11 mítosz, amiben hiszünk, mikor újra összejövünk az exünkkel

0

Sokan megpróbálnak visszatérni egy régi kapcsolathoz. Természetesen előfordulhat, hogy erre jó ok van, de a legtöbb esetben mégis kiderül, hogy újrakezdeni a kapcsolatot tévedés volt.

Cikkünkből megtudhatod, miért csupán mese az a 11 magyarázat, amit a legtöbbször használunk, mikor vissza akarunk menni az exünkhöz.

1. Ezúttal minden más lesz.

A világ változik, szóval köztetek is változhatnak a dolgok. De valószínűleg még rosszabbak lesznek. A kutatások szerint azok a párok, akik szakítás után később újra összejönnek, kevésbé figyelnek a pozitív dolgokra, sokkal inkább a kapcsolatukban lévő negatívumokra koncentrálnak. A múltbeli sérelmekre fókuszálva pedig nehezen lehet megjavítani egy kapcsolatot.

2. Teljesen megváltozott.

Az emberek igazából nem változnak. Legalábbis nem gyorsan és nem ok nélkül. Még a legapróbb szokás elhagyásához is elképesztő belső indíttatásra, motivációra és önuralomra van szükség, no meg persze időre is. A te exednek ez mind megvan?

3. Nálam senki nem ismeri őt jobban.

Igazad van, hiszen sok időt töltöttetek együtt. De maga a tény, hogy jól ismeritek egymást, még nem fogja megakadályozni a szakítást, igaz? Talán éppen ez volt az oka, hogy külön mentetek, hiszen egy kapcsolatban nem árt egy kis titokzatosság.

4. Csak idióták vannak, nem valószínű, hogy találnék nála jobbat.

A szomszéd fűje mindig zöldebb. Csak nem vagy hajlandó észrevenni, hogy ennek az új srácnak milyen jó tulajdonságai vannak, mert egy új kapcsolat kimozdítana a komfortzónádból.

5. Nem tökéletes, de legalább az enyém.

Az emberi agy jóval érzékenyebb a veszteségre, mint a győzelmekre. Ugyanez van a kapcsolatoknál is. Kérdezd meg magadtól, mi a jobb: örökké boldogan együtt lenni azzal, aki passzol hozzád, vagy zavaros életet élni egy “nem tökéletes, de legalább az enyém” párral.

6. Nincs időm randizgatni meg társkeresőzni.

Megismerni egy új embert az első és legfontosabb lépés a látóköröd kiszélesítéséhez. Az Egyesült Államokban az elmúlt években a házasságok nagyjából 17%-a olyan párok között köttetett, akik társkeresőn keresztül ismerték meg egymást.

7. Egyelőre barátok vagyunk, majd meglátjuk, hogyan alakul.

Aranyszabály, hogy egykori szerelmespárok között nem létezhet igazi barátság. Az ilyen kapcsolatban már nincs bizalom. Ha arra vágysz, hogy az exed a barátod legyen, az akár mentális problémát is jelezhet.

8. Ittatok egy kicsit, aztán csók lett belőle. Aztán együtt mentetek haza.

A nők 43, a férfiak 47%-a tölt együtt egy-egy éjszakát az exével. Ha ez veled is megesett, tudd, hogy a dolog nem egyedi, de ez még nem ok az újrakezdésre. Csak ne váljon szokásoddá, mert ezzel hatalmas akadályt gördítesz saját magad elé a boldog jövő felé vezető úton.

9. Senki sem tökéletes.

Ki akar tökéletes lenni? Csak arra van szükség, hogy jól érezzétek magatokat együtt és kiegészítsétek egymást.

Szakítottatok, de nem azért, mert egyikőtök sem volt tökéletes. Egyszerűen nem passzoltatok egymáshoz. Fogadd ezt el, és lépj tovább.

10. Az exem nem száll le rólam.

Szakítás után gyakori, hogy az egyik fél olyan intenzív érdeklődést mutat, ami korábban nem volt rá jellemző. Üzeneteket küld, hívogat, váratlanul betoppan. Ez aztán a szerelem – gondolhatnánk. “Nem tud elfelejteni engem!” Legtöbbször azonban arról van szó, hogy az irányítása alatt akar tartani.

11. Talán én túloztam el a dolgokat.

Talán igen. Ha a család, a munka vagy más külső tényező miatt szakítottál, egy második próbálkozás sikeres lehet. De statisztikák szerint legtöbbször a szakítás mögött jóval komolyabb okok állnak, például megcsalás. Ez pedig valódi ok arra, hogy a kapcsolatnak örökre vége legyen.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét