13 vicces történet szülőkről, akikről kiderült, hogy átverték a gyerekeiket

0

Mókás történeteket hoztunk arról, hogy szülők hogyan ugrottak át néhány akadályt a gyereknevelésben. A humoruk és a találékonyságuk elképesztő.

  • Mikor kicsi voltam, apukám elő szokott venni egy kisebb létrát, és kirakta a fűre. Aztán este kivitt, és azt mondta, hogy felakasztotta a Holdat az égre, csak nekem. Éveken át elhittem. Már hosszú ideje nincs velünk, de mindig, mikor a Holdra nézek, rá gondolok.
  • Gyerekként be nem állt a szám. Apukám kitalált egy történetet, amit kétségek nélkül elhittem. Azt mondta, minden ember 10.000 szót használhat el havonta. Ha még a hónap vége előtt eléred ezt a mennyiséget, megnémulsz. Mikor már az agyára mentem a folyamatos beszéddel, ilyesmiket mondott: “Légy óvatos, még csak szeptember 20-a van, de te már több mint 9000 szót elhasználtál!” Meglepő, de ez mindig működött.

  • Egy nap a lányom azt mondta, hogy ő többé nem eszik halat. Elhatároztam, hogy kicselezem. Máshogy készítettem el a halat, és azt mondtam neki, hogy ez “argentin csirke”. Simán megette, nem fogott gyanút, egészen addig, mígnem a nagyi egyszer nálunk vacsorázott. Nem avattuk be a titokba. “Egyél egy kis argentin csirkét!” – mondta a lányunk a nagyinak. Így derült ki az igazság…
  • Apám azt szokta mondani, hogy ha egy bizonyos gombot megnyomok a távirányítón, a tévé fel fog robbanni. Mikor idősebb lettem, voltam olyan bátor, hogy megnyomjam azt a gombot. Egy felnőtt csatornára kapcsolt.

  • A szüleim azt szokták mondani, hogy a hálószobájuk ajtaja azért van zárva, mert anya segít apának felakasztani egy képet az ajtó mellett, és nem akarják, hogy benyissak és megüsse őket az ajtó. Jesszus, ha annyi képet akasztottak volna fel, ahányszor ezt mondták nekem…
  • Azt mondtam a lányomnak, hogy mikor hazudik, egy piros pötty jelenik meg a homlokán. Ez mindig bevált. Pontosan tudtam, mikor hazudik, hiszen mindig eltakarta a kezével a homlokát.

  • Anyukám mindig azt mondta nekem, hogy “Cukorkából annyit vehetünk, amennyit csak akarunk, de zöldségek csak igen ritkán vannak a boltokban, mert annyira finomak, hogy rögtön elkapkodják őket.” Az édes ételeket mindig az asztal közepére tette, a zöldségeket meg különleges fogásként szolgálta fel. Ennek az lett az eredménye, hogy a 6. szülinapomra brokkolit kértem torta helyett.
  • Gyerekkoromban anyukám úgy küldött lefeküdni, hogy azt mondta: “Menj lefeküdni, csukd be a szemed, de nehogy elaludj! Elmosogatok, aztán megyek és olvasok egy mesét neked.” Mondanom sem kell, jóval azelőtt elaludtam, hogy jött volna. Reggelente aztán panaszkodott, hogy már megint elaludtam. Ez a trükk mindig bejött.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét