15 fantasztikus life hack, ami segíteni fogja a mindennapjaidat

0
4004

Az élet egyébként is nehéz tud lenni, miért tennénk szükségtelenül még nehezebbé magunk számára? Tartogasd az energiáidat a fontosabb dolgokra, a kis problémákra most megmutatjuk az egyszerű megoldásokat.

1. Készítsd el a saját jégoldódat

A fagyos téli reggeleket még kellemetlenebbé teszi, mikor befagy az autód szélvédője. Készítsd el a saját jégoldó folyadékodat 1 rész víz és 2 rész alkohol összekeverésével. Tedd egy szórófejes flakonba és használd, hogy időt és pénzt spórolj.

2. Csinálj egy nagy lezárható tasakot két kicsiből

Ha egy nagyobb tasakra lenne szükséged, de csak két kicsi van, könnyen orvosolhatod a helyzetet. Ha kifordítod az egyiket, összeillesztheted őket, így egy nagyot fogsz kapni belőlük, amit középen zársz le. Ez nagyon jól jön például utazás előtt.

3. Tárold a nejlonzacskókat zsebkendő tartóban

Tedd fel a kezed, ha te is nagy nejlonzacskó gyűjtő vagy! Ezeket az ezernyi helyről származó zacskókat mostantól egy helyen, praktikusan tárolhatod. Fűzd őket egymásba, majd tedd bele őket egy zsebkendő tartóba. Amikor szükséged van rá, csak húzz ki egyet.

4. Elszakadt vezetékek javítása egy pillanat alatt

A vezetékek nemcsak gubancolódni tudnak, de megtörni, szakadni is. Ha a két végéről a szigetelést sikerült eltávolítanod, de összeforrasztani nem tudod, tekerd őket össze biztonságosan, ahogy a képen látod.

5. Műanyag flakonból kerti szerszám

Tűnődtél már azon, mihez tudnál kezdeni a kiürült műanyag flakonokkal? Ha a megfelelő helyeken kivágod, nagyon jól használható kézi lapát vagy kanál lehet belőle. Jó kis segítség a kerti munkáknál.

6. Rendszerezd a fonalaidat

Ha szenvedélyed a kötés, most itt a megfelelő módszer arra, hogy a fonalaid ne összekuszálva, rakoncátlanul heverjenek. Végy egy nagyobb dobozt, a tetejébe pedig fúrj apró lyukakat, melyeken át tudod fűzni a fonalakat.

7. Ne engedd a számítógéped elaludni

Nagyon idegesítő, mikor valami fontos munkád van, de nem akarod folyton az egeret mozgatni, hogy a számítógép ébren maradjon. A képen látható módszerrel ezt frappánsan megakadályozhatod. Egyébként, hogy mennyi időnyi tétlenség után kapcsoljon ki a számítógép, azt az energiagazdálkodási beállításokban tudod szabályozni.

8. Kartonpapír vágódeszka helyett

Kinek van kedve vacsora után mindig elmosogatni? Ha nem tartozol azon szerencsések közé, akiknek van mosogatógépük, vágódeszka gyanánt hasznosítsd újra a kartondobozokat. Bármilyen doboz megteszi. Csak vágd le az oldalát és használat után mehet a szelektív hulladékgyűjtőbe.

9. Fogd fel a port fúrás közben egy öntapadós jegyzetpapírral

Mikor legközelebb fúrsz, legyen nálad egy Post-it öntapadós jegyzettömb. Hajtsd fel a végét és ragaszd a falra, az alá, ahol fúrni fogsz. Utána nem kell a padlót sepregetned.

10. Ha túl tág a gyűrű, kend be átlátszó körömlakkal

Egy gyűrű hordhatatlan lesz, ha nem passzol pontosan az ujjadra. Ha túl tág, még el is veszítheted, ezt pedig biztosan nem akarod, főleg, ha különös értéket képvisel számodra. Kend be a belsejét átlátszó körömlakkal, máris illeszkedni fog az ujjadra.

11. Fénymásold le a tárgyat, amit fel kell tenned a falra

Akár kezdő vagy, akár gyakorlott a témában, mindenképpen időt takaríthatsz meg ezzel a trükkel. Nem fogsz hibázni, ha lefénymásolod azt a tárgyat, amit aztán szeretnél a falra felfúrni vagy felszegezni. Pontosan ott lesznek a lyukak, ahol kell.

12. Cipőtisztítás micellás vízzel

Ki gondolta volna, hogy micellás vízzel nem csak a sminket lehet eltávolítani? Egy keveset tegyél belőle egy vattakorongra, és a velúr cipőd pillanatok alatt tiszta lesz.

13. Tartsd a csavarokat a behajtón

Egy munka közepén a csavarok után forgolódni igazán bosszantó. Az egészet elkerülheted, ha egy mágnest ragasztasz a csavarbehajtóra. Erre ráteheted a csavarokat, amik így rögtön kéznél lesznek, amikor kell.

14. Műanyag palackból mosogatószivacs-tartó

Egy másik nagyon jó ötlet a műanyag palackok újrahasznosítására. Vágd le a palack alját, egy tűzőgéppel pedig erősíts rá egy műanyag pántot, amivel felakaszthatod a csapra.

15. Készíts légfrissítőt a fürdőszobába

Nem kell méregdrága illatosítókat vásárolnod. Elég, ha beszerzed a kedvenc illóolajodat és belőle néhány cseppet egy WC-papír gurigára csepegtetsz. Az egész mosdó illatozni fog tőle.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét