15 apró dolog, amitől 10 évvel idősebbnek tűnhetsz

0

Vannak nők, akik az öltözékükkel és az egész megjelenésükkel sikeresen fiatalítják magukat. De vannak olyan fiatal lányok is, akik nem is tudják, hogy mennyivel idősebbnek néznek ki a valós koruknál. Hogy te ne tartozz közéjük, érdemes odafigyelned néhány részletre a ruháiddal, a kiegészítőiddel és a sminkeddel kapcsolatban.

A következő dolgoktól több évvel öregebbnek látszol.

1. Mary Jane cipő

Ezek a kerek orrú, vékony pántos cipők nagyon öregítenek, és bármilyen öltözéket tönkretesznek. Akik viselik, állítják, hogy nagyon kényelmesek. Egy cipőnél ez természetesen fontos szempont, de emellett az is lényeges, hogy stílusos legyen. Válassz helyette olyat, aminek nincs pántja és kissé hegyesebb az orra, ezáltal nyújtja az alakot. Ne feledd, a pántok csak egy nyári szandálon mutatnak jól.

2. Bonyolult kötésű ruha

A kötött holmikkal óvatosan kell bánni. Az egyszerű kötött ruhák nagyon jól néznek ki, de a bonyolult, giccses minták igencsak régimódiak. És ilyenkor sajnos nem segít, hogy ezt valaki kézzel készítette… Ez ugyanis nem teszi divatossá és stílusossá az adott holmit.

3. Alaktalan táska

Egy nagy, tartás nélküli táska idősebbnek láttatja a viselőjét. Jobb, ha helyette egyszerű, geometriai formájú táskát választasz. Ezek modernebbek, és jól kiegészítik a sziluettet is. Fontos, hogy a táskán ne legyen sok díszítő elem, ilyenkor a kevesebb több.

4. Godet szoknya

Majdnem olyan, mint egy ceruzaszoknya, de térdnél kiszélesedik. Ideális esetben a kerek csípőt ügyesen ellensúlyozza, de mégis elég retro fazon. Emiatt tűnik idősebbnek az, aki ilyet visel.

5. Nem divatos fejkendő

Az ilyen kendők nagyon öregítenek. Érdemes őket minimalista vagy rocker stílusú ruhákkal párosítani.

6. Fényes, bézs harisnya

A ‘90-es években sok divatos nő viselte, de ma már cikinek számít. Olcsó hatást kelt, nem mellesleg pedig vastagítja a lábat. Ha bézs harisnyát szeretnél felvenni, az legyen matt, és a színe a lehető legközelebb álljon a bőröd színéhez.

7. Hatalmas ékszer

A hosszú, köves és csillogó nyakláncok szintén öregítenek. Ha hatalmas kövekkel díszített gyűrűket viselsz az ujjaidon, a kezed jóval nagyobbnak fog tűnni. Az idős nők azért hordanak ilyen ékszereket, hogy eltereljék a figyelmet a ráncos kezükről és nyakukról, de a fiataloknak semmi szükségük rájuk.

8. Svájcisapka

Régen a svájcisapkát a francia divattal kapcsolták össze. De kiderült, hogy a francia nők sosem viselnek sapkát ősszel. A svájcisapka nem igazán modern, ezért öregíti a viselőjét.

9. Élénk minta

A legveszélyesebb, ha az élénk minták az archoz közel vannak. Ezen a területen azoknak a színeknek van helye, amelyek igazán jól állnak, az összes többit viseljük inkább alul. Ha van olyan mintás ruhád, amellyel kapcsolatban bizonytalan vagy, viseld pulóverrel, ez a legdivatosabb megoldás most.

10. Selyemsál

Ebben az esetben minden azon múlik, hogy a sálat miként kombinálod a többi ruhadarabbal. Minél bonyolultabb módon van megkötve, annál jobban öregít. Hogy fiatalos legyen, viseld a lehető legegyszerűbben. Sálat kizárólag hétköznapi ruhadarabokkal párosíts.

11. Túl bő ruha

Hogy elrejtse alakjának legkevésbé előnyös részeit, sok nő visel bő ruhákat, pólókat, nadrágokat. A túlméretes ruhák valóban divatosak, de ha rosszul választasz, kövérebbnek és öregebbnek tűnsz tőlük. Hogy ezt elkerüld, kövess egy egyszerű szabályt: ha a felsőrész bő, az alsó legyen szűk, vagy fordítva.

12. Zsabós blúz

Ez a darab már a múlté, és kizárólag idős hölgyeken mutathat jól. A fiatal nők testesebbnek és öregebbnek tűnnek tőle. A díszítés nélküli ruhák mindig üdébb, könnyedebb hatást keltenek.

13. Bizonyos anyagok

Egyes anyagok, mint a szatén, a bársony vagy a tweed nagy elővigyázatosságot követelnek meg. Divatos bársonynadrágot csak akkor viselj, ha nem szeretnél karcsúbbnak tűnni. A bársonykabát is jó néhány kilóval többnek mutat, és néhány évet is hozzátesz a valós korodhoz. A szaténblúzok már egyáltalán nem divatosak, de a szaténból készült, lábközépig érő szoknyák nagyon stílusosak. Hogy ne úgy nézz ki, mint egy időutazó, jobb, ha a tweedből készült ruhákat modern darabokkal, például pólóval vagy farmerrel kombinálod.

14. Határozott formájú szemöldök

A vékony szemöldök már nem divat, ezzel a legtöbb nő tisztában van. De még mindig vannak, akik sok erőfeszítést tesznek azért, hogy a szemöldökük tökéletes formáját megőrizzék. Az ilyen szemöldök nem öregít, azt viszont elárulja, hogy nem igazán foglalkoztatnak a legújabb trendek. Minél természetesebb a szemöldök, annál jobb, függetlenül attól, hogy nem tökéletes a formája.

15. Kifakult microblading

A szemöldöktetoválás 1-2 év alatt elkezdi elveszteni a színét. Ez teljesen normális. De sok nő nem foglalkozik ezzel, és észre sem veszi, hogy a szemöldöke nem természetes színű. A legjobb, ha eltávolíttatod a tetoválást vagy újra megcsináltatod. Az eltávolítása elég drága, és akár 1 évet is igénybe vehet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét