13 sztár, aki küzdött, hogy anya lehessen, és nem adta fel, amíg nem sikerült neki

0
32

Sok nő van, aki arról álmodik, hogy egy napon anyuka lesz, de nem mindig magától értetődő, hogy az élet teljesíti ezt a vágyukat. A sztárok között is vannak, akiknek keményen meg kellett harcolniuk a gyermekükért. Legyen szó mesterséges megtermékenyítésről, örökbefogadásról, béranyaságról vagy természetes úton való teherbeesésről, sok híresség számára volt küzdelem az anyává válás.

Következik 13 sztár, akik mindent beleadtak, hogy álmuk az anyaságról valóra válhasson.

1. Beyoncé

Számtalan slágerét, elképesztő ének- és tánctehetségét már régóta ismerte a világ, de a magánéletével kapcsolatos részletekről csak néhány éve rántotta le a fátylat. Akkoriban csak a család és néhány közeli barát tudott arról, hogy hiába próbál teherbe esni. Mielőtt lánya, Blue Ivy megszületett, számos vetélése volt. Egyre frusztráltabb lett, miközben anyává akart válni. Elmesélte, hogy ahhoz, hogy anya lehessen belőle, először egy olyan folyamaton kellett átmenni, amelynek során az elméjére és a testére is jobban odafigyelt. Ezután úgy érezte, készen áll az anyaságra, és világra hozta lányát és az ikreket.

2. Kim Kardashian

Az ő története bizonyos szempontból különleges. A problémák első gyermekének, Northnak a megszületése után kezdődtek. Szerettek volna neki kistestvért, ám párjával, Kanye Westtel nehézségekkel szembesültek. Az énekesnő elmesélte, hogy az első terhessége alatt rengeteget panaszkodott, de akkor még nem gondolta, hogy egyszer imádkozni fog azért, hogy ezt újra átélhesse. A méhlepény beágyazódási rendellenessége miatt több műtéten esett át, és a méhén egy lyuk keletkezett. A sok erőfeszítés után azonban újra teherbe tudott esni, és megszülte második gyermekét, de a következő kettő már béranya segítségével jött világra.

3. Alejandra Espinoza

A mexikói-amerikai szépségkirálynő, modell és tévés műsorvezető nagyon őszintén beszélt arról, mennyi mindenen ment át, hogy édesanya lehessen. Trombofíliában szenved, ami megakadályozta, hogy a terhességei eljussanak a biztonságos fázisba. Kezelések és 3 vetélés után 2015-ben végre megszületett a fia.

4. Mariah Carey

Az énekesnő 40 éves koráig várt a terhességgel. Mivel az életkora ellene játszott, több termékenységi kezelésen esett át, ezek azonban nem hatottak rögtön. Később vetélése volt, több sikertelen próbálkozása és egészségügyi problémái is. Terhességi cukorbetegségben szenvedett, és hetekig progeszteront kapott, hogy elkerülhesse a vetélést. Végül 2011-ben megszülettek az ikrei.

5. Nicole Kidman

A gyermekvállalás alternatív módszereit illetően Nicole Kidman igazi szakértőnek számít. Karrierje kezdetén, mikor férjhez ment Tom Cruise-hoz, 2 gyermeket fogadtak örökbe. Később elmesélte, hogy akkoriban kétszer is elvetélt. Válása után az új párjától született egy gyermeke. De a második baba már nem érkezett meg ilyen egyszerűen. A színésznő úgy érezte, mintha az élete állandó hullámvasút lenne, tele csalódásokkal, gyásszal, fájdalommal. A második gyermeket ezért már béranya szülte.

6. Brooke Shields

Az élete nem volt sétagalopp, ahogyan az anyává válása sem. De a története szerencsésen végződött. Az ismert modell és színésznő sokat küzdött azért, hogy édesanya lehessen. Csak 7 mesterséges megtermékenyítés és egy spontán vetélés után sikerült teherbe esnie az első gyermekével. Végül két kislányuk született, az egyik 2003-ban, a másik 2006-ban. Második gyermeke természetes úton érkezett, 41 évesen szülte meg.

7. Céline Dion

Az első pillanattól kezdve akadályokba ütközött, amint elhatározta, hogy édesanya szeretne lenni. Férjével, Rene Angelillel 2001-ben született meg az első gyermekük, több mesterséges megtermékenyítést követően. A második terhesség azonban ennél is bonyolultabb volt. 6-szor próbálkoztak hiába a mesterséges megtermékenyítéssel, az erőfeszítéseiknek viszont meglett a jutalma, hiszen egyből két baba jött világra. Az ikrek 2010-ben születtek meg.

8. Giuliana Rancic

Ha van valaki, aki teljesen nyíltan beszélt a teherbeesési problémáiról, az Giuliana Rancic. Az amerikai híresség anyává akart válni, de egy sor nehézséggel került szembe. A hír pedig, amit a termékenységi vizsgálatok után kapott, minden volt, csak nem jó: mellrákot állapítottak meg nála. Elvesztette a lehetőséget, hogy ő maga szüljön. De nem adta fel. Az első gyermekét béranya hozta világra. Szeretett volna második gyermeket is, de ezúttal a béranya elvetélt, Rancic pedig azóta nem próbálkozott.

9. Halle Berry

A színésznő meg volt győződve arról, hogy belőle édesanya fog válni. Álmának beteljesülése azonban nehezebbnek bizonyult, mint hitte volna. Bevallotta, hogy folyamatosan negatívak lettek a terhességi tesztjei, végül 35 negatív teszt után az egyik pozitív lett. Lánya 2008-ban született meg. Meglepő módon 47 évesen újra teherbe esett, pedig ekkor már a klimaxra készült. Második gyermeke 2013-ban jött világra.

10. Gwyneth Paltrow

Első két gyermeke akkori férjétől, a Coldplay frontemberétől, Chris Martintól született. A harmadik terhessége azonban vetéléssel végződött, ami egyrészt érzelmileg volt megrázó számára, másrészt a komplikációk miatt majdnem az életébe került. Ezután még mindig szeretett volna gyereket, de félt is a próbálkozástól. Kicsit úgy érezte, a pillanat már elmúlt. Végül Paltrow és Martin elváltak, a színésznő pedig úgy tűnik, nem tervezi, hogy újra anya lesz.

11. Chrissy Teigen

A Hollywoodban tabuként kezelt meddőségről nyíltan szólalt meg. Elmesélte, hogy már a házasságuk elején nyilvánvalóvá vált, hogy férjével, John Legenddel nekik nem lesz egykönnyen babájuk. Több szakorvosnál jártak, kezeléseken mentek át. Első lányuk végül 2015-ben született meg mesterséges megtermékenyítést követően, majd sok sikertelen próbálkozás után a második gyermekük is világra jött. 2020-ban jelentették be, hogy a harmadik gyermeküket várják, de Chrissy elvetélt.

12. Sarah Jessica Parker

2002-ben vált édesanyává, ekkor született meg fia, James. Később szerettek volna kistestvért neki, de nem sikerült teherbe esnie. A problémák évekig fennálltak, úgy tűnt, a színésznőnek már nem lesz több gyermeke. Mivel már elmúlt 40, a mesterséges megtermékenyítés esélyei is csökkentek, ezért döntöttek végül a béranya mellett. 2009-ben így születtek meg az ikreik.

13. Halsey

Az énekesnő még csak 27 éves, de már sok megpróbáltatáson ment át a terhesség kapcsán. Egyszer már elvetélt, közvetlenül egy koncert előtt, de ennek ellenére is színpadra lépett, hogy ne hagyja cserben a rajongóit. Azt is elmesélte, hogy harcot vívott az endometriózissal és több műtéten kellett átesnie. Kisbabája 2021-ben jött világra.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét