14 dolog, amit szinte soha nem látsz egy francia nőn

2

A francia nőket összefüggésbe hozzák a jó ízléssel, nagyszerű stílussal és a rendkívüli sikkel, amely csak bennük rejlik. Megjelenésük egyik fő alapelve a dolgok számában rejlik, amennyi mindent viselnek a cipőjüktől a sminkjükig. Sok mindent tanulhatunk tőlük.

Nézzük meg, hogy mely koncepciókat és alapelveket jobb, ha nem követed, különösen ha Sophie Marceau és Marion Cotillard stílusa inspirált.

1. Testszínű harisnya

Sok stylistoktól származó megjegyzés és tanács van, amely arra utal, hogy mindenképpen legyen testszínű harisnya a szekrényedben. Bár nem a legjobb ötlet a Champs-Élysées-n sétálva viselni őket. Inkább ne legyen a lábadon semmi, vagy viselj nadrágot, fekete vagy más sötét színű harisnyát. A francia nők szerint a rossz ízlés jele, ha imitálod a fedetlen bőrt olyan helyeken, ahol nem fedetlen.

2. Push-up melltartók

Lars von Trier A nimfomániás című sorozatának főszerepével Charlotte Gainsbourg indított egy divatrobbanást a kis mellű nők számára Franciaországban. Az, hogy valakinek kisebb mellei vannak, soha nem jelentett hátrányt Franciaországban, de ma, a mellek mesterséges megemelését és nagyítását egyenesen ízléstelennek tartják. A francia nők bizonyítják, hogy az igazi vonzerő nem a mellek méretétől függ, hanem sokkal inkább az energián, amit az adott személy birtokol. Ezért maradj távol az összeszorító vagy push-up melltartóktól, amikor fehérneműt választasz. A francia hangulat közvetítéséhez válassz lágy, nőies csipkét.

3. Túl sok kiegészítő

Létezik egy ma is élő törvény a francia divatban: minél több kiegészítőt viselsz, annál egyszerűbbnek kell lennie a ruhádnak. A legtöbb francia nő szerint szörnyű, ha valaki színes szoknyát, cipőt és pár karkötőt egyszerre visel egy nyaklánccal és fülbevalóval. Általános szabály, hogy csak egy dolgot kell választanod: feltűnő ruhát, vagy szembetűnő kiegészítőt, figyelemfelkeltő táskát vagy övet.

4. Népszerű márkák élénk logói

Egy francia blogger azt írta, hogy az igazi magabiztosság abban rejlik, ahogy viselkedsz, nem a ruháid hivalkodó emblémáiban. Ezért ízléstelen észrevehető logóval megjelölt cipőt vagy táskát viselni. Még rosszabb, ha a logó az összeállítás több darabján is megtalálható.

5. Városba illő stílus csak a városban

A francia nők bátrak, ha tengerpartra illő ruhák közül vesznek fel különböző darabokat, amikor a városban sétálnak. Ha nyári hangulatban vagy, és meleg van kinn, miért ne viselnél egy nyári ruhát, és miért ne hangsúlyoznád a megjelenésedet egy pár espadrilles és egy széles karimájú kalap segítségével? A francia nők nincsenek zavarban, ha ilyesmit viselnek – ha éppen nem a sétálóutcán sétálnak.

6. Tudatosan átgondolt, tökéletes kép

A francia nők szerint a rossz ízlés jele, ha valaki tökéletes sminket és frizurát visel. Úgy kilépni a házból, mintha egy fotózásra indulnál olyan dolog, amit egyszerűen nem csinálnak. A francia nők szeretik, ha van a megjelenésükben egy árnyalatnyi pontatlanság és egy apró hiányosság. A frizurának úgy kell kinéznie, hogy gyorsan átfésülték, de semmi több. Ez kölcsönöz nekik gondtalan hangulatot, amelyet úgy tűnik, hogy szeretnek a férfiak. Nem a tökéletes, babaszerű megjelenésük miatt fordulnak utánuk az emberek.

7. Észrevehető izomzat

Brigitte Bardot kifinomult stílusának színvonala még mindig él Franciaországban. Ezért szeretik a francia nők hangsúlyozni a derekukat és karcsú lábaikat ahelyett, hogy izmos hasat és feneket dolgoznának ki a csillogás kedvéért. Fontos számukra, hogy nőiesek és gyengédek maradjanak. A szemükben a természetes, kecses és karcsú test az ideális.

8. Blézerek mellőzése

Minden francia nőnek a szekrényében nem kevesebb mint egy tucat különböző blézer és kabát van az egyes élethelyzetekre. Igazi rajongóik, és a segítségükkel hangsúlyozni tudják a megjelenésüket. Egy olyan szituációban, ahol egy másik nő bőr vagy sportos dzsekit venne fel, egy francia nő egy elegáns blézert választ.

9. Túl magas sarkú cipő vagy platform

Francia stylistok azt írták, hogy rémálmaikban Lady Gagához illő extrém magas sarkú cipőket látnak. Az ilyen cipők jelentős magasságot adnak a nőknek, és extravagáns megjelenést kölcsönöznek. Ugyanakkor ez elkerülhetetlenül kihívóbbá teszi a külsejüket. A francia hölgyek a klasszikus nőiességet értékelik, elkerülik a túl sok ellenszenves darabot. Amikor cipőt vásárolnak, betartják a következő alapelvet: csak akkor kell magas sarkú cipőt hordani, ha abban kényelmesen tudsz járni.

10. Édesanyák és nagymamák stílusa iránt tanúsított lenéző magatartás

A nők az idősebb generációkból valódi stílus példaképek a francia nők számára. Jobban felnéznek rájuk, mint a modern divatra. Gyakran nehéz kitalálni, hogy melyikük az édesanya és melyikük a gyermek, amikor ketten sétálnak az utcán, mert mindketten annyira elegánsak.

11. Bő darabokat viselni a derék hangsúlyozása nélkül

A bő ruhák csak abban az esetben vannak rendben, amikor a szituáció ezt kívánja. Az összes többi esetben a francia nők próbálják körvonalazni a derekukat. Fontos számukra, hogy elegánsnak és törékenynek érezzék magukat, és ez elég nehéz, ha bő ruhákat viselnek.

12. Önfeladás az életkor miatt

Semmi sem állíthat meg egy francia nőt abban, hogy elegáns és kifinomult legyen még akár idősebb korban is. Lehetetlen egy francia hölgy számára, hogy 50 vagy 60 éves kora után ne törődjön a megjelenésével, mert a stílus a vérében van. Ezért van az, hogy amikor Franciaországban sétálsz, és belesel a kávézókba, sok különböző korú, idősebb hölgyet láthatsz, akik könnyed, elegáns ruhát viselnek.

13. Fiatal nők természetes szőrme kabátban

Természetes szőrmét viselni 20 évesen olyan, mintha Chanel logóval ellátott táskát, cipőt és övet viselnél egyszerre. Franciaországban a természetes szőrme a státusz és a kor jelzője, tehát szokatlan a fiatalabb lányokon.

14. Aggodalom és szorongás az arcon

A francia filozófus, Michel de Montaigne ezt írta: “A bölcsesség legnyilvánvalóbb jele a folyamatos vidámság.” És igaza volt. A mogorva, arrogáns, komoly nőktől elfordulnak az emberek. Ezért ha egyszer találkozol egy francia nővel és kérdezel tőle valamit, mindig mosolyogva fog válaszolni, még akkor is, ha problémákkal küzd.

Egyetértesz a francia stílus alapelveivel? Melyik divattal kapcsolatos szokásodtól válnál meg nehezen? A fentiek közül melyik “szabályra” nem állsz készen? Boldogan elolvasnánk egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A francia nők csúnyák,és rosszul öltözöttek. Az eleganciáról fogalmuk sincs. Amikor először jártam Franciaországban (a Riviérán) egyetlen csinos jól öltözött nőt láttam: Magyar volt.

  2. A testszínű harisnya igenis elfogadható. (Gondolom nem a semmiért gyártják!) Inkább a nem jól megválasztott színnel és vastagsággal lehet probléma,

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét