11 tipp, hogy úgy aludj, mint egy kisbaba

0
5565

Jól tudjuk, hogy az alvás létfontosságú, de néha a késő esti fennmaradásoknak, a különböző elektronikus eszközök használatának és a rossz alvási szokásoknak a különböző kombinációi megnehezítik, hogy elérjük azt a mindennél fontosabb – mégis néha elérhetetlennek tűnő – 8 órát.

Hoztunk 11 egyszerű és praktikus lépést, ami segít szebbé tenni a reggeleket, produktívabbá a nappalokat, és pihentetőbbé az éjszakákat.

11. Mozogj.

Akár egy esti séta is tökéletes “ellenméreg” lehet az agynak, ami még mindig a napi történésekkel van elfoglalva. Kapcsold ki a telefonodat, ne siess, élvezd a látványt és a hangokat, és közben fokozatosan el fogsz lazulni.

10. Legyen rutinod.

Ha mindennap ugyanazon az úton utazunk, szinte már gondolkodás nélkül tesszük meg. Ugyanez a koncepció igaz az alvásra is. Mindegy, hogy egyszerű vagy igencsak összetett a rutin (lehet, hogy arra van szükséged, hogy a párnák egy adott irányba nézzenek, mielőtt lekapcsolnád a villanyt), az agyad rá fog jönni, hogy ezek az ismétlődő cselekvések jelzik az alvást.

9. Válaszd a megfelelő alvópózt.

Ha oldalon alvó típus vagy, próbálj meg a bal oldaladon aludni, mert ez fokozza az emésztést és a vérkeringést.

A háton alvás problémákat okozhat a horkolás szempontjából, mert a gravitáció miatt a nyelv hátracsúszik. Nem ajánlott azoknak, akik alvási apnoéban szenvednek.

Hason aludni nem a legjobb ötlet, sokan tartják a legrosszabb alvási póznak. Kiegyenesíti a gerinc természetes görbületét, ami derékfájáshoz vezethet. Ha egész éjjel úgy alszol, hogy a fejed az egyik irányba van fordítva, az megerőlteti a nyakat. Ha te ezt a pozíciót kedveled, próbáld meg párnák segítségével ösztönözni a tested az oldalt fekvésre.

8. Légy a saját produktivitás gurud.

Nem mindenki engedheti meg magának a saját teljesítményedzőt. De ezzel a technikával előnyt kovácsolhatsz a sikerhez való hozzáállásodból. Mielőtt aludni mész, írd le a 3 fő prioritást a következő napra vonatkozóan. Még ha 15 tétel is szerepel a listán, a fókuszálás akkor is hozzájárul a másnapi produktivitáshoz.

7. Meditálj.

A mindfulness meditáció most éli fénykorát, de ha nem tudod, hogy hogyan állj neki, itt van egy szuper gyors bevezetés kezdőknek:

  • Lassan végy egy mély lélegzetet az orrodon keresztül, majd a szádon keresztül fújd ki.
  • Különböző gondolatok bevillannak az agyadba. Nyugtázd és engedd el őket.
  • Figyelj a tested minden egyes részére a fejed tetejétől a lábujjadig, egymás után feszítsd meg és lazítsd el mindegyiket, amíg teljesen el nem lazulsz.

6. Olvass.

Ki jut eszedbe, amikor azt a szót hallod, hogy “siker”? Bill Gates? Ariana Huffington? Oké, lehet, hogy a te álmaid kevésbé ambiciózusak, mint az övék (vagy nem, ki tudja?), de egy dolog közös ezekben az emberekben a siker szédítő magaslatain kívül, mégpedig az, hogy olvasnak elalvás előtt. A mentális folyamat, ami ahhoz szükséges, hogy a gondolatainkat a napi dolgokról a karakterekre tereljük, a kikapcsolódás fontos része.

5. Kapcsolódj ki és lazíts.

Mindannyian ránézünk a közösségi médiára és az emailjeinkre, mielőtt aludni mennénk, de higgy nekünk, ez egy szörnyű szokás. A kibocsátott mesterséges fény megzavarja azokat a kémiai anyagokat az agyban, amik segítik az alvást, szóval légy szigorú önmagaddal, és vezesd be a “nincs gépezés alvás előtt” szabályt.

4. Használj megerősítéseket.

Először lehet, hogy bután hangzik, de az “Elengedem a mai aggodalmakat, és bízom benne, hogy a holnap sikert és örömet hoz” vagy az “Ügyes vagy” pozitív mantra ismételgetése a tükör előtt hatékony módja lehet annak, hogy befolyásold az elméd.

3. Készülj fel a reggelre.

Még ha szorgalmasan követed is a fenti javaslatokat, és nagyon jól aludtál, mindent tönkretesz, ha reggel futkoznod kell, hogy végre találj egy tiszta pólót vagy megtaláld a kocsikulcsot. Készíts elő mindent előző este, hogy örömmel ugorhass ki az ágyból, hogy csak reggelizned és fogat mosnod kell, és már kész is vagy.

2. Légy következetes.

A siker és a pozitív gondolkodás kéz a kézben járnak. A tény, hogy az éjfél utáni lefekvést összekapcsolták az ismétlődő negatív gondolkodási mintákkal, azt jelenti, hogy a késő esti fennmaradások egyszerűen nem működnek, ha szeretnéd valóra váltani az álmaidat.

1. Ints búcsút az aggodalmaidnak.

A nap folyamán gondolatok százai (ha nem ezrei) fordulnak meg a fejünkben: aggodalmak, sikerek, a teljesen jelentéktelen dolgoktól kezdve azokig, amik megváltoztathatják az életünket. A kihívások és a jelentős dolgok feljegyzése nemcsak terápiás hatással bír, hanem segít helyet felszabadítani a holnapi akár még nagyobb vagy jobb ötletek számára.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét