12 zseniális trükk, ami minden lusta szülő számára nélkülözhetetlen

0

Ezek a trükkök megkönnyítik a szülők életét, és hagynak nekik egy kis plusz szabadidőt. A teszten már átmentek, neked is segíteni fognak.

1. Rajzkészlet egy régi DVD tokjából az utazáshoz

A tok egyik felébe tégy egy papírt, a másik felébe pedig készíts zsebet a ceruzáknak, filctollaknak egy kartonpapírból és egy hozzá ragasztott vastagabb papírból. Ezután ragaszd bele a tokba.

2. Maszatolásmentes ragasztás

Hogy a ragasztó ne folyjon mindenhova, egy szivacsot tégy egy kis tálkába, és folyass rá egy kevés ragasztót. A gyerek ettől kezdve már maszatolás nélkül használhatja a ragasztót, ha a papírt hozzáérinti a szivacshoz. Utána zárd le a tálat egy fedéllel, és a ragasztót még néhány napig használhatjátok.

3. Folyékony szappan adagolása

Egy normál adag folyékony szappan túl sok egy kisgyerek kezére. Csavarj rá egy befőttes gumit a képen látható módon, hogy ne tudjon teljesen lemenni a pumpa, így csökkentheted az adag mennyiségét.

4. Fürdőjátékok szárítása

Ha víz marad a fürdőjátékokban, akkor nemcsak csupa víz lesz tőlük az egész fürdőszoba, de bennük a penész is megtelepedhet. Hogy ezt elkerüld, egyszerűen ragaszd be a lyukat a játékon egy csepp ragasztóval.

5. Segítség a ruhák összehajtogatásához

Kartonból készül ez az egyszerű kis eszköz, aminek segítségével a gyerekek ezentúl örömüket lelik majd a ruhák összehajtogatásában. Elkészíteni nem telik többe 10 percnél.

6. Az amőba új szintje

Gyűjtsetek kavicsokat, és fessetek rájuk O-t és X-et. Már csak egy darab papír kell, és indulhat a játék. Ha sötét és világos köveket is találtok, akár sakkozhattok is. Készíthettek gyerekbarát táblát, ami kevesebb mezőből áll.

7. Szörnyriasztó a nyugodt éjszakákért

Egy szórófejes flakon és rajta egy matrica – ennyiből áll elkészíteni a szörnyriasztó spray-t, amellyel segíthetsz a kicsiknek úrrá lenni a sötéttől való félelmükön. Csak fújd be a benne lévő vízzel a szobát, és máris nyugodt lesz az éjszakátok.

8. Karikás játék

Papírtányérokra, gurigára, ragasztószalagra, ollóra és festékre lesz szükséged hozzá. A gurigát ragaszd az egyik tányérra, a többinek a közepét kör alakban vágd ki. Színezzétek be őket!

9. Egészséges nassolás Alice Csodaországban stílusban

A gyerekek szívesen nassolnak két étkezés között. A legjobb, ha előre összekészítesz egy tálban egészséges rágcsálnivalókat. Jöhetnek gyümölcsök, sárgarépa, de tehetsz bele dióféléket, cukor nélkül készült kekszeket, süteményeket és aszalt gyümölcsöt is.

10. Biztonságos ajtók

A kicsik gyakran becsapják az ajtót, de a segítségünk nélkül nem tudják kinyitni. Még rosszabb, ha az ujjuk bánja az ajtócsapódást. Hogy ezt megelőzd, tégy csőszigetelő szivacsot az ajtókra.

11. Ehető építőkészlet

Sárgarépa, alma, uborka – bármilyen egészséges zöldségből és gyümölcsből készülhetnek elemek ehhez a játékhoz. Vágd őket különböző méretűre és formájúra, és tegyél ki néhány fogpiszkálót. A végeredményt egyétek meg!

12. Játék a gyereknek, pihenés a szülőnek

Szeretnél egy kicsit lazítani, és nem bánnád, ha közben masszíroznának is? Egy régi póló hátuljára rajzolj egy térképet boltokkal, utcákkal. Vedd fel, és feküdj hasra. A 15-20 perc lazítás garantált, mert a kicsiket annyi időre biztosan leköti a játék az autóikkal és a figuráikkal.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét