13 trükk, ami megment azoktól a kínos szituációktól, amelyeket már mindannyian megtapasztaltunk

0
6254

Mire gondolsz, amikor azt hallod, hogy “kínos szituáció”? Nem csak a hosszú csend lehet kínos egy kellemetlen beszélgetés során, vagy egy alkalmatlan időben történő nevetés. Sokan tudjuk, hogy kellemetlen meglepetés bármikor történhet, és néha rosszabb, mint amit el tudunk képzelni.

Nem tudjuk előre, hogy a magassarkú cipőnk sarka letörik, amikor átmegyünk az úton, vagy azt, hogy az ebédünk a felsőnkön köt ki. De a jó hír az, hogy vannak dolgok, amiket megtehetsz annak érdekében, hogy biztosítsd, hogy ezekben a nehéz szituációkban is nyugodt és összeszedett tudj maradni.

Készültünk egy tipp válogatással, amelyeknek köszönhetően mindig te jössz ki győztesként a nehéz helyzetekből.

1. Zsíros haj

Amikor nincs időd hajat mosni, de túl zsíros, egy sima papírtörlő megmenthet. Itasd fel a hajtöveknél lévő zsírt a papírtörlővel. Ezután borzold össze a hajadat. Frissnek fog tűnni.

2. Cipzár problémák

Amikor a ruhádon lévő cipzár váratlanul megakad, használhatsz egy egyszerű ceruzát. A cipzár mindkét oldalát dörzsöld be grafittal, aztán húzd fel óvatosan a cipzárt. Az ajakír szintén alkalmas a cipzár megjavítására.

3. Verejték a mellkason

Ha azt vetted észre, hogy izzad a mellkasod, amikor meleg van, használhatsz tisztasági betétet, hogy elkerüld a kellemetlen foltokat a ruhádon. Egyszerűen tedd be őket a melltartódba, és fel fogják szívni az izzadságot.

4. Leggings gondok

Ha a leggings hangsúlyozza a hibákat az alakodon, még akkor is van mód arra, hogy viseld. Keress egy régi harisnyát, vágd el úgy, hogy rövidnadrág legyen belőle. Viseld a leggings alatt, hogy a combjaid tónusosabbá váljanak.

5. Tintafoltok

Kifolyt a tinta a tolladból, és foltot hagyott a ruhádon? Egy szokványos antibakteriális kézgél segíteni fog. Tegyél egy rongyot vagy egy papírtörlőt a folt alá, hogy beáztathasd a tintát, nyomj egy kis fertőtlenítőt a foltra, és dörzsöld meg egy szalvétával vagy vattakoronggal. Végül mosd ki az érintett területet.

6. Friss lehelet

Ha gyorsan fel kell frissítened a leheletedet, és nincs kéznél fogkefe, rághatsz kávébabot. Eltávolítja a kellemetlen szagokat, és a szilárd textúrája segít megtisztítani a nyelvet a lepedéktől, amely sok baktériumot tartalmaz.

7. Vizes cipő

Megszáríthatod a vizes cipődet macskaalom segítségével. Tölts harisnyanadrágba macskaalmot, kösd össze és éjszakára tedd a cipődbe. Fel fogja szívni az összes nedvességet. Önts szódabikarbónát a cipőkbe, hogy megakadályozd a baktériumok szaporodását, amelyek kellemetlen szagokhoz vezethetnek.

8. Sárga fogak

Használj banánt, hogy ragyogóvá tedd a mosolyod. Dörzsöld be a fogaidat a banánhéj belső felével, várj 10-15 percet, aztán távolítsd el fogkefe segítségével, majd öblítsd ki a szádat. Ez a procedúra segít gyengéden fehéríteni a fogaidat.

9. Csúszós cipő

Használhatsz csiszolópapírt, ha csúszós a cipőd. Dörzsöld a talpát körkörös mozdulatokkal. Ezután dörzsöld a saroktól a cipő orra felé. De ne nyomd rá túl erősen. Használhatsz meleg ragasztót is.

10. Burgonya az izzadságfoltok ellen

Használhatsz burgonyát, hogy csökkentsd az izzadságfoltok kockázatát a hónalj alatt. Vágj fel egy friss burgonyát, és töröld át vele a bőrödet. Várj, amíg beszívja, aztán mosd le vízzel.

11. Felcsúszós szoknya

Szeretnél felvenni egy szoknyát, de folyamatosan felcsúszik? Semmi probléma! Használj hajlakkot, hogy a megfelelő helyen tartsd. Egyszerűen fújd a combjaidra, és a szoknya nem fog felcsúszni.

12. Rágó a ruhán

Ha a rágó beleragadt a ruhába, használhatsz ragasztószalagot. Ragassz egy darab ragasztószalagot a rágóra és tépd le. Ismételd ezt meg többször.

13. Szoruló gyűrű

Amikor nem tudod levenni a gyűrűt az ujjadról, csak emeld fel a kezed. Tartsd így pár percig. A vér a kézből lefelé, a váll felé fog tódulni, és le tudod venni a gyűrűt.

Kerültél már a fent említett szituációk egyikébe? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét