11 híres anyuka megosztotta, hogyan lehet visszaszerezni a régi alakot szülés után

0

A várandóssággal rengeteg érzelem jár együtt: öröm, izgatottság, boldogság és szomorúság is, amikor a terhesség alatt felszedett kilókkal kell megküzdeni. Egy hírességnek sokszor még fontosabb, hogy visszanyerje egykori alakját. Liza DeFazio táplálkozásszakértő szerint a híres nők ezen nagyon keményen dolgoznak, és minden erejüket bevetik, hiszen a karrierjük múlik rajta.

A következő sztáranyukák bárkit inspirálhatnak.

Jennifer Lopez

Mindig is az egyik legfittebb celeb volt, de ő is hízott a várandósság alatt. Hogy leadja a felesleget, az első pár hónapban könnyű sétákkal edzett. Később 4 mérföld futás, fél mérföld úszás és 18 mérföld biciklizés tette ki az edzésprogramját. Szerinte a legfontosabb, hogy az edzésformákat folyamatosan váltogassuk, így a testünknek alkalmazkodnia kell, és hamarabb láthatóak az eredmények.

Halle Berry

A színésznő 16 kilogrammot szedett fel, mikor kislányával, Nahlaval volt várandós. Megtett mindent azért, hogy visszanyerje korábbi, remek alakját. Néhány óránként evett kis adagokat, kerülte a sós és az olajban sült ételeket. A saját maga által készített ételeket, leveseket, halakat, zöld leveles zöldségeket (pl. spenótot és kelkáposztát) és barna rizst csomagolt el magának, ha napközben nem volt otthon. “Az ő levese nem egy egyszerű leves. Tele van zöldséggel és babbal, nagyon laktató” – mesélte a személyi edzője.

Alessandra Ambrosio

Apró adagokat evett, a fehér rizst barnára cserélte, és sok salátát fogyasztott. Ez segített a Victoria’s Secret modellnek a fogyásban. 3 hónap alatt 20 kilogrammtól szabadult meg a szülés után. Nagyon gyorsan vissza tudott térni a kifutóra is.

Mariah Carey

Legalább 30 kilogrammot adott le, miután világra hozta ikreit. Várandósság alatt csak a vízvisszatartás miatt 20 kilogramm felesleg volt rajta. Feltételezve, hogy a felszedett súlyának egy részét valóban a víz okozta, Carey lenyűgöző fogyása nemcsak egészséges, de könnyedén kivitelezhető is. Heti 1 kilogramm mínusz, havonta 4 kilogramm teljesen biztonságos mértékű fogyás, amit éhezés és egész napos edzés nélkül is el lehet érni.

Jessica Alba

16 kilogrammot szedett fel, mikor kislányát, Honort várta. Kemény munkával azonban sikerült elérnie, hogy kőkemény hasa legyen és újra olyan alakja, amit mindenki megirigyelhet. Az első fázisban napi 20 percet edzett, amivel elsősorban a hasát és a hátizmait erősítette. Később a teljes test edzésére váltott, négyütemű fekvőtámaszokat csinált, ez segített neki a gyors fogyásban.

Elmesélte, hogy szülés után fűzőt viselt, hogy a hasa hamarabb visszatérjen a szülés előtti állapotába.

Beyoncé

A 3 gyermekes anya a színpadon nem rejtegeti szexi alakját. Az egyike azon hírességeknek, akiknek sikerült a szülés utáni fogyás, mégpedig olyan módszerrel, amit a világon minden anya ismer: “A legtöbbet szoptatás alatt fogytam. Arra biztatom az anyukákat, hogy ők is tegyék ezt, mert ez jó lesz nekik és a babának is.”

Reese Witherspoon

Van okunk feltételezni, hogy ő az a nő, akiknek sikerült visszaforgatni az idő kerekét. 3 gyermeket szült, de mindegyik terhessége után visszanyerte régi alakját. Bevallotta, hogy a harmadik terhessége után voltak problémái a súlyával. Egészséges étrendre váltott, jógázott, túrázott és táncolni kezdett.

“Sokat táncoltam a gyerekeimmel és reggel, öltözködés közben. Csak türelmesnek és kíméletesnek kell lenned saját magaddal” – mondta.

Heidi Klum

16 kilogrammot szedett magára a fiával, Henryvel való várandóssága alatt. A személyi edzője szerint: “Heidi tudta, mit akar elérni.” És el is érte. Evezőpadot használt, amivel sokkal jobb eredményeket ért el, mintha futópadon edzett volna. Nem fogyasztott alkoholt, kihúzta az étrendjéből a fehér kenyeret, egyes gyümölcsöket, keményítőtartalmú szénhidrátokat és az egészségtelen telített zsírokat, valamint a transzzsírokat. Helyettük brokkolit, karfiolt, lazacot, csirkét, dióféléket, gombát, tojásfehérjét és babot evett.

Kim Kardashian

3 gyermek anyukája, akinek a második terhessége után 31 kilogrammot sikerült fogynia. Bevallása szerint az Atkins-diétát követte, aminek lényege a kevés szénhidrát és a kis adagok fogyasztása, a nagy mennyiségű rost és egészséges zsírok bevitele. “Az Atkins-diétát követtem, és nálam működött. Most olyan 30 kilogrammal vagyok könnyebb” – mondta.

Jessica Simpson

A várandósság alatti hízása miatt nagyon sokan gúnyolódtak rajta. De ő lett az, aki utoljára nevetett, mikor sikerült visszanyernie bombaformáját.

Elárulta a titkát is: heti 3-szor edzett, nagyon sokat sétált. “Próbáltam napi 8-10.000 lépést megtenni. Nem kifejezetten fogyni akartam. Tartottam magam ahhoz, hogy napi körülbelül 4 mérföldet gyalogoljak.”

Jennifer Garner

A 4 gyermekes anyuka már az első várandósságától kezdve elszántan igyekezett visszanyerni alakját. A szülése után 2 hónappal azzal lepte meg a nyilvánosságot, hogy újra sportos testtel jelent meg.

A titka az volt, hogy nemcsak figyelte a gyerekeket, miközben játszottak, hanem ő is csatlakozott hozzájuk. Ez jó volt neki és a gyerekeinek is. 45 perc alatt egy átlagos nő akár 200 kalóriát is elégethet, miközben játszik a gyerekekkel.

Az anyák mindig gondoskodnak a családjukról, szeretik őket és törődnek velük, de nagyon fontos, hogy magukkal is tudjanak foglalkozni, magukért is tegyenek valamit.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét