14 népszerű lakberendezési ötlet, amiről kiderült, hogy teljesen értelmetlen

0

Előfordul, hogy mikor lakberendezési ötletek után keresgélünk, elkap minket a hév, és sutba dobjuk a praktikusságot. Megveszed végre álmaid kanapéját vagy étkezőasztalát, aztán kiderül, hogy nem kellett volna…

Összegyűjtöttük a leggyakoribb lakberendezési hibákat, melyeknek a legtöbben sajnos áldozatul esünk. A jövőben viszont elkerülhetjük őket.

14. Más-más stílusú szobák

Mikor felújítod a házat, mindig tartsd szem előtt, hogy az otthonod egy kerek egészet alkot. Ezért kell a helyiségeknek harmóniában lenniük egymással. Ha túlzottan különböznek a stílusok, nem fogod magad kényelmesen érezni a lakásodban, inkább bosszantani fog.

13. Gyerekbútorok

A gyerekbútorok első ránézésre cukik, de nagy az esélye, hogy idővel csak zavaróak lesznek. A gyerekek folyamatosan változnak és gyakran meggondolják magukat, ezért inkább időtálló darabokat válassz a szobájukba, melyeket nem nőnek ki olyan hamar. Így nem fogsz olyan felesleges dolgokra kiszórni pénzt, melyek rövidesen már nem tetszenek a gyerekeknek.

12. Üvegasztal

Elegáns hatású, de már nem számít különleges bútordarabnak. Az ilyen asztal veszélyessé is válhat, ha gyerek is él a házban, arról már nem is beszélve, hogy mennyire nem praktikus, hiszen minden porszem és ujjlenyomat meglátszik rajta. Ha fényt szeretnél csempészni a nappaliba, és világosabbá szeretnéd tenni, ne üvegasztallal kísérletezz, inkább szerelj fel egy tükröt, és válassz fémből készült dekorációkat. Az asztal pedig legyen más anyagból, ne üvegből.

11. Fotótapéta, matrica a falon, padlón, plafonon

Sokan odáig vannak az optikai illúziókért, a mennyezeten elhelyezett képekért, fotótapétákért. De ezek a megoldások nagyon olcsó hatást keltenek, miközben túlzottan felhívják magukra a figyelmet. Válassz a dekoráláshoz kifinomultabb, klasszikusabb megoldásokat.

10. Divatkövetés

Ha árgus szemekkel figyeled a lakberendezési trendeket, és folyamatosan cserélgeted a berendezési tárgyakat, hogy mindenből a legújabb legyen, a pénzed és az idegeid is rá fognak menni. A trendek olyan gyorsan változnak, hogy lehetetlen követni őket. Emellett pedig óriási butaság lenne mindenedet kidobni csak azért, mert a következő szezonban már nem számítanak a legdivatosabb holmiknak.

9. Neonfények

Néhány évvel ezelőtt a lebegő ágyak és a lebegő álmennyezet nagyon népszerűek voltak. De egy ilyen megoldással kivilágított helyiség inkább hasonlít egy night clubra, mintsem egy otthonra. Ha kellemes atmoszférát szeretnél teremteni a lakásban, válassz néhány visszafogott fényű fényfüzért, melyek sosem mennek ki a divatból.

8. Kevés szín

Nem jó ötlet két színt kiválasztani és kizárólag ezeket használni a szobában. A legjobb, ha a semleges színek közül válogatsz, és kiegészítésként használsz néhány élénkebb színt. A túl sok szín zavaró lehet, a túl kevés viszont egyhangú és unalmas.

7. TV keretben

Nem a legjobb ötlet luxuskeretbe helyezni a tévét, hiszen ez nem egy bekeretezni való műalkotás. Ha szeretnéd inkább elrejteni, léteznek olyan mozgatható panelek, melyekkel ezt megteheted.

6. Az erkély a raktár

Ha van erkélyed, ne arra használd, hogy ott tárolod a dolgaidat. Gondolj bele, milyen kellemes kis helyet alakíthatnál itt ki, ahol a családdal és a barátokkal együtt tölthetitek az időt. A lakás ezen részébe se félj egy kis stílust csempészni.

5. Rossz takarás

Nagyon rossz ötlet bármit egy függöny vagy akár egy gyönyörű textildarab mögé rejteni. Inkább használj szekrényt a tároláshoz, vagy tégy mindent nyitott polcokra rendszerezetten.

4. Bézs árnyalatok

Jobb, ha elfelejted a bézs színt, mert még a legdrágább bútorok esetén is egyhangúvá teszi a helyiséget. Ha szereted a világos tónusokat, használd őket alapszínként, de egészítsd ki néhány élénkebb részlettel, hogy életre keltsd a szobát.

3. Mintás bútorok

A feltűnő mintás bútorok teljesen tönkretehetik egy szoba összképét. Ezeket kerüld, helyettük válassz egyszínű, szolid darabokat. Kisebb dekorációkkal csempéssz kreativitást a szobába hatalmas mintás felületek helyett.

2. Óriási szekrények

Ezek túl sok helyet foglalnak, ráadásul rengeteg felesleges holmival lehet őket teletömni, amikre egyébként nincs is szükséged. Ezért jobb, ha komódot vagy kisebb TV-állványt választasz, a tévét pedig a falra szereled.

1. Zuhanykabin

A hatalmas, gyönyörű zuhanykabinok ideje leáldozott. Manapság már minden egyszerűbb: bőven elég, ha a fürdőszoba egy sarkában üvegfalakkal alakítod ki a zuhanyfülkét. A legjobb pedig, hogy kevesebb helyet is foglal.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét