15 alkalom, amikor Keanu Reeves megváltoztatta az imidzsét, és ettől csak még jobban megszerettük őt

0

Mikor a kedvenc színészünket nap mint nap látjuk a tévében, talán nem vesszük észre rajta a változásokat vagy a stílusának átalakulását. De ha megnézzük karrierjének legelső fotóit, rögtön rájövünk, hogy a kinézete és a gondolkodásmódja is mennyit változott azóta. Ez igaz Keanu Reevesre is, akinél egy dolog azonban mindig változatlan: csodálatos ember tudott maradni.

Megmutatjuk, hogyan változott Keanu Reeves kinézete az évek során.

1984

1984-ben Keanu a Canadian Broadcasting Company nevű tévétársaság műsorvezetője volt. Ugyanebben az évben debütált a Hangin’ című tévésorozatban. Ez még csak a kezdet volt, és a szerencse az ő oldalán állt.

1987

Volt néhány színházi szerepe, és feltűnt egy Coca Cola-reklámban is 1985-ben. Első filmes szerepét a Friss vér című filmben kapta meg 1986-ban. Alakítását a kritikusok “megérintőnek és szimpatikusnak” nevezték.

1991

1989-ben szerepelt a Bill és Ted zseniális kalandja, majd 1991-ben a Bill és Ted haláli túrája című filmekben. A kritikusok ezúttal is dicsérték alakítását. Ez volt az az év, amikor Keanu karrierje fordulatot vett, hiszen innentől kezdett felnőtt szerepeket játszani.

1994

Még sikeresebb lett, és nemzetközi hírnévre is szert tett. 1994-ben készítette Sandra Bullockkal a Féktelenül című filmet. A szerephez megváltoztatta a kinézetét, leborotválta a haját, és 2 hónapig edzőterembe járt, hogy eljátszhassa az izmos nyomozót.

2000

1994-2000 között Keanu egy sor sikeres filmben szerepelt: Johnny Mnemonic – A jövő szökevénye, Pár lépés a mennyország, Láncreakció, Az ördög ügyvédje. De a legsikeresebb mind közül a Mátrix volt. A világ elkezdett rajongani a színészért.

Sikerei ellenére magánélete nem alakult jól. 1999 végén a gyermeke 8 hónapra halva született barátnőjétől, Jennifer Syme-tól. Ezután nem sokkal a pár szétment.

2001

2001. április 2-án exbarátnője elhunyt egy autóbalesetben. Ez az esemény nyomot hagyott úgy az életén, mint az életfilozófiáján.

Keanu ezután is különböző műfajú filmekben játszott, ezek egyike volt az Édes november, amelyben már másodszor játszott együtt Charlize Theronnal.

2002

Ekkor ért véget zenei karrierje, bandája, a Dogstar feloszlott. Miután 2002-ben nem láthattuk a filmvásznon, Reeves a Mátrix újabb részével tért vissza a mozikba 2003-ban.

2005

Ebben az évben játszotta el egyik legnagyobb szerepét a Constantine – A démonvadász című filmben, ami 230 millió dolláros bevételt hozott, de a kritikák vegyesek voltak.

2008

Nem ez volt Reeves legsikeresebb éve. Miután játszott a David Ayer által rendezett Az utca királyai című filmben, a róla szóló kritikák szívszorítók voltak. Reeves alakítását “üresnek és érdektelennek” nevezték a kritikusok.

2009

Ez az év fontos dolgokat tartogatott Reeves számára. Ekkor ismerte meg Alexandra Grantet egy partyn, akivel utána 2 könyvet is készítettek közösen. Reeves továbbra is titokban tartotta magánéletét, ezért a pár 2019 novemberéig nem is mutatkozott együtt a nyilvánosság előtt.

2010

2010-ben Reevesből internetes mém lett. Valaki egyszer észrevette, ahogyan magányosan, szomorú arccal ül egy padon egy parkban. Rajongói egy “ünnepnapot” is létrehoztak neki, a június 15-ét “Vidítsuk fel Keanu Reevest” napnak nyilvánították.

2012

2011-ben csakis a könyvén dolgozott Alexandra Granttel közösen. 2012-ben egy dokumentumfilmben szerepelt, illetve játszott egy drámában is, amit azonban a kritikusok nagyon lehúztak.

2013

Ebben az évben játszotta el Kai szerepét a 47 ronin című filmben. A premiert Japánban tartották, a kritikák nem voltak túl fényesek, ezért a Universal Pictures drasztikusan csökkentette a filmmel kapcsolatos reklámköltségeket más országokban.

2014

Fontos év volt ez Reeves életében, hiszen a bukások után karrierje végre újjászületett. Ebben az évben készítette el a John Wick című filmet, amelyet a kritikusok úgy jellemeztek, hogy ezzel Reeves visszatért az akciófilm műfajához.

2019

Ekkor jelent meg vele egykorú párjával, Alexandra Granttel először a nyilvánosság előtt. A rajongók örömmel fogadták, hogy kedvencük talán végre révbe ér a magánéletében is és nem lesz többé magányos.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét