12 háztartási trükk, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatsz

0

A mindennapok során az apró következetlenségek rengeteg időt lopnak el tőlünk, amit sokkal jobb lenne kellemesebb dolgokkal tölteni. Ezért érdemes ismerni néhány trükköt, amivel időt spórolhatsz: a hajszárító és az elektromos fogkefe alternatív felhasználási módjait, vagy hogy hogyan használd a szemétlapátot, hogy könnyebb legyen a felmosás.

Összegyűjtöttünk 12 trükköt, ami segíteni fog, hogy több időt tudj tölteni a családoddal és a hobbiddal.

12. Távolítsd el a címkéket egy hajszárító segítségével.

Rendkívül bosszantó, amikor a címke a legnagyobb igyekezeted ellenére sem akar lejönni a dobozról. Legközelebb próbáld meg úgy, hogy előtte hajszárítóval meleg levegőt fújsz rá. Segíteni fog.

11. Fűzd be a cérnát a tenyereden.

Lefogadjuk, hogy eddig nem így csináltad. Helyezd a cérnát a tenyeredre úgy, hogy vízszintesen feküdjön rajta. Most vedd kézbe a tűt, és azt a részét, ahol a lyuk van, kezdd el húzogatni a cérnán. Ha a cérna átbújt, már csak ki kell húznod az egyik végét. Így többet nem kell bandzsítani.

10. Tegyél alufóliát a banán szárára.

Ezzel a trükkel napokat nyerhetsz. A banán tovább friss marad, ha a képen látható módon betekered alufóliával.

9. Gumikesztyű és ragasztó segítségével megtisztíthatod a kanapéd.

Beborítja a macska- vagy kutyaszőr a kanapét? Mi tudjuk a legjobb megoldást. Egyszerűen nyomj egy-két csepp ragasztót egy kesztyűre, és húzd végig a kezed a kanapén. Voilá!

8. Tisztítsd a fugákat elektromos fogkefével.

Ha van a háznál egy régi elektromos fogkefe, tedd újra hasznossá! Nagyon kényelmesen le lehet vele takarítani a csempék közötti, nehezen elérhető részeket.

7. Használj ecetet a zuhanyrózsára.

Hogy letisztítsd a rozsdát a zuhanyrózsáról, egy zacskóba öntsd ecetet, és ezt kösd a zuhanyrózsára. Hagyd fenn éjszakára. Reggelre az összes rozsda el fog tűnni.

6. Tedd függő cipőtárolóba a takarítószereket.

A ház számos helyén tartunk tisztítószert: a mosogató alatt, a szekrényben, a mosógép mellett és így tovább. De a tárolási problémák mostantól a múlté. Használj függő cipőtárolót a tisztítószerek egyszerű és átlátható tárolásához.

5. Rugóval megóvhatod a töltőket.

Időtől-időre új töltőkábeleket kell vennünk. Nagyon pazarló és idegesítő, ugye? Hogy megvédd a töltőkábelt a nem kívánt tekeredésektől és törésektől, használj egy rugót egy régi tollból.

4. Dobj legót a folyékony szappanba.

A gyerekek nem akarnak kezet mosni? Tedd ezt egy kicsit érdekesebbé számukra úgy, hogy murissá teszed a folyékony szappant. Dobj bele néhány legót vagy más apró gyerekjátékot.

3. Tegyél egy pohár vizet a mikróba.

Nincs is jobb annál, amikor újra élvezheted a tegnapi pizza isteni ízét. De amikor a mikróban melegíted meg a maradékot, kiszárad és megkeményedik. A következő alkalommal tegyél egy pohár vizet a pizza vagy a pite mellé, ha melegíted. Később még meg fogod köszönni ezt a tippet.

2. Szerelj egy kefét a fúróra.

Szerelj egy kefét a fúróra, és a takarítás sokkal hatékonyabb és időtakarékosabb lesz. Remek ötlet.

1. Szemétlapáttal old meg a régi problémát.

Vizet engedni a vödörbe mindig kihívás, ugye? Főleg akkor, ha a mosdókagyló csapjáról engeded. Próbálj egy szemétlapátot helyezni a csap alá, ahogy a képen is láthatod. Nem lesz többet rendetlenség a kifröcsögő víz miatt.

Melyik tipp tetszett a legjobban? Neked is vannak saját trükkjeid? Oszd meg velünk és a többi olvasóval, hogy nekik is gyorsabban menjen a takarítás.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét