14 hiba, amitől olcsónak tűnsz, még akkor is, ha drága ruhát viselsz

0

A 16 éves és annál idősebb amerikai lányok átlagosan 76%-kal többet költenek ruhára, mint a férfiak, és ez az arány valószínűleg nálunk sem nagyban tér el. De a jólöltözöttség nem feltétlenül azon múlik, hogy mennyi pénzt áldozol a ruhadarabjaidra.

Most stylistok tippjeit ismerheted meg, hogy soha ne olcsónak, hanem mindig ragyogónak tűnj a ruháidban.

1. Feltűnő holmik az előző szezon trendjéből

Ezekkel az a probléma, hogy mindenki tudni fogja, hány évvel ezelőtt vetted őket.

A naprakészen divatos holmik nemcsak sokba kerülnek, de a viselésük kockázatos is. Ha nem vagy képes sutba dobni egy előző szezon divatját képviselő darabot, töltsd tele a gardróbodat olyan ruhákkal, melyek ki fogják állni az idők próbáját.

2. Túlméretes ruhák

Még egy olyan semleges darab is, mint egy fehér póló, ami tényleg mindenkihez passzol, mutathat rajtad bénán, ha túl nagy rád. A túlméretes, laza ruhák már évek óta divatban vannak. De az Instagram fotókat leszámítva ezek mindenkin bután mutatnak, mintha a kövér bátyádtól vagy a nagydarab férjedtől vetted volna kölcsön őket.

A túlméretes ruhák jól állnak a ragyogó sminket, szuper kiegészítőket és tűsarkakat viselő modelleken, de egy olyan átlagos nő, akinek egyik kezében egy esernyő van, a másikban egy gyerek, csak úgy fog festeni bennük, mintha egy túlsúlyos barátja ruháját vette volna fel.

A stylistok sosem ajánlanak olyan ruhát, ami több mérettel nagyobb nálad.

3. Színes szegecsek

Egy farmer vásárlását sosem szabad elsietni. Miután felpróbáltad és ellenőrizted a varrásokat is rajta, ne feledkezz meg a cipzárról és a szegecsekről sem. A színes szegecsektől a farmer különlegesnek tűnik, de csak az első mosásig. Még a legjobb minőségű festékek is kifakulnak a mosások során, utána pedig ócskának tűnik majd az eredetileg menő nadrágod.

4. Feliratos farmerek

A divatikonok és követőik szerencsére sikeresen maguk mögött hagyták a feliratos farmerek ‘90-es években gyökerező trendjét. A feliratok, csíkok, cipzárok, szegecsek mennyisége többnyire fordítottan arányos a farmer árával.

Ha igazán stílusos akarsz lenni, válaszd a legminimalistább farmert. Minél egyszerűbb, annál jobb. A díszítések helyett figyelj a minőségre! Ne aggódj amiatt, hogy egy sima farmer túl egyszerűnek fog tűnni! Mindig feldobhatod kiegészítőkkel, egy övvel, táskával vagy egy jó cipővel.

5. Rossz színösszeállítások

Ha a ruhadarabokat nem tudod jól összeválogatni, még a legdivatosabb ruhákban is olcsó hatást fogsz kelteni.

Az élénk színeket pasztell árnyalatokkal kell ellensúlyozni, ezek kell, hogy a ruhatárad alapját képezzék. Jó, ha semleges színt is használsz, mint a fekete, a tejfehér vagy a nude árnyalat. Sokan nem is hajlandóak élénk színeket viselni, az ő gardróbjukban gyakorlatilag csak szürke, bézs és fekete ruhák szerepelnek. Ha élénk színű ruhákat kombinálni számodra is túl merész ötlet, kezdd azzal, hogy egy színhez tartozó különböző árnyalatokat használsz a szettjeidhez.

6. Rossz minőségű szegés

Közismert, hogy a varrás minősége sokat elárul a ruha eredetéről. De még az első ránézésre normálisnak tűnő szegés sem jelent garanciát arra, hogy a ruhát jó minőségben varrták.

Figyelj azokra a részekre, ahol a szegések találkoznak. Ezen a ponton a két szegésnek tökéletesen illeszkednie kell egymáshoz. A minőségi ruhadaraboknál ez pontosan így is van, még azokon a részeken is, ahol a ruha feszül. Máskülönben az első mosás után elengedhet vagy szakadhat a varrás.

7. Karcok a napszemüvegen

A karcos napszemüveg nagyon kínos, igénytelennek tünteti fel a viselőjét, és olcsónak is látszik. A minőségi napszemüvegek kevésbé karcolódnak, ezért biztonságosabbak is.

Mivel a napszemüveg az egyik leglátványosabb kiegészítő, a rajta lévő karcok feltűnőek és mutatják, hogy a szemüveg olcsó anyagból készült. Ha olcsó műanyag lencsékkel ellátott napszemüveget hordasz, legalább ügyelj az épségére és tartsd tokban.

8. Feliratos pólók

A vicces feliratokkal ellátott pólók megfelelnek egy kamasznak vagy különleges alkalmakra (pl. tematikus bulikra), de a mindennapi életben felnőtt viselőjük inkább csak éretlennek, gyerekesnek látszik bennük. A feltűnő feliratok, a viccesnek szánt mondatok olcsó hatást is keltenek a ruhán.

Ha olyan felsőt veszel, amin idegen nyelven van felirat, legalább annak járj utána, hogy mit jelent, nehogy viccek céltáblájává válj!

9. Borzas szőrme a kapucnin

A műszőrme mindig a legjobb választás. Napjainkban már a világmárkák is előnyben részesítik a valódi szőrmével szemben. Az olcsóbb márkák is így tesznek, de sajnos ők gyakran nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy a műszőrme minőséginek tűnjön. Márpedig a műszőrme sokszor szebb tud lenni, mint az igazi!

Mivel a kapucnira felcsatolt vagy felcipzározott műszőrme levehető, sose mosd együtt a kabáttal, vagy mosás után egy hajkefével fésüld ki!

10. Hiányzó gombok

A gombok talán a legkevésbé észrevehető részletek egy ruhán. De csak addig, amíg hiánytalanul megvannak. Ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni a ruháidat, hogy felfedezd a hiányzó vagy már laza gombokat. Mikor a reggeli rohanásban felkapod magadra a ruhát, valószínűleg már nem lesz időd a varrogatásra.

Olyan ruhában, melyről hiányzik egy vagy több gomb, ne menj az utcára. Rendetlennek és igénytelennek tűnnél.

11. Kopott orr vagy sarok a cipőn

Még ha jó néhány hónapig is kell spórolnod egy új pár cipőre, akkor se viselj olyat, amit már lelaktál!

A karcokat cipőkrémmel még talán helyre tudod hozni, és a cipő eredeti fényét is visszanyerheted. Még azelőtt szerezz be egy új párat, mielőtt a cipő orra vagy sarkai vállalhatatlanná válnának.

12. Lakkozott, de nem manikűrözött körmök

Ha nincs időd egy alapos manikűrre, a körömlakkozást is hanyagold, mert a színekkel csak még inkább a rendetlen körmökre irányítanád a figyelmet. Első az ápoltság, a díszítés csak ezután következhet!

Ha a körömágyad ápolatlan és a körömlakk már megszáradt, olajjal többször dörzsöld át, hogy hidratált legyen. Ezzel is halványíthatod az egyenetlenségeket. A leggyorsabb megoldás a színtelen körömlakk. Ettől még manikűr nélkül is ápoltabbnak tűnhetsz.

13. Alulöltözni télen

Egy mutatós miniruha a tél kellős közepén nem tűnik éppen lenyűgözőnek, sokkal inkább kínos és nevetséges. Ha az utcán mégis megnéznek benne, az csak azért van, mert csodálkoznak, hogyan vehetsz fel olyan ruhát, amiben egyértelműen fázol, hiszen kicsit sem felel meg az évszaknak.

Ha nem is gyalogolsz és keveset tartózkodsz az utcán, a rövid szoknya és a vékony harisnya, akkor is várja meg inkább a tavaszt a szekrényedben.

14. Felturbózott külső

Hogy te felturbózod-e a külsődet vagy elfogadod és szereted magad úgy, ahogyan vagy, kozmetikai tetoválások és kezelések nélkül, az a saját választásod. A legfontosabb, hogy a változtatások a külsődön észrevehetetlenek legyenek. Ha mindenkitől megkapod azt a bókot, hogy mennyire üdének és frissnek tűnsz egy kozmetikai kezelés után, akkor minden oké! De ha mindenki megjegyzi, hogy mintha megváltozott volna az arcod, az azt jelenti, hogy kicsit túltoltad a kozmetikázást…

Világhírű sztárok, akik egykor odáig voltak a plasztikai műtétekért, ma már a feltöltéseket is elutasítják, és ez kétségkívül jót tesz a külsejüknek!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét