12 dolog, amit minden tapasztalt körmös elmondana neked

0

A manikűr és a pedikűr ma már olyan alapvető dolog, mint a fogmosás és a fésülködés. Sokszor gondolkodás nélkül bízzuk magunkat a körmösökre a szépségszalonokban, de fogalmunk sincs, hogy milyen veszélyeket rejthetnek ezek az egyszerű procedúrák, ha nem tartják be a szükséges óvintézkedéseket.

Lerántjuk a leplet arról, hogy milyen következményei lehetnek ezeknek a látszólag ártalmatlan folyamatoknak.

1. Eszközök

A munkájukra nem igényes szépségszalonok látogatásának legnagyobb veszélyét a fertőzések jelentik. A Hepatitis B és C-től kezdve a HIV-en keresztül a kevésbé félelmetesen hangzó, de ugyanúgy kellemetlen gombáig. Hogy ezt elkerüld, azt ajánlják, figyelj arra, hogy milyen tiszta a hely, ne félj kérdezni az eszközök tisztaságáról. Elvégre az egészségedről van szó.

2. Bőrkeményedés eltávolítása

Az orvosok nem ajánlják, hogy a bőrkeményedéseket szépségszalonokban távolíttasd el. Ha vékony a bőröd és rossz a vérkeringésed, az eszköz, amit a körmös használ sérülést és fertőzést okozhat. Hogy ezt elkerüld, olyan cipőket viselj, amik nem túl szűkek. Vigyél fel speciális krémet a bőrkeményedésre, és győződj meg róla, hogy a bőröd eléggé hidratált.

3. Benőtt köröm kezelése

Ez a procedúra orvosi szakértelmet igényel. A körmösöknek a szépségszalonokban nincs meg ehhez a szükséges tudásuk. A helytelen kezelés fertőzésekhez vezethet, amelyeket csak antibiotikumokkal vagy akár az egész köröm eltávolításával lehet kezelni. Ha ilyen problémád van, ne halasztgasd, menj el orvoshoz.

4. Körömágy bőrének eltávolítása

A körömágy védi a körmöt a fertőzésekről. Ha eltávolítja, a körmös fertőzést vagy sérülést okozhat. Ennek pedig az lesz az eredménye, hogy az új köröm vastag, színtelen vagy akár egyenetlen felületű lesz. Tehát a szép manikűr helyett csúnya körmeid lesznek. Az orvosok nem ajánlják a körömágy bőrének eltávolítását. Csak a puhítása és a tiszta eszközökkel való visszatolása javasolt.

5. Körömlemez felemelkedése

A rossz minőségű manikűr és pedikűr a körömlemez felemelkedését eredményezheti. Szakmai nyelven ez az onycholysis, és a köröm alsóbb rétegének sérülése miatt jelenik meg. Csak bőrgyógyász tudja kezelni vitaminokkal, kenőccsel és fürdővel.

6. Gyenge körmök

Minden nő találkozott már élete során a gyenge, törékeny körmök problémájával. És mint kiderült, a rossz manikűr lehet oka ennek a problémának. A szakértők nem ajánlják, hogy folyamatosan körömreszelőt használj. Jobb, ha először ollóval vágod le a körmödet, aztán reszelővel formázod. Természetes körmökre a 240-es vagy annál nagyobb szemcseméretű körömreszelő jó. És természetesen csak a száraz körmöt lehet formázni. A vizes sérülékenyebb.

7. Sárga körmök

A sárga körmök nemcsak egészségügyi probléma következményei lehetnek, hanem gyenge minőségű manikűré is. A körmösök azt ajánlják, hogy a színes körömlakkot a védőrétegre vidd fel, és kizárólag drága körömlakkokat használj. Ne alkalmazz jódot a körömre. A fogkrém, a sóból készült radír, a citromos fürdők és a hidrogén-peroxid segíthetnek a normális szín visszanyerésében.

8. Körömágy bőrének beszakadása

A nem professzionális manikűr lehet oka a bőr beszakadásának. Szakértők szerint ezeket csak levágni szabad, ne tépd őket. Hogy elkerüld a megjelenésüket, hidratáld a bőrödet E-vitamin tartalmú speciális krémekkel, és profi körmösökkel csináltasd a körmödet.

9. A láb leborotválása pedikűr előtt

A legtöbben leborotválják a lábukat, mielőtt szépségszalonba mennének, hogy jól nézzenek ki. A körmösök maguk azt mondják, hogy ők nem figyelnek az ilyesféle dolgokra, és nem ajánlják, hogy sérülést okozz a bőrön. A nemrégiben borotvált bőrön a pórusok tágabbak, és nagyobb az esélye a fertőzéseknek.

10. Fedőlakk

A körömlakk és a körömre való más anyagok veszélyes kemikáliákat tartalmaznak. Ezek az összetevők károsak lehetnek a köröm számára, és allergiás reakció vagy akár asztma okai is lehetnek. Hogy megbizonyosodj róla, hogy biztonságban vagy, a szakértők azt ajánlják, hogy 3-4 hetente másik lakkal fesd ki a körmödet, és 6-8 havonta tarts szünetet. Ideális esetben a szünetnek 105 nap hosszúnak kellene lennie, mert ennyi ideig tart, míg új köröm nő.

11. UV-lámpa

A szárításhoz használt UV-lámpák szintén veszélyesek az egészségre. Az ultraibolya árt a bőrnek, és – orvosok szerint – égéshez is vezethet. Tehát mielőtt szépségszalonba mész, vigyél fel védőkrémet a kezedre vagy válassz olyan szalont, ahol LED-lámpák vannak.

12. Forró lábfürdő

A lábon megjelenő repedések oka lehet a forró lábfürdő. Azoknak, akiknek a lábai gyakran meg vannak duzzadva vagy akiknek gyakran száraz a bőrük, kerülniük kellene a hosszú lábfürdőt a forró vízben. A bőr egészsége érdekében a szakértők a hidratáló krémek használatát javasolják.

Mi lepett meg a legjobban? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét