11 okos pszichológiai trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

0

A pszichológia olyan tudomány, ami mindenki számára tartogat érdekességeket. A marketingesek, az üzletemberek és a csalók is jól tudják ezt.

A következőkben olyan pszichológiai trükköket ismerhetsz meg, melyek nagy hasznodra válnak majd a mindennapi életben, és segítenek könnyebben elérni a céljaidat.

Hogyan ismerd fel a titkos imádót.

Érezted már úgy, hogy valaki jó ideje bámul, de sosem voltál benne teljesen biztos? Akkor próbáld ki ezt a tesztet. Legközelebb, mikor úgy érzed, hogy valaki szemtelenül bámul, ásíts egyet. Hangot is adj ki hozzá. Mint tudjuk, bizonyos viselkedések ragadósak, ezért ha az illető is elkezd ásítani, biztos lehetsz benne, hogy tényleg bámult téged.

Hogyan verekedd át magad a tömegen.

Ha egy tömegen kell átküzdened magad, tedd a következőt: állj egyenesen és nézz közvetlenül oda, ahova szeretnél eljutni. Most indulj el. Meg fogsz lepődni, az emberek milyen könnyen átengednek. Ez a trükk nem működik, ha napszemüveget viselsz vagy a telefonodat bámulod.

Hogyan nyugtasd le az ellenségedet.

Előfordult már, hogy olyan emberrel volt találkozód, aki nem is leplezi, hogy nem kedvel téged? Ha úgy érzed, legszívesebben a busz alá lökne, és mindenáron veszekedést akar provokálni, egyszerűen ülj mellé. Így az egész testével feléd kell fordulnia, ha kapcsolatba akar kerülni veled. Kényelmetlenül fogja érezni magát, esetleg még bűntudata is lesz, mikor ilyen közel ülsz hozzá. Valószínűleg kevesebbet fog beszélni hozzád, ha fog egyáltalán.

Hogyan bírd rá, hogy elmondja az igazat.

Mikor úgy látod, hogy az illető titkol valamit, miközben beszélgettek, ne kérdezd meg újra meg újra. Csak nézz a szemébe. A hosszabb szemkontaktustól kellemetlenül érzi majd magát, és bűntudata lesz, hogy hazudni akart, ezért el fogja mondani az igazat.

Hogyan vedd rá, hogy szívességet tegyen neked.

Egyszerű: ha kedvezményt szeretnél kapni, kérd ingyen. Az emberek rosszul érzik magukat, mikor először visszautasítanak, ezért másodszor sokkal kedvesebbek lesznek.

A megfelelő fülhöz beszélj.

Egy másik trükk, amivel meggyőzhetsz valakit, hogy szívességet tegyen neked. Nagyon fontos, hogy az illetőnek melyik fülébe beszélsz. A jobb füllel hallott szavak hatással vannak a logikus érvelésre, a ballal hallottak pedig az érzelmekre. Ha arról kérdezed, hogy mivel foglalkozik, akkor fordulj a jobb füléhez, de a bókokat és a romantikus vallomásokat a bal fülébe suttogd.

Figyelj a szemkontaktusra.

Mikor valaki a szemedbe néz, úgy érzed, figyel a mondanivalódra. Ha valaki tetszik és szeretnéd, hogy legyen közös jövőtök, mikor beszél hozzád, erősen figyeld a szemét. Ettől jobban fog kötődni hozzád.

Az első randi legyen egy adrenalinlöket.

A lány valószínűleg jobban fog kedvelni, ha az első randin vidámparkba viszed. Az izgalomtól ugyanis sokkal jobban fogja élvezni a társaságodat. Egy ijesztő film vagy az extrém sport is megteszi.

Mondd ki a nevét.

Az illető sokkal nagyobb eséllyel fog megkedvelni, ha kimondod a nevét, miután megismerkedtetek. Hallani a nevünket zene füleinknek. Miért ne próbálnád ki ezt a trükköt a kiszemeltednél?

Hogyan emlékezz az információkra.

Ha valami új dolgot tanulsz vagy új információkat akarsz megjegyezni, oszd meg őket valakivel. Részletesen mondd el neki, így könnyebben tudsz majd visszaemlékezni rá.

“Snackman-hatás”

Egy internetes videónak köszönhetően lett népszerű ez a trükk, melyben két veszekedő embert egy harmadik úgy állított meg, hogy egyszerűen elsétált közöttük. Hihetetlennek hangzik, de igaz. A fiatal férfit “Snackman”-nek nevezték el, mert evett… Az étel nyugtató hatással van az emberekre. Anélkül, hogy észrevennék, miközben az emberek más ételét figyelik, tudat alatt kevésbé agresszívvé válnak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét