12 gesztus, ami kevésbé vonzóvá tehet

0
825

Kövess a Facebookon!


A testbeszéd már azelőtt jelen volt, hogy feltalálták volna a kozmetikumokat vagy a ruhákat, vagy az emberek képesek lettek volna a beszélt nyelvet használni. Ezért ez az ösztönös kommunikációs módszer a fő tényező, amely befolyásolja azt, hogy hogyan látnak minket mások.

A világnak több elragadó emberre van szüksége, szóval itt van egy rövid útmutató azokról a gesztusokról, amelyeket nem szabad használnod, hogy vonzó maradj.

1. Kezek a hát mögött

Amikor egyik kezeddel megfogod a másik kezedet a hátad mögött, az negatív jelzéseket küld másoknak. Legtöbbször ez azért van, mert olyankor vesszük fel ezt a testhelyzetet, amikor rosszkedvűek vagy mérgesek vagyunk. És minél jobban fent fogod meg a kezed, annál elégedetlenebbnek tűnsz.

2. Boka keresztezése

A boka keresztezése azt mutatja, hogy nem teljesen hiszünk a dolgokban, amikről beszélünk. Ha a kezed is a zsebedben van, fogadunk, hogy senki nem fog figyelni arra, amit mondasz.

Amikor a zsebedbe rejted a kezedet, általában megpróbálod elrejteni a szorongásodat. Tulajdonképpen számos jelentése van ennek a mozdulatnak, amelyeket összetartozó egységként kell értelmezni, de a legtöbb esetben akkor használjuk ezt, amikor idegesek vagyunk.

3. Összekulcsolt kezek

Az összekulcsolt kezek a mini verziója annak, amikor a mellkas előtt karba tesszük a kezünket, és azt jelenti: “Ki akarok szállni, nem vagyok itt, és ez nem a te dolgod.” Nem éppen a legkellemesebb jelzés, amit másoknak küldhetünk, ugye?

4. Összekulcsolt kezek egy megemelt pozícióban

Az összekulcsolt kezek egy megemelt pozícióban az előző gesztus egy változata, de ez még talán rosszabb: minél magasabbra emeled a kezed, annál jobban el akarsz bújni mögötte.

5. Görnyedt testtartás

A görnyedt testtartás nemcsak káros az egészségedre, hanem azt is jelzi, hogy tehetetlen, gyámoltalan vagy, valamint elégedetlen az életeddel. Ugyanez igaz a csoszogó járásra, amelyet az idős emberekkel kapcsolnak össze.

Egyenesedj ki, és emeld fel a lábad, amikor sétálsz. Ezek a trükkök nagyobb mértékben javítják a megjelenésedet, mint egy új ruha.

6. Erőltetett mosoly

Sok embernek szokásává vált az erőltetett mosoly, és ez nem túl szerencsés, mert az emberek inkább szarkazmusként értékelik. Ne próbáld meg utánozni a rossz fiúkat a filmekben, mosolyogj őszintén. Így több barátot fogsz találni.

7. A beszélgetőpartner felé mutató kéz

Nem sok ember veszi észre ezt a jelet, de mindenesetre óvatosnak kell lenned, amikor használod. Ha egy asztalnál ülsz és beszélgetsz valakivel, ne helyezd úgy a kezed, mint a fenti képen. Akivel beszélhetsz úgy értheti, hogy “Kérlek, hagyd abba a beszédet.”, és ez nem tesz téged kellemes beszélgetőpartnerré.

Természetesen ez nem vonatkozik arra a szituációra, amikor meg akarod fogni a másik kezét.

8. Csípőre tett kéz

Ez egy elég agresszív póz, és néha azért állunk ebben a helyzetben, mert egyszerűen nem tudjuk, hogy hova máshova tehetnénk a kezeinket. Az üzenet ezzel: “Mit is akarsz mondani? Egyébként valószínűleg nem értek egyet.” Ez nem igazán tükrözi azt, hogy szeretnél beszélgetni a másikkal vagy bízni benne.

9. Hüvelykujjal mutatni

Mindannyiunknak ismerős a gesztus, amikor valaki a hüvelykujjával valahova a háta mögé mutat. Ezt gyakran a tiszteletlenség jelének tekintik. Olyan, mintha azt mondanád: “Aha, tudom, tudom…”, és minden válaszod úgy tűnik, mintha nem is tudna kevésbé érdekelni.

10. Összeszorított ököl

A kéznek ezen pozíciója rejtett feszültséget és félelmet tükröz. Minél magasabban van az ököl, annál több a feszültség. Úgy tűnik, mintha készen állnál megütni valakit vagy megvédeni magad, és a körülötted lévők érzik ezt. Ezért kötnek kevesebb szerződést azokkal az emberekkel, akik így ülnek a tárgyalás alatt.

11. Eltakarni a szádat a kezeddel

Nem szabad a kezeddel eltakarnod a szádat, amikor beszélgetsz valakivel, mert a másik azt hiheti, hogy rejtegetsz valamit.

Ezen kívül, tudat alatt megérintjük a szánkat, amikor hazudunk, és sok ember tudja ezt. Amikor eltakarod a szádat, lehet, hogy nehéz megérteni, amit mondasz. És ki szereti megkérni a másikat, hogy ismételje meg azt, amit az előbb mondott?

12. Rázni az ujjad valaki irányába

Gyakran használjuk ez a kézmozdulatot, amikor meg akarunk győzni valakit vagy irányítani akarunk valakit, de kiderült, hogy a hatása pont ellenkező, mert a legtöbb ember nem szereti, ha figyelmeztetik.

Általánosságban a karizma titka igen egyszerű: minél nyitottabb a testtartásod, annál könnyebben teszel másokra jó benyomást. Húzd ki a vállad, mutasd a nyitott tenyered, és az emberek vonzóbbnak fognak tartani.

Tapasztalni fogod, hogy magabiztosabb lettél, mert a viselkedésünk befolyásolja azt, ahogy érezzük magunkat.

Te figyelsz a testbeszédre? Oszd meg velünk egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét