12 sztár, akinek a jószívűsége még a hírnevénél is nagyobb

0
399

Kutatók szerint a másokon való segítés arra ösztönöz, hogy még többet segítsünk. Ha visszagondolsz a jó cselekedeteidre, az sokkal inkább jótettre sarkall, mint a kapott kedvesség. Sok sztár is tapasztalta már ezt. Annak ellenére, hogy nagyon elfoglaltak, képesek másokra gondolni és aktívan jótékonykodni.

12 olyan sztárt ismerhetsz meg, akiknek a jószívűség lehetne a középső nevük.

1. Robin Williams

Talán nem tudtad, de Sharon Osbourne vastagbélrákkal küzdött. Volt egy pont, mikor úgy érezte, nem képes folytatni ezt a harcot, és fel akarta adni. Akkor felhívta Robin Williamst, aki azon nyomban elment hozzá, hogy felvidítsa.

Varázslatos dolog történt: hangosan nevetett Robinnal együtt, másnap pedig hajlandó volt folytatni a kezeléseket. Tovább harcolt, és le is győzte a rákot.

2. Ariana Grande

Már 10 éves korában jótékonykodott, és azóta is számos szervezetet és kampányt támogatott. Az állatokról sosem feledkezett meg. 10 mentett kutyája van, akik vele élnek. Ezenkívül 12 kiskutya költségeit is kifizette, és lehetőséget teremtett arra, hogy a koncertjén a rajongói örökbe fogadják őket. A barátaival együtt pedig megalapították az Orange Twins Rescue nevű állatmentő központot.

3. Danny DeVito és Rhea Perlman

Régi, de nagyon megható történet. Suzie Wilson, a filmben Matildát játszó Mara Wilson anyukája rákos beteg lett. Danny DeVito és Rhea Perlman segítették át a kislányt ezen a nehéz időszakon. Ők lettek a második családja, együtt játszottak, elmentek moziba, még egymásnál is aludtak.

Mara azért aggódott, hogy anyukája már nem láthatja a filmet. De Danny DeVito elintézte, hogy a kórházban megnézhesse, és magát a filmet is az ő tiszteletére ajánlották.

4. System of a Down

Könnyen lehet, hogy nem ismered ezt az örmény zenekart. 15 évnyi szünet után 2020-ban két új dalt jelentettek meg, hogy pénzt gyűjtsenek az országuknak. Több mint 600.000 dollárt sikerült összeszedniük. Serj Tankian, az együttes vezetője maga is adományozott pénzt, és még egy online koncerten is részt vett, hogy több gyűlhessen össze az alapba.

5. Russell Wilson

A Seattle Seahawks amerikaifutball-csapat játékosa egy karitatív hagyományt indított el. Minden héten ellátogat a helyi gyermekkórházba. Vagy egyedül megy vagy viszi magával a feleségét és a csapattársait is. Ilyenkor az a cél, hogy felvidítsák a kórházban lévő gyerekeket.

Egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislánynak is teljesítette a kívánságát, és a keresztapja lett. Focitábort rendez fiataloknak, és több szervezetnek adományoz pénzt, hogy segítsen a rászoruló gyerekeknek.

6. Ed Sheeran

Tudjuk róla, hogy szeret önkénteskedni. Ruhákat adományoz, illetve pénzt jótékony célokra, és több alapítványa is van. Gyerekeket segít, hogy zenét tanulhassanak. Még egy tanárnak is kifizette egy speciális zenei kurzuson való részvétel díját. Ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a speciális igényű gyerekek is tanulhassanak zenét.

7. Jamie Foxx

Mielőtt Ed Sheeran az egyik legjobban kereső zenésszé vált volna, Los Angelesbe ment, ahol még senki sem ismerte. Akkoriban Jamie Foxx egy rádióműsort vezetett, amelyben különböző zenészeknek segített. Ed megkérte, hogy hallgassa meg az ő számait is. Jamie nemcsak azt intézte el, hogy Ed felléphessen egy klubban, hanem 6 héten át szállást is adott neki a saját otthonában, és támogatta őt.

8. Jennifer Aniston

Évek óta segít másoknak. Részt vesz egy show-műsorban, amelynek célja a pénzgyűjtés a rákkutatáshoz, szerepel jótékonysági videókban, még díjakat is kapott jótékonysági tevékenységéért. A színésznő számtalan szervezetet támogat. Azt vallja, hogy azok, akik szerencsések és jó életet élhetnek, kell hogy segítsenek a kevésbé szerencséseken.

9. Cher

Éveken át harcolt egy Kaavan nevű elefánt megmentéséért. Az állat 35 éven át élt szörnyű körülmények között egy pakisztáni állatkertben, túlsúlyos volt, és pénzszerzésre, a látogatók szórakoztatására használták.

Miután párja 2012-ben meghalt, egyedül maradt. A világ legmagányosabb elefántjaként emlegették. Az énekesnő erőfeszítéseinek köszönhetően Kaavan ma már Kambodzsában él egy menedékhelyen.

10. Michael Jordan

A híres játékos 2 ingyenes klinikát is nyitott az évek során. Az első kórházban eddig több mint 3500 emberen segítettek, a második nemrég kezdte meg a működését. Célja az volt, hogy biztosítsa a szükséges ellátást azoknak, akik ezt nem engedhetik meg maguknak vagy nem rendelkeznek megfelelő biztosítással. Jordan 7 millió dollárt adományozott a kórházak létrehozására. Azt mondta, nem fog leállni, még több kórház nyitását tervezi.

11. Dwayne Johnson

Mindenki tudja róla, hogy hatalmas szíve van. De azt kevesebben tudják, hogy kamaszkorában volt olyan időszak, amikor nem volt hol laknia. Ekkor találkozott egy férfival, Brunóval, akivel jó barátok lettek. Rengeteg támogatást kapott tőle, az utolsó fillérjeiből még az autóvásárlásban is segítette Dwayne-t.

A színész ma már megteheti, hogy mindent megháláljon barátjának. Új autóval lepte meg Brunót, hogy köszönetet mondjon neki a rengeteg segítségért.

12. Daniel Radcliffe

Nemcsak színész, de nagyszerű tervező is. Tervezett egy különleges ágyat, és az eladásából befolyó pénzt egy gyermekhospice-nek adta. Ő maga szintén sok pénzt adományoz, és erre biztatja a rajongóit is. Továbbá díjat kapott az LMBTQ-fiatalok támogatásáért.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét