12 autós trükk, amiről nem akarnál lemaradni

0

Mindenkinek megvannak a maga holmijai, amiket rendszeresen az autóban tart, mint a napszemüveg, a puha törlőkendő, a pótkerék és hasonló dolgok. De néha – különösen hosszú utazásoknál – ennél többre is szükség lehet.

A következő tippek segítségével szükséghelyzetben kihúzhatod magad a bajból és akár még spórolhatsz is.

Fogkrém

A fogkrémmel eltávolíthatod a sárga elszíneződést a fényszórókról. Csak kend be őket, dörzsöld át egy szivaccsal és mosd le vízzel. Ha a fényszórók nagyon piszkosak, 3-4-szer is megismételheted.

Borotvahab

Hogy télen a szélvédő ne párásodjon be, mosd le borotvahabbal. Itt megnézheted, hogyan működik.

Iratcsipesz

Egy közönséges iratcsipeszből készíthetsz telefontartót az autóba. Nem a legszebb, de ha sürgősen szükséged lesz GPS-t használni és máshogy nem tudod rögzíteni a telefonodat, nagy segítségedre lesz.

Rongy

A szélvédőre ragasztott matricákat nagyon nehéz leszedni. Tégy egy forró vízbe áztatott rongyot kívülről a szélvédőre, ahol a matrica van. Ahogy lehűl, a matrica ragasztója elkezd olvadni, így könnyen lehúzhatod a matricát.

Körömlakk

Ha apró repedést fedezel fel a szélvédőn, kend be körömlakkal. Ezzel megelőzheted, hogy a repedés tovább terjedjen, így biztonságban célba érhetsz.

WC-pumpa

Ha van egy kis horpadás a kocsidon, egy WC-pumpa segítségével helyrehozhatod. Ez tényleg működik! Csak helyezd a horpadásra és kezdd el húzni. Az autód olyan lesz, mint új korában.

Kézfertőtlenítő

A befagyott zárat könnyen kinyithatod vele. Tégy belőle a zárra és várj néhány percet. A szer felolvasztja a jeget, az ajtó pedig nyitható lesz.

Harisnya

Bár nem tűnik túl hihetőnek, egyes internetezők szerint működik ez a módszer. Ha menet közben elvesztesz egy szíjat, de több kilométerre vagy a szerviztől, egy harisnya segítségével kihúzhatod addig, míg a szíjat pótolni tudod.

Ruhacsipesz

Cseppents illóolajat egy facsipeszre és tűzd a szellőző lamellájára. Az autódat hamarosan elárasztja majd a kedvenc illatod.

Citrom

Nem aludtad ki magad, de muszáj vezetned. Ilyenkor vigyél magaddal egy citromot, és amikor kezdesz elálmosodni, tégy belőle egy szeletet a nyelved alá. A savtól rögtön éber leszel, és biztonságban folytathatod az utadat.

Hajbalzsam

A vízlepergető készítmények általában egy vagyonba kerülnek. De sima hajbalzsammal helyettesítheted őket. Kend be vele a szélvédőt, majd mosd le. Az esőcseppek gyorsan végigperegnek majd a szélvédőn.

Vonószem

Ha az autó lerobban, szükség lehet az elvontatására. Ehhez az autó hátulján vagy egyes modelleknél az elején találsz egy négyzet alakú részt, ami egy menetet rejt. Ebbe hajthatod be a vonószemet, hogy el tudjanak vontatni a legközelebbi szervizig.

BÓNUSZ: Mi az a gumicsík az autók hátulján?

Régebbi autókon valószínűleg te is láttál már ilyet. Ha nagy utat teszel meg az autóval, a levegő és az autó közötti kontaktus hatására az autó elektrosztatikussá válhat. A gumicsík az elektromosságot a talajba vezeti.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét