14 tipp tapasztalt anyáktól és apáktól

0

Gyerekekkel az élet néha igazi kihívás. Ezért vagyunk meggyőződve arról, hogy a szülők emberfeletti türelemmel bírnak és rengeteg trükk van a tarsolyukban.

Ezeket a tippeket szülők osztották meg, talán neked is hasznodra válnak szükség esetén.

  • Tipikus szülői viselkedés, hogy azt mondod a gyerekednek, reggelire nem ehet sütit, majd mikor elmegy az iskolába, te eszed meg.

  • Néha, mikor bemegyek a kamasz lányaim szobájába, fülhallgatót teszek a fülembe. Nem szól benne a zene, de azt hiszik, nem hallom őket. Sokat tanultam.
  • Ma nagyon ideges voltam, ezért a gyerekem inkább egyedül ment lefeküdni, csak ne kelljen foglalkoznia velem. Kiderült, hogy ez egy jó kis trükk.

  • Elhitettem a lányommal, hogy utálom a porszívó hangját. Most mindig, mikor bosszantani akar, elkezd porszívózni.

  • Észrevettem, hogy mindig, mikor furcsa szavakat használok, a lányom abbahagyja a hisztit. Ennek kapcsán született meg a Szókincs című versem: “Ambuláns, pragmatikus, szeizmikus, konzolos. Parabola, genezis, absztrakció. Empirikus, ripacs, posztulátum.” Próbáld ki, talán a te gyerekedet is megnyugtatja.

  • Hogyan tudod rábeszélni a gyerekedet, hogy játsszon a vadonatúj játékával, amit máris megunt? Visszatettem a dobozába, és odatettem az ajtó mellé, mintha ki akarnám dobni.
  • Nálunk gond szokott lenni, hogy a lányom nem hajlandó reggelente felkelni. Általában ébresztő nélkül kelek, aztán felébresztem a lányomat. Egyszer annyira fáradt voltam, hogy beállítottam az ébresztőt, nehogy elaludjak. Igazi meglepetés volt, mikor megszólalt az ébresztő, a lányom kiugrott az ágyából, kiszaladt a telefonhoz és odahozta nekem. Most minden reggel úgy teszek, mintha aludnék, így a lányom felkel és beszalad hozzám. Mindig azt mondom neki, hogy nélküle elaludtam volna.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét