14 öltözködési tipp, amitől sikkes leszel és nem közönséges

0

A divatost a cikitől egyetlen hajszál választja el – foglalta össze véleményét a dologról Karl Lagerfeld. A divat folyamatosan változó világában a kulcs az, hogy megtaláld a saját egyedi stílusodat. Ez nem is olyan könnyű, hiszen rengeteg lehetőség és különböző stílus van. Mély dekoltázs, kiegészítők, különböző textúrájú anyagok, egyedi cipők – nem nehéz elveszni a divat végtelen kínálatában. Azonban, ha követsz néhány egyszerű szabályt, garantáltan stílusos leszel.

1. Okosan mutasd meg a bőrödet.

Szexinek és vonzónak kinézni nem egyenlő azzal, hogy szinte teljesen meztelen legyél. Fontos tudni azt, hogy mit mutass meg és mit rejts el a szemek elől. A legjobb, ha kiválasztasz egy olyan testrészedet, amit szeretnél megmutatni a nagyvilágnak. Ha úgy döntesz, hogy felül engeded láttatni magad, akkor a lábaidat takard el és fordítva.

2. Inget betűrve.

Az ing egy olyan klasszikus, ami sosem fog kimenni a divatból. Még egy farmert is feldobhatsz vele, egy ingben ráadásul az alakod is jobbnak tűnhet. A legjobb, ha ezt a ruhadarabot nem felkötve és nem kilógatva, hanem a nadrágodba tűrve viseled.

3. Szép kiegészítők.

A megfelelő kiegészítőkkel teheted teljessé a megjelenésedet. Még akkor is, ha jobban szeretsz semleges cipőt és ruhát viselni, egy szép és a szemet odakapó kiegészítő mindig menő választás. Azt viszont tartsd észben, hogy a túlzás ebben az esetben sem működik. Nem kell magadra aggatnod minden kiegészítőt, amit otthon találsz.

4. Nadrágot a cipő sarokmagasságához.

A nem megfelelő hosszúságú nadrágok kényelmetlenek és könnyen is piszkolódnak. Mikor nadrágot választasz, a cipőd sarokmagasságához igazítsd a hosszát, sose a talajhoz. A legjobb, mikor a nadrág szára épphogy takarja a cipőd felső részét, és 1-2 cm-re van a talajtól. A megfelelő hosszúságú nadrág szépen kiegészíti a cipőt és egyben nagyon jól mutat.

5. Ha este mész valahova, a kezeidet tedd szabaddá.

Amikor este kimozdulsz, az utolsó dolog, amire vágysz, hogy folyamatosan fognod kelljen a táskádat. Egy elegáns, láncos kis táskát a válladra tehetsz, és a kezeid máris szabaddá válnak. Így kényelmesen tudod fogni a koktélodat és szabadon mozoghatsz, nem fogsz úgy tűnni, mint egy hordár, aki egész este szorongatja a csomagját.

6. Egyensúlyozd ki az alakodat.

Nem az a legfontosabb, hogy kövesd a divat minden lépését és hogy vagyonokat költs a legújabb ruhákra. A lényeg az, hogy találj olyan ruhákat, amik illenek az alakodhoz. Ha alacsony és sportos vagy, ne viselj túlméretezett maxi ruhákat. Ha pedig gömbölydedebb formáid vannak, A-vonalú ruhákban mindig jól fogsz kinézni.

7. Viselj többsoros nyakláncot, de ne túl sokat.

A nyakláncok izgalmas kiegészítők. Kísérletezhetsz azzal, hogy azonos anyagból készült nyakláncokat egymásra rétegezel, de választhatsz kontrasztos darabokat is. Vastag, vékony, nőies, szegecses, köves vagy gyöngyös – rengeteg választási lehetőséged van. Fontos, hogy itt is tarts mértéket, ne tekerj a nyakad köré túl sok láncot.

8. A testszínű cipő minden szett megmentője.

Alapdarab kell hogy legyen minden gardróbban. A testszínű cipő minden bőrtónussal jól mutat és gyakorlatilag bármilyen öltözékhez illik. Ha aggódsz, hogy esetleg túl sok szín van már rajtad, válassz a szettedhez testszínű cipőt, és teljes lesz a megjelenésed. Az már csak ráadás, hogy a testszínű cipőben a lábad is hosszabbnak fog tűnni.

9. Leopárd mintásból egyszerre csak egyet.

A leopárd mintás ruha nem csak egy ruha a többi között a szekrényben, hanem a ruhatár talán legmeghatározóbb darabja. Ez az a minta, ami sosem marad észrevétlen. De ne feledd: nem akarsz igazi leopárdnak tűnni, ezért egyszerre csak egy olyan darabot viselj, amin ilyen minta van.

10. Kombináld a mintákat bátran, de okosan.

A színeket és a mintákat lehet kombinálni, ha pedig jól csinálod, az eredmény lélegzetelállító lesz. Erre van egy egyszerű szabály: a kétféle mintázatban vissza kell köszönnie ugyanannak a színnek vagy ugyanannak a mintának (nagy minta a kicsivel).

11. Ne mondj le az élénk színekről.

A legtöbben félnek az élénk színektől, mert azt hiszik, csak olcsó hatást lehet velük elérni. Pedig nincs miért félni. Csak párosítsd az élénket a semlegessel, például a szürkét a sárgával. A fő színek, mint a piros, a kék és a sárga mindig jól mutatnak együtt. Egyszerre viszont ne viselj túl sok élénk színt, mert az már tényleg giccses lenne.

12. Szerezz be egy olyan melltartót, ami nem látszik át a pólóid alatt.

A pólókat általában vékony anyagból készítik, ezért nem mindegy, milyen fehérneműt viselsz alattuk. A túl csipkés vagy mintás melltartók át fognak látszódni rajtuk, és magukra vonják a figyelmet. Póló alá mindig egyszerű, semleges melltartót vegyél fel.

13. A feszes és a laza mindig jól mutat együtt.

A laza, lötyögős ruhák kényelmesek ugyan, de kevésbé csinosak, főleg, ha alkalomra vagy hivatalos. Ha mégis ragaszkodsz a kedvenc laza ruhádhoz, párosítsd egy feszülős darabbal. Így már bármilyen eseményen megjelenhetsz.

14. Dekoltázs mértékkel.

Ha valamilyen eseményre vagyunk hivatalosak, gyakran szeretnénk egy kicsit feltűnőbb ruhát viselni. Ilyenkor kerülnek elő a mélyen dekoltált darabok. A legjobb, ha csak 5-7 cm-es dekoltázs mellett döntünk, de a felsőnkön a kivágás semmiképp se legyen mélyebb 10 cm-nél. Egy szép és a melleket jól kiemelő melltartó bőven elég ahhoz, hogy a felsőtestünk a legszebb formáját mutassa.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét