11 kiváló tipp az utazótáskába pakoláshoz

0

Aki azt mondja, hogy csomagolás közben még sosem stresszelt, az vagy egy érzelemmentes robot vagy mindent helyben vásárol meg.

Ha az utazások előtt mindig feszülten állsz neki becsomagolni a bőröndbe a holmidat, ezek az egyszerű tippek nagy segítségedre lesznek. Még a legkisebb bőröndből is kihozhatod velük a maximumot.

1. Ne hajtogasd a ruháidat, hanem csavard össze.

Jó módszer, hogy minél több holmi beférjen a bőröndbe, és hogy a ruháid ne gyűrődjenek össze. Hajtogatás helyett készíts kis tekercseket a ruhákból, és tedd őket egymásra.

Ezzel a módszerrel egy kis bőröndbe bepakolhatsz 3 rövidnadrágot, 3 hosszúnadrágot, 3 farmert, 1 szoknyát, 2 fürdőruhát, 3 vékony pulcsit, 10 trikót, 5 pólót és 4 ruhát.

2. Használj vákuumos ruhazsákot.

A vákuumos ruhazsák felbecsülhetetlen, ha olyan nagy méretű ruhákat kell bepakolnod, mint a kabát, az ágynemű vagy a gyerek plüssjátékai. Ezzel a módszerrel sok helyet takaríthatsz meg.

Mikor hazaindulás előtt bepakolsz, akkor is jól fog jönni, hiszen beleteheted a szennyest.

3. Kövesd a piramis elvet.

Először a cipőidet tedd be a bőrönd oldalaihoz. Aztán következnek a nagyobb ruhák, mint a nadrágok és szoknyák. Ezeket ne csavard fel, fektesd őket a bőrönd aljára, velük fogod betakarni a többi ruhát. Most csavard fel a gyűrődésre nem hajlamos ruhákat, ezekből lesz a piramis közepe. Következnek a könnyen gyűrődő holmik, ezeket is csavard fel. Utoljára a legsérülékenyebb holmikat tedd a bőröndbe, mint a kozmetikumok, iratok, törékeny tárgyak. Ezek kerülnek a piramis tetejére.

4. Ne vigyél esernyőt.

Ha nagy esernyőd van, hagyd otthon. Helyette jobban jársz egy esőkabáttal, mivel jóval kisebb helyet fog elfoglalni a bőröndben. A legjobb, ha utazás előtt vásárolsz eldobható esőkabátokat.

5. Vegyél kozmetikumokat utazó méretben.

Mindannyiunkban benne van a hajlam, hogy teletömjük a bőröndöt flakonokkal és tubusokkal. Légy bölcs, és állj ellen ennek a késztetésnek. Nyaraláshoz csak utazó méretű kozmetikumokat vigyél magaddal a kedvenc termékeidből.

6. Csomagold el helyesen az apróságokat.

USB, hajcsat, harisnya, zokni, napszemüveg – az ilyen apró holmik kerüljenek a már bepakolt cipő belsejébe, a neszesszerbe, az irattartó mappába, a bőrönd zsebeibe. Az ékszereket gyógyszertartó dobozba is teheted.

7. Használj vállfát.

Ha drága ruhákat viszel magaddal (például ingeket, öltönyt, szmokingot, koktélruhát), nem lesz jó módszer, ha felcsavargatod vagy összehajtod őket. Hogy biztos lehess benne, hogy viselhető állapotban lesznek, tedd őket vállfával együtt egy ruhazsákba. Így akár fel is lógathatod őket.

8. Ne tegyél el a szükségesnél több gyógyszert.

Értelmetlen az otthoni gyógyszeres dobozod teljes tartalmát magaddal vinni a nyaralásra. Válaszd ki a legszükségesebb gyógyszereket, és ezekből se vigyél többet egy levélnél. Ennyi bőven elég lesz, míg orvoshoz tudsz jutni.

Hogy a gyógyszerek épségben maradjanak, tedd őket lezárható nejlontasakba, és dugd a cipők belsejébe.

9. Ne hagyj üres helyet a bőröndben.

Csomagolás közben lehet, hogy eszedbe jut, hogy kellene némi helyet hagyni a szuveníreknek, amiket majd hazahozol. Az üres helyek miatt viszont a ruháid nagyon meggyűrődhetnek, hiszen minden elcsúszhat, összeborulhat a bőröndben.

Hogy ezt megelőzd, az üres részeket töltsd ki kisebb ruhákkal vagy összegyűrt újságpapírral.

10. Csak azt vidd, amire tényleg szükséged van.

Hajszárító, fényképezőgéptok, utazási prospektusok – ezek otthon maradhatnak. Az elektronikus készülékeket csomagold a puha strandkendőbe vagy egy pulóverbe, hogy védve legyenek utazás közben. Az utazási prospektusokra sincs szükséged, hiszen alkalmazásokkal helyettesítheted őket. Hajszárító pedig lesz a hotelben is.

11. Máshogy is összehajtogathatod a holmidat.

Ha a szimpla felcsavarással nem vagy elégedett, készíthetsz olyan tekercset a bugyikból, ami nem fog kibomlani a bőröndben.

BÓNUSZ: Néhány egyszerű, de hasznos tipp.

  • A telefontöltő és a fülhallgató sem fog összegabalyodni, ha egy kis noteszre vagy hasonló tárgyra tekered fel.
  • A törékeny holmikat csomagold zokniba, és tedd a cipő belsejébe.
  • Hogy a cipők ne piszkolják össze a többi holmit a bőröndben, csomagold őket zuhanysapkákba.
  • Hogy a melltartó megtartsa a formáját, tömd ki zoknikkal.
  • A tusfürdő és a sampon nem fognak kifolyni a flakonból, ha a tetejüket befeded egy darab folpackkal és utána csavarod rá a kupakjukat.
  • Megelőzheted, hogy a nyakláncok összegubancolódjanak a bőröndben, ha átcsúsztatod őket egy szívószálon és bekapcsolod a kapcsokat.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét