14 trükk tapasztalt szülőktől, amit kipróbáltunk és imádtuk

0

Szülőnek lenni nem könnyű feladat. Mindennap új kihívásnak kell megfelelni, amely arra sarkallja az édesanyákat és édesapákat, hogy rendkívül kreatívak legyenek. De az internetnek köszönhetően ma már szülők ezrei osztják meg a tapasztalataikat például arról, hogy hogyan kell rossz ízű gyógyszert beadni a gyereknek, hogyan lehet pillanatok alatt elpakolni a játékokat, és hogy hogyan lehet felfújni kicsi lufikat, amely még a felnőtt férfiaknak sem sikerül.

Kipróbáltunk mindenféle trükköt, amely könnyebbé teheti a szülők és a gyerekek életét. Most te jössz!

1.

Ha a gyermek sokat forgolódik és gyakran leesik az ágyról, vegyél egy habszivacsot, és tedd a lepedő alá. Használhatsz jógamatracot is, ha szeretnél. Ebben az esetben az oldalak nagyobbak lesznek.

2.

Annak érdekében, hogy ne tölts rengeteg időt a gyerekjátékok összeszedésével, javasold a gyereknek, hogy alakítsatok egy régi dobozt játszótérré. Rajzolj a belsejébe egy várost utcákkal és házakkal a babáknak. Amikor vége a játéknak, csak néhány másodpercbe telik elrejteni a dobozt az ágy alatt.

Mellesleg könnyedén magaddal tudod vinni ezt a dobozt, ha elutaztok vagy piknikezni mentek.

3.

Használj kávé filtert vagy kicsi muffin papírt, hogy megvédd a cukorral teli italokat a bogaraktól és szúnyogoktól. Annak érdekében, hogy ne lötyögjön ki az innivaló, tegyél egy műanyag fóliát a tetejére, és szúrd át egy szívószállal.

4.

Készíts poharat a gyerekeknek, amelyet könnyedén elérnek, ha szomjasak. Ragasztóra és mágnesre lesz szükséged. Ragaszd a mágnest a műanyag pohárra, és tedd a hűtőajtóra.

5.

Ragassz egy darab papírt a gyógyszeres dobozra, és jelöld meg rajta, hogy milyen gyakran kell szedni, és a hátralévő adagok számát. Ugyanezt a trükköt használva megtaníthatod a gyerekeknek, hogy mindennap elegendő vizet igyanak: ragassz egy darab papírt az üvegre, ahol a gyerekek jelezhetik, hogy mennyi vizet ittak.

6.

Ez egy remek trükk, ha sok kis lufit kell felfújni. Vegyél egy lufit, tegyél a belsejébe némi szódabikarbónát, és tedd ecet fölé. A szódabikarbóna el fog keveredni az ecettel, és a lufi elkezd felfújódni gázzal.

7.

Nehéz a gyerekeknek eltávolítani a felesleges vizet az ecsetről vagy színeket keverni a doboz belsejében anélkül, hogy tönkretennék az eredeti színt. Egy tojástartó doboz megoldhatja a problémát: a gyerekek keverhetik a színeket egy üres tojástartó dobozban, az gyorsan felszívja a plusz vizet az ecsetről.

8.

Ez egy nagyszerű trükk, ha meg kell védened a ruhákat, amikor a gyerekek kísérleteznek a művészettel vagy a főzéssel. Tegyél átlátszó műanyag fóliát a pólóra, és vasald át belülről. A fólia rá fog ragadni a pólóra, és megvédi a kosztól és a festéktől. Miután végeztek, óvatosan húzd le.

9.

Tegyél egy csomag mályvacukrot a fagyasztóba, és használd a hagyományos jégkocka helyett: ha a gyerek megsérül, vegyél egy hideg és puha mályvacukrot, és tedd a sérült területre. Nem fog kellemetlenséget okozni, mint a hagyományos jég, de ugyanúgy enyhítheti a fájdalmat.

10.

Megtanítani a gyereknek, hogy hogyan tartsa helyesen a tollat, nem egyszerű feladat. Vegyél egy ceruzát és egy egyszerű befőttes gumit. Helyezd a befőttes gumit a csukló köré, ahogy a fenti kép mutatja, és hagyd, hogy a gyerek gyakorolja az írást. Ne helyettesítsd a ceruzát tollal, amíg a gyerek ki nem fejleszti a megfelelő készséget.

11.

A gyártók meg vannak győződve arról, hogy lehetetlen, hogy megégessen egy csillagszóró. De a gyerekek nem szeretik azt az érzést, ahogy az apró szikrák a bőrükre hullanak. Hogy elkerüld ezt a kellemetlen érzést, vegyél egy papírpoharat, és szúrd bele a csillagszórót úgy, ahogy a fenti kép mutatja.

12.

Mit lehet tenni, ha a gyerek visszautasítja a gyógyszert? Vegyél egy nyalókát, öntsd a gyógyszert egy kis pohárba, és áztasd be a nyalókát. Sokkal kellemesebb a gyógyszert egy nyalókáról nyalogatni. Ha a gyógyszer keserű, keverd össze epersziruppal, hogy finomabb legyen. Minden tablettát könnyebb bevenni egy pohár szörppel.

13.

Annak érdekében, hogy ne veszítsd el a zoknikat a mosás közben, tedd őket egy zsákba. Készíthetsz is magadnak, de néhányan azokat a zacskókat használják, amelyek a cipős dobozokban vannak. Moshatod a zsák zoknit együtt a többi ruhával. Így nehezebb lesz elkeverni őket.

14.

Elég nehéz bizonyos rajzfilmfigurákat ábrázoló, egyszer használatos papír poharakat találni. De még ha sikerül is, általában sokkal többe kerülnek, mint a sima poharak. Helyette vegyél papírpoharakat és ragassz rá matricákat, amelyeket bármelyik boltban megtalálhatsz. Ezekkel a matricákkal egyedi dizájnt készíthetsz. Ráadásul javasolhatod a gyerekeknek, hogy dekoráljátok a poharakat együtt.

Van saját trükköd, amely segít a gyerekeknek? Oszd meg a tapasztalataidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét