11 tény a férfiakról, amit rejtegetnek mások elől

0

Számos tény létezik a férfiakról, amelyeket a statisztikák nem árulnak el nekünk. Általánosságban a nők a világ minden táján tovább élnek, mint a férfiak, a férfiak az életükből egy évet azzal töltenek, hogy nézik a nőket, és kétszer annyit hazudnak, mint a nők. Ebben a cikkben kiderül, hogy mi igaz és mi hamis.

Úgy döntöttünk, hogy megosztunk veled 11 érdekes tényt. Reméljük, hogy tetszeni fognak.

11. A férfiak rémálmai katasztrófák.

A halál, az egészségügyi problémák és a személyes fenyegetés a rémálmok gyakori témái mindenkinél. A University of Montreal tudósai elvégeztek egy tanulmányt, amelyben több mint 10.000 álom szerepelt, és megállapították, hogy vannak különbségek aközött, amit a férfiak és a nők leggyakrabban látnak a rémálmaikban.

A férfiak rettegve ébrednek az olyan rémálmoktól, amelyben nagy katasztrófákat, árvizet, földrengést és háborút látnak. Személyes konfliktusokat tartalmazó rémálmok kétszer olyan gyakran fordulnak elő a nőknél, mint a férfiaknál.

10. A férfiak lehajolnak, hogy felvegyenek egy tárgyat.

Észrevetted már, hogy a férfiak úgy vesznek fel egy leesett tárgyat, hogy lehajolnak, míg a nők leguggolnak? Természetesen nem minden egyes ember teszi így, de ez a viselkedés a tipikus a legtöbb ember esetében.

Talán azért van ez, mert a nők gyakran viselnek kényelmetlen ruhadarabokat (rövidnadrágot vagy harisnyát), ami miatt nekik leguggolni kell. A férfiakat kevésbé valószínű, hogy akadályozza a ruha, így ők könnyedén lehajolhatnak.

9. A férfiak az egészséges súlyú nőket kedvelik.

Blanca Ortega-Roldán Oliva a Granadai Egyetemről kutatásában bizonyította, hogy a férfiak preferálják azokat a vékony nőket, akik egészségesnek néznek ki. Nem úgy értjük, hogy azokat, akik nem köhögnek vagy nincs lázuk, hanem azokat, akiknek a súlyuk egészségesnek tűnik.

Ez azt jelenti, hogy nem valami mitikus szépségideálhoz vonzódnak vagy kizárólag modell alkatú lányokhoz, akiknek a súlya annyi, mint egy tollé, hanem olyan nőkhöz, akiknek a súlya és a magassága normális arányban van.

8. A férfiak megpróbálják vonzani egy nő figyelmét, ha az övükön tartják a hüvelykujjukat.

Amikor egy férfi meg akarja mutatni egy nőnek, hogy érdekli, önkéntelenül olyan testhelyzetet vesz fel, amely azt mutatja, hogy bátor és erős. Általában a férfiak a hüvelykujjukat az övükre téve tartják.

Egy hasonló rituálé megjelent már az ókorban, amikor még nem léteztek övek vagy nadrágok. Amikor egy férfi megpróbált megnyerni egy nőt, szándékosan az ágyéka felé intett. Napjainkban egy ilyen gesztus illetlen lenne, de még mindig megvan a visszhangja: amikor egy srác a kezét az övén tartja, a kezei még mindig az ágyékára mutatnak.

7. A férfiak preferálják a más férfiaktól származó dicséretet.

Létezik olyan vélemény, amely szerint a férfiak örömmel fogadják a bókokat az ellenkező nemtől. De valójában jobban örülnek a férfiaktól származó dicséretnek. És a szexuális orientáció nem számít itt.

Robert Herbert a Binghamton Universitytől bizonyította, hogy az emberek “simán” fogadják a bókokat, és csak az esetek 30%-ában mondanak köszönetet. És abban az esetben, amikor egy férfi egy másik férfitól kap dicséretet, az valószínűleg úgy lesz értékelve, mint rokonszenves dolog, és növeli az önbecsülést.

6. A férfiak az érdeklődésükön keresztül barátkoznak.

Ronald E Riggio PhD írt egy cikket, amelyben elemzett egy kutatást a baráti kapcsolatokról a férfiak és a nők körében. Arra a következtetésre jutott, hogy a férfiak közötti barátság főként a közös érdeklődésen alapul. Jobban szeretnek focizni, golfozni, teniszezni, pókerezni vagy meccset nézni a barátaikkal.

A női baráti kapcsolatok a legtöbbször az érzelmeken és a támogatáson alapszanak. A nők olyan barátot választanak, akik “érzelmileg egységesek” velük.

5. A férfiak kétszer annyit esznek, amikor nő társaságában vannak.

Furcsának tűnhet, de tény, hogy a férfiak többet esznek, amikor egy nővel ebédelnek vagy vacsoráznak. Például 93%-kal több pizzát és 86%-kal több salátát esznek, mint amennyit férfiak társaságában ennének.

Kevin Kniffin PhD a Cornell Egyetemtől erre a következtetésre jutott a kutatásában. Véleménye szerint azért csinálják ezt a férfiak, hogy lenyűgözzék a nőket. Butaságnak tűnhet, de ezek ösztönök.

4. A férfiak jobban szeretik a lazább ruhákat ahogy idősödnek.

A ruhák, amelyeket viselünk, hatással vannak arra, ahogy érezzük magunkat. Ráadásul a ruhák befolyásolják azt, ahogy a körülöttünk lévő emberek értékelnek minket. Ezért van az, hogy egy férfi egy öltönyben magabiztosabbnak érzi magát egy üzleti megbeszélésen.

Azonban a ruhákkal kapcsolatos preferenciák változnak a korral. Például sok fiatal srác visel szűk nadrágot, bár lehet, hogy nem kényelmes. A korral a vágyat, hogy divatosak legyünk, helyettesíti az a vágy, hogy kényelmes darabokat viseljünk. Ezért a férfiak gyakran lazább nadrágra váltanak.

3. A férfiak életstílusa jelentős mértékben függ az IQ-tól.

A stockholmi Karolinska Intézettől egy csoport tudós a tanulmányában megmutatta, hogy a férfi IQ szintje gyakran befolyásolja az életmódját. Főleg azt, hogy túlzásba viszi-e az alkoholfogyasztást vagy sem. Ebből a célból a szakemberek közel 50.000 svéd, 1949 és 1951 között született ember adatait tanulmányozták.

A kutatók szerint az alacsonyabb IQ-val rendelkezők gyakrabban isznak túl sokat. De kiderült az is, hogy ezt a tényt nem csak az IQ befolyásolja, mert azoknak a férfiaknak, akik túl sok alkoholt fogyasztottak, gyakran érzelmi problémáik is voltak.

Mindazonáltal a tudósok úgy vélik, hogy az intelligencia magasabb szintje egészségesebb életstílushoz vezet.

2. A férfiak kétszer olyan gyakran hazudnak, mint a nők.

Egy átlagos férfi egy nap 6 alkalommal hazudik a kollégájának, a főnökének vagy a partnerének, míg a nők csak körülbelül 3-szor naponta. Egy felmérés, amelyet a 20th Century Fox Home Entertainment végzett el 2009-ben a Hazudj, ha tudsz! című tévésorozat megjelenése előtt, segített felfedni ezt a tényt.

Kiderült, hogy a férfiak kétszer olyan gyakran hazudnak, mint a nők, és a leggyakoribb hazug kifejezés a “Minden rendben. Jól vagyok.”

1. A férfiak életükből közel egy évet azzal töltenek, hogy nőket bámulnak.

Egy férfi naponta körülbelül 43 percet tölt azzal, hogy 10 különböző nőre néz. Ez összesen 259 óra (vagy majdnem 11 nap) egy évben. 18 és 50 éves kor között a férfiak 11 hónap 11 napot töltenek azzal, hogy csodálják a nőket.

A nők azonban csupán 20 percet néznek a férfiakra naponta. 18 és 50 éves kor között 6 hónapot töltenek ezzel a tevékenységgel.

Ilyen eredményt kaptak a Kodak Lens Vision Centers alkalmazottai is, akik 3000 ember részvételével végeztek egy felmérést. Kiderítették, hogy a legmegfelelőbb helyek az ellenkező nemű idegenek bámulására a szupermarketek, pubok és nightclubok.

Milyen tényt adnál hozzá a listához a tapasztalataid alapján? Mondd el egy kommentben!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét