12 divat, ami szerencsére már a múlté

0

Attól, hogy valami divatos, még nem biztos, hogy szép vagy jó. Néha a trendi dolgok inkább furcsán néznek ki, nem is értjük, hogyan lehettek egykor annyira népszerűek. Gyakran kimondottan viselhetetlenek, nem lehet őket semmilyen hétköznapi ruhával kombinálni, legfeljebb csak úgy, ha bevállaljuk, hogy bohócnak fogunk kinézni. Ezért óriási megkönnyebbülés, mikor az ilyen holmik végre kimennek a divatból.

Nyomon követjük a divat változásait, és szeretnénk megosztani egy listát azokról a dolgokról, amik felett eljárt az idő. De ez csak egy ajánlás, ne dobd el emiatt azokat a ruhákat, amiket nagyon szeretsz!

1. Hímzéssel díszített ruhák

Néhány évvel ezelőtt minden ruhán hímzések voltak: pólón, farmeron, tornacipőn, kabáton és így tovább. De itt az ideje, hogy többé ne viseljük őket. A divat napjainkban az egyszerűségről szól. Egy jó farmer és egy fehér póló jobban néz ki, mint bármilyen hímzett ruhadarab.

2. Kombinéruha

Nem is olyan régen az emberek azt hitték, hogy ezzel a ruhadarabbal könnyedén megvalósíthatják a nőies, elegáns és romantikus megjelenést. A kombinészerű felsők és ruhák világszerte közkedveltek voltak. De annyira elterjedtek, hogy az emberek lassan ráuntak. Ma már a kombinét ott viseljük, ahol a helye van: a hálószobában. Ha valami könnyed, kényelmes ruhát keresel, válaszd a vászonruhákat.

3. Otromba sportcipő

A lábfejet több mérettel nagyobbnak mutató sportcipők nagyon divatosak voltak, de aztán elvesztették vonzerejüket. Hatalmas talppal és színes részletekkel a divatházak a lehető legabszurdabb változatokban ontották magukból ezeket a cipőket. A nők mindenhol és mindenhez felvették őket, például viselték farmerrel, öltönnyel, szoknyával, de mára rájöttek, hogy annyira nem is univerzálisak és nem is kényelmesek.

Idén már az egyszerűbb kinézetű, sportos vagy belebújós cipők vannak divatban. Akik rajonganak a fent bemutatott cipőkért, válasszák a zoknicipőket.

4. Crocs

Egyesek azért viselik, mert divatosnak tartják, mások viszont egyenesen imádják a Crocs cipőket. Egyszerűek és kényelmesek, ezért nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is szeretik.

Valójában azonban a Crocs egy szempillantás alatt tönkreteszi a megjelenést. Nem véletlenül emlegetik úgy, mint a lehető legrondább cipőt. Az orvosok szerint pedig nem is célszerű őket hosszú időn át viselni, mivel nem nyújtanak kellő támasztást a lábnak.

5. Farmerszerű leggings

Néhány évvel ezelőtt a nőknek meggyőződése volt, hogy a szekrényükben kell lennie egy farmerra hasonlító leggingsnek. Aztán hamar rájöttek, hogy ez a ruhadarab igencsak olcsó hatást kelt és közönséges is, hiszen annyira feszül, hogy az alak összes hibáját kihangsúlyozza. Sokkal jobb, ha inkább valódi farmert veszel fel.

6. Neonszínek

Ne csak neonszíneket viselj! Az élénk színek akkor tudnak hozzátenni a megjelenésedhez, ha természetesnek hatnak. Egyszerre csak egy ilyen ruha legyen rajtad, például válassz egy neonszínű felsőt és hozzá egy semleges színű nadrágot.

7. Feltűnő mintás körmök

A körömfestésben is vannak trendek. Ma a természetesség hódít ezen a téren is. A meghosszabbított vagy természetesen hosszúra növesztett körmök feltűnő mintákkal, rikító színekkel, kövekkel, matricákkal és más díszítő elemekkel már nem számítanak divatosnak. A letisztultság és az egyszerűség a fő irányvonal, hossz tekintetében pedig az a legjobb, ha a köröm kicsivel ér az ujj fölé.

8. Szőrös cipő

Mikor divatba jött, a celebek mindenhova ilyen cipőben mentek. De ezek a lábbelik valójában nagyon megosztóak: egyesek azt hiszik, bárhova és bármihez lehet őket viselni, mások szerint viszont kifejezetten taszítóak. Ha trendi akarsz lenni, ezeket a cipőket ne vedd elő a szekrényedből.

9. Fűzőszerű öv

Volt egy idő, mikor ez a vastag és szokatlan kiegészítő nagyon népszerű volt, aztán pedig éppen emiatt vesztette el báját. Szinte mindenki hordta, még pólóval és pufidzsekivel is. Szerezz be inkább egyszerűbb öveket.

10. Kötött ruha

Kényelmes, de már nem divatos. Nem beszélve arról, hogy jó néhány kilóval többnek látszol benne. Sem a testre feszülő, sem a túlméretezett kötött ruha nem jó választás. Ha ragaszkodsz hozzá, válassz vastag kötött ruhát.

11. Átlátszó cipő

Kinézetre érdekes, de túlzottan kényelmetlen ahhoz, hogy kipróbáld. Mikor divatba jött, a legextravagánsabb hírességek viseletévé vált, akik így akarták megmutatni, hogy nem átlagosak. Viszont ezek a cipők nem alkalmasak hétköznapi viseletnek. Képzeld el, hogy egész nap olyasvalami van a lábadon, ami kicsit szem szellőzik.

Egy újságíró saját maga próbálta ki, milyen átlátszó csizmában járni: “Az első próbálkozásnál az én átlátszó csizmám egyáltalán nem csúszott fel a lábamra. De a másodiknál és a harmadiknál sem. Mivel átlátszó, zoknit sem vehettem fel alá. Az egész lábamat a legsűrűbb testvajjal kellett bekennem, csak így tudtam felvenni a csizmát.”

12. Rövid pulóver

Kizárólag tökéletes testű lányoknak áll jól. A jó hír viszont az, hogy emiatt senkinek nem kell szomorkodnia, hiszen a rövid fazonú pulóver már kiment a divatból. Nem kis részben azért, mert teljesen haszontalan ruhadarab volt. Pulóvert az ember akkor vesz fel, mikor hideg van, de mivel egy rövid pulóverből kint van az egész hasad és derekad, nem fog melegen tartani.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét