14 fotó albínó teknősökről, akik az élő bizonyítékai a természet végtelen kreativitásának

0

Annak az esélye, hogy látsz egy albínó állatot, szinte nulla, de ez csak megerősíti a tényt, hogy ezek az lények olyanok, mintha egy meséből jöttek volna. Azok a teknősök, amik rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, a megszokottól teljesen eltérően néznek ki, néhányuk sárkányra emlékeztet, más példányok pedig egy darabka sajtra. Az egyikük más tekintetben is nagyon különleges, hiszen úgy született, hogy a szívét szinte semmi nem védi. A gazdája, Mike mesélt az albínó teknősök iránt érzett szeretetéről.

Teljesen hipnotizált minket ez a 14 kép ezekről a varázslatos páncélos lényekről.

Mike elmesélte, hogy gyerekkora óta vannak teknősei, de 24 éves korában látott először albínó teknőst. “Azonnal beleszerettem, mivel olyasvalami volt, amiről nem is gondoltam, hogy létezik. A sárga páncéloktól eldobtam az agyam.”

A teknőstartás remek alternatíva azoknak, akiknek nem lehetnek szőrös állataik. Csakúgy, mint a kutyák és a macskák, a teknősök is aranyosak, szeretik az embereket, és akár eledelért is könyörögnek, mint a többi háziállat.

Azt is elmagyarázta, hogy nem csak a színük különbözteti meg őket más teknősöktől. A többi teknős kerüli a kontaktust, és a lehető leggyorsabban próbál elrejtőzni. Az albínó teknősök látása nem olyan jó, nem rejtőznek el, ha embert észlelnek, ők jobban kedvelik a társaságot és barátságosabbak.

Hozzátette, hogy az átlagos teknősökkel ellentétben az albínóknak szükségük van az ember társaságára, hogy túléljenek. A színük miatt könnyű célpontnak számítanak.

Ennek a teknősnek a neve Hope, és igazi sztár lett az interneten. Úgy született, hogy a szívét szinte semmi nem védte, de a gondozójának köszönhetően megünnepelhette az első születésnapját, és továbbra is örömet okoz a rajongóinak.

Más internetezők sem hagyhatták ki az alkalmat, hogy megmutassák az albínó teknősöket, amiket láttak vagy amiket ők nevelnek.

Te már láttál albínó teknőst? Vagy más természeti csodának voltál már szemtanúja?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét