, hogy a férfi olyan mandzsettagombot visel, amin a nevük kezdőbetűi szerepelnek.

5. Az első terhességének bejelentése előtti napon a hercegné szomorúnak és fáradtnak tűnt.

Az előtte lévő napon Diana egy halványkék sifonruhában jelent meg a Victoria and Albert Museumban tartott koncerten, ahol a fotósok meg is örökítették, hogy fáradt volt.

6. 1982-ben megszületett első fiuk, Vilmos herceg. De az anyaság örömét tönkretette a szülés utáni depresszió.

Mikor reggel felébredt, nem akart felkelni az ágyból, olyan erős volt a közönye, az érdektelensége. De ahelyett, hogy támogatta volna, a férje “instabilnak” nevezte, és ez a címke évekig elkísérte.

7. Az 1983-as nemzetközi utazáson kezdett a házasságuk a váláshoz közeledni.

Károly herceg ezen az úton vette észre először, hogy a tömeg jobban kedveli a fiatal és gyönyörű feleségét, mint őt. Diana nem volt képes csillapítani a férje irigységét, és továbbra is előkelő helyet foglalt el az emberek szívében.

8. Ez a fotó Új-Zélandon, egy banketten készült. A pár boldogtalannak tűnik rajta.

Lady Di szemei pirosak voltak, és fáradtnak látszott, mintha előző éjjel sírt volna. Valószínűleg a férje féltékenysége volt az oka, valamint a növekvő szorongása és a kiújuló táplálkozási zavara.

9. Még egy kép, ami azt mutatja, milyen kényelmetlen volt ez az utazás Dianának.

Úgy tűnik, még a krémszínű selyemből készült fényűző ruhája sem okozott számára örömöt.

10. 1986-tól a pár a házasságukon kívül kereste a boldogságot.

Károly herceg elmondta az életrajzírójának, hogy 1986-ban újrakezdte a kapcsolatát Camilla Parker-Bowlesszal. Ugyanekkor kezdődött Diana viszonya James Hewitt katonatiszttel.

11. Ez a fotó jól mutatja, hogy nőtt a feszültség a felek között. A kép a kanadai útjuk során készült.

Károly szeme szomorúan le volt szegve, mintha elmélkedne valamin. Diana meredten nézett előre, figyelmen kívül hagyta a férjét.

12. Röviddel a válási procedúra előtt, 1992 novemberében Károly és Diana közösen indultak útnak Dél-Koreába.

Mindketten olyan boldogtalannak tűntek, hogy a brit sajtó a “Búskomorék” gúnynevet akasztotta rájuk. Ugyanabban az évben, decemberben John Major miniszterelnök bejelentette a walesi herceg és hercegné válását a Képviselőházban.

13. Ez a fotó röviddel Erzsébet királynő azon beszéde előtt készült, amelyben azt mondta, hogy 1992 szörnyű év volt, mivel 3 gyermeke elvált.

Diana és Károly is teljesen összetörtnek tűnik. A képen jól látszik, hogy próbálnak nem egymás szemébe nézni, mindketten ellenkező irányba fordítják a fejüket.

14. A válás 1996 augusztusában zárult le.

Az újságírók elkapták azt a pillanatot, amikor Lady Di először megjelent a nyilvánosság előtt a válása után. Köztudott, hogy a hercegnő a végsőkig reménykedett abban, hogy megmentheti a házasságát. A fenti fotó bizonyítja, hogy sikerült optimistának maradnia és elfogadta az új szerepét.

15. A válás után már nem lehetett Anglia hercegnéje, de a reflektorfényben maradt.

Diana nem tervezte abbahagyni társadalmi tevékenységét, a hivatásának tekintette. Olyan fontos ügyek mellett állt ki, mint a lepra és a HIV áldozatainak segítése. 1997-re Lady Di a figyelem középpontjába került. Az emberekkel való munka az új küldetése lett. Tanulta a nyilvánosság előtti beszédet, és arról álmodott, hogy az országának a nagykövete lehet, hogy az emberiség segítése érdekében használhassa a hírnevét.

Mi a véleményed Dianáról és a sorsáról?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét