11 részlet, amitől idősebbnek tűnhetsz

0
4250

Tudtad, hogy a stílusod és a ruháid kihatnak az önértékelésedre, a hangulatodra, de még az egészségedre is? Amikor reggel kiválasztod, hogy mit veszel fel, tudat alatt felveszel vele együtt egy bizonyos karaktert is. Ha olyan ruhára és kiegészítőkre esik a választásod, amelyek leginkább egy idős hölgy gardróbjába lennének valók, elkezded magad öregebbnek érezni.

Utánajártunk, hogy melyik divatbakik miatt tűnhetsz öregebbnek. Lássuk a listát!

1. Ne takard el a nyakad.

Ha fiatalabbnak akarsz tűnni, ne rejtsd el a nyakad. A garbó helyett válassz megfelelőbb nyakkivágású felsőt.

2. Felejtsd el a hosszú szoknyát.

A hosszú szoknyától sem fiatalnak, sem üdének, sem szexinek nem fogsz látszódni. Ugyanakkor a mini sem mindig jó választás, hiszen könnyen közönségesnek vagy alulöltözöttnek tűnhetsz benne. Mindkettőt kerüld, inkább viselj térdig érő szoknyát.

3. A kardigánodat tartsd meg otthonra.

Ha imádod is azt a kényelmes, puha kardigánt, nyilvános helyen ne viseld. Főleg, ha vastag anyagból készült és sötét színű. Válassz helyette egy blézert vagy egy dzsekit.

4. Sálat csakis hidegben hordj.

A sál viselésétől is idősebbnek fogsz tűnni, ezért kizárólag akkor viseld, ha hideg az idő. Helyette inkább hagyd fedetlenül a nyakad.

5. Kerüld a túl sok feketét.

A fekete mindig stílusos szín marad, de próbáld elkerülni a teljesen fekete outfiteket. Fennáll ugyanis a veszélye, hogy egy ilyen összeállítás csak kiemeli az összes bőrhibádat és ráncodat. A világosabb színek az arcodat is üdébbé teszik.

6. Könnyed sminket viselj.

A túl sok smink, az élénk vagy sötét színű rúzs egyenesen a ráncaidra irányítja a figyelmet, a sötét szemfestéktől pedig a tekinteted fog fáradtnak tűnni. A semleges árnyalatok és a szájfény viszont fiatalos és természetes megjelenést kölcsönöznek.

7. Tartsd magad távol a túlméretes ruháktól.

Csak nagyobbnak látszik tőlük a tested. Válassz helyettük a méretednek megfelelő ruhákat, amelyek a legjobb adottságaidat emelik ki.

8. Amikor csak lehet, ne viselj szemüveget.

Van, akinek kifejezetten jól áll, de a szemüveg mégis éveket képes hozzáadni a valós korhoz. Válts inkább kontaktlencsére.

9. Kerüld a virágmintát.

A virágmintás ruhák és blúzok régimódi hatást keltenek. Helyettük válaszd inkább a pasztell színeket, a virágokat pedig hagyd meg egy retró bulira.

10. Ne vágasd rövidre a hajad.

Talán stílusos, de az biztos, hogy évekkel öregít a rövid frizura. Válaszd a bob fazont vagy a hosszú hajat, persze ehhez egészséges és erős kell hogy legyen a hajad.

11. Mondj le a barnítóról.

Sosem fog úgy kinézni az eredmény, mintha a nap fogta volna meg a bőrödet, ráadásul kihangsúlyozza az arcodnak azokat a részeit is, amiket nem biztos, hogy ki szeretnél emelni. Használj fényvédőt, és válaszd a természetességet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét