12 híresség, aki úgy döntött, nem hagyja a vagyonát a gyermekeire

0

Akik gazdag és híres családba születnek, több bonyodalommal kerülhetnek szembe az életükben, mint az átlagos szülők gyermekei. Nehéz eldönteni, hogy a sikerességüket saját maguknak vagy szüleiknek köszönhetik. Hogy ezt a dilemmát elkerülje, Nicolas Cage még a vezetéknevét is megváltoztatta Coppoláról, hogy saját sikerét és elismertségét megalapozza.

1. Heath Ledger

Az elhunyt színész lánya, Matilda nem lett belefoglalva a végrendeletbe, mivel a színész halála után született meg. Amikor Ledger 2008-ban elhunyt, tulajdonát 3 testvére és a szülei között osztották fel. Bár a Ledger család etikusan cselekedett, és a színész összes vagyonát lányára íratták, aki akkor még csak 2 éves volt.

2. David Cassidy

A színész figyelemre méltó példája a gyerekek közötti egyenlőtlen bánásmódnak. Egy interjúban kijelentette, hogy nem tartja magát A pletykafészek című sorozatban szereplő Katie Cassidy apjának.

Ugyanakkor az általa nevelt fiát az egyik legkiválóbb embernek tartja, akit valaha ismert. Cassidy halála után kiderült, hogy a lányára semmit sem hagyott örökül, teljes vagyonát fia kapta.

3. Daniel Craig

A 007-es ügynököt megformáló színész igen tehetős ember. Vagyonát kb. 160 millió dollárra becsülik, ennek nagy részét James Bondként kereste meg. Azonban úgy tűnik, két lánya ebből a vagyonból semmit sem fog kapni.

Szegény családból származik, édesanyja tanár, édesapja tengerész volt. Craig ezért vallja azt, hogy mindenkinek magának kell megdolgoznia a vagyonért. Nem hisz az öröklésben, azt támogatja, hogy az emberek az életük során költsék el a nehezen megkeresett pénzüket.

4. Sean Connery

2020-as halála óta a közvélemény érdeklődve várja a végrendelet nyilvánosságra hozását, hogy kiderüljön, fia is részesül-e az örökségből. Connery még életében többször is tett olyan kijelentést, hogy fiára nem fog hagyni semmit, mert így akar neki leckét adni a kemény munkáról és az önállóságról.

2007-ben nyilvánosan beszélt arról, hogy szeretné, ha akkor 45 éves fia önálló lenne, és nem az apja vagyonától függne.

5. Andrew Lloyd Webber

A világhírű zeneszerző kb. 1 milliárd dollárt keresett hosszú karrierje során. Gazdagsága ellenére azonban 5 gyermeke nem fog örökölni semmit, mert Webber azt vallja, hogy mindenkinek magának kell gondoskodni a megélhetéséről.

“A lényeg, hogy legyen munkaetikád. Nem hiszek az öröklött pénzben. Nekem nem tetszik az, hogy a gyerekeknek csak úgy az ölükbe pottyan egy csomó pénz, mert ez nem ösztönzi őket a munkára” – mondta.

6. Philip Seymour Hoffman

Az Oscar-díjas színész kijelentette, hogy vagyonát egyetlen emberre hagyja majd örökül. Ő pedig nem más, mint a barátnője és egyben jelmeztervezője, Marianne O’Donnell. A párnak három közös gyermeke van, de a színész nem akar rájuk hagyni semmit a vagyonából. Könyvelője elárulta, Hoffman nem akarja, hogy örökségből meggazdagodott gyerekei legyenek.

7. 50 Cent

A rapper és fia, Marquise kapcsolatától sokáig volt hangos a média, főleg, mert nyilvános platformokon üzengetnek egymásnak. Ennek következtében 50 Cent nyilvánosan meg is fenyegette fiát azzal, hogy kizárja a végrendeletéből.

8. Joan Crawford

Az ikonikus hollywoodi sztár 4 örökbefogadott gyermek anyukája volt. Halálakor derült ki, hogy idősebb gyermekeit kihagyta az örökségből, egész vagyonát a két fiatalabb ikertestvérre hagyta. Emiatt bírósági eljárás indult, mely végül igazságot szolgáltatott a két idősebb gyereknek is.

9. Simon Cowell

Az X-Faktor, az American Idol és az America’s Got Talent műsorok producerének eszében sincs bármit hagyni a gyermekeire. Szerinte a legnagyobb ajándék, amit egy szülő a gyermekének adhat, az a tudás.

A producer nem híve annak, hogy a vagyon az utódokra szálljon. Ehelyett inkább olyan jótékonysági szervezetekre hagyja majd a pénzét, melyek gyermekek és kutyák támogatásával foglalkoznak.

10. Kirk Douglas

A színész közismert volt arról, hogy rengeteget adakozott és segített a rászorulókon. Feleségével létrehoztak egy alapítványt azok számára, akik nem tudnak magukon segíteni. Ennek fényében senkit nem ért váratlanul, hogy hatalmas vagyonát jótékonysági célokra ajánlotta fel.

11. Laurene Powell Jobs

Az Apple alapítójának, Steve Jobsnak párja tovább viszi férje örökségét. Ahogyan férjének, neki sem áll szándékában a vagyonukat gyermekeikre hagyni, inkább okosan szeretné felhasználni az erőforrásait.

Sikeres üzletemberként jelentős összegeket fektet be olyan vállalatokba, melyekben lehetőséget lát pozitív változások előidézésre. 2015-ben például elindított egy programot az alacsony jövedelmű hallgatók számára, hogy fizetni tudják tanulmányaikat.

12. Anderson Cooper

A sikeres újságíró nyilvánosan jelentette ki, hogy semmit sem fog fiára hagyni. Hisz szülei filozófiájában, akik csak a főiskolai tanulmányaiban támogatták. Szerinte az iskola után önállóan kell megkeresni munkával a pénzt mindenkinek.

BÓNUSZ: Marlon Brando

A híres színésznek 11 gyermeke volt, akik között feloszthatta volna vagyonát. Ám még életében döntött arról, hogy közülük kettőt kizár az örökségből: örökbefogadott lányát, Petrát, akit csak 14 éves korától nevelt, valamint elhunyt lányának fiát, Cheyenne-t.

Hivatalos okot emögött sosem jelöltek meg. Sejthetően lányát azért zárta ki az örökségből, mert annak anyja beperelte a színészt anyagi kártérítésért. Hogy unokájától miért vonta meg az örökséget, az sosem fog kiderülni.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét