11 biztos módszer a jó első benyomáshoz

0
330

Legyen szó az álommunkádról vagy egy komoly kapcsolatról, egy jó kezdés bármelyik helyzetben döntő fontosságú lehet.

A következő 11 tipp segít, hogy jó benyomást tegyél arra, akivel életedben először találkozol. Tartsd őket észben, és nem fogod elszúrni.

11. Légy pozitív.

Amikor találkozol valakivel, próbáld őszinte mosollyal kezdeni a beszélgetést, és ragaszkodj a pozitív hangvételű témákhoz. Ezzel jó benyomást kelthetsz a hozzáállásodról, és a legjobb oldaladat tudod mutatni.

10. Legyen a testbeszéded is nyitott.

A testbeszéded már azelőtt sokat elárul rólad, hogy bármit is mondanál. Döntsd a tested kissé afelé, akihez beszélsz, a végtagjaidat ne keresztezd, így sokkal lazábbnak és megközelíthetőbbnek fogsz tűnni. Olyan testhelyzetet vegyél fel, ami nem túl zárkózott, de nem is túlzottan laza.

9. Vedd fel a szemkontaktust.

Ha beszélsz valakivel, de nem tartasz szemkontaktust, azzal olyan hatást keltesz, mintha mielőbb távozni akarnál. Viszont ha túl hosszan bámulsz a másik szemébe, attól az illető rosszul fogja érezni magát. A 60/40 szabályt kövesd, az összes idő körülbelül 60%-ában tartsd fenn a szemkontaktust. Ez a férfiak és nők közötti találkozásokra nézve is igaz.

8. Figyelj.

Mindig nagyon figyelj arra, amit a másik mond, hogy a hallottakat később felhasználhasd a beszélgetés során. Ha érdeklődést mutatsz a másik által elmondottakra, az illető jobban megnyílik előtted, és gördülékenyebb lesz a beszélgetés.

7. Kérdezz.

A stresszes helyzetekben könnyen idegessé válunk, és elfelejtjük, hogy mit is akartunk mondani. Időzítsd jól a kérdéseket, és a válasz alatt össze tudod szedni a gondolataidat, illetve a saját tetszésed szerint alakíthatod a beszélgetést.

6. Találj közös pontot.

Próbálj közös pontot találni a beszélgetőpartnereddel. Ha olyan témát választasz, ami mindkettőtöket érint, sokkal gördülékenyebb és jobb hangulatú lesz a beszélgetés.

5. Légy egyedi.

Az eredetiséget mindig nagyra értékelik. Amikor jó benyomást próbálsz tenni, állj elő valami érdekessel, ahelyett, hogy olyan témákat érintenél, amik senkit sem érdekelnek. Ha beszélsz egy érdekes képességedről vagy egy izgalmas hobbidról, máris könnyebben megjegyezhetővé válsz.

4. Mutasd meg, hogy van humorod.

A humorodat megcsillogtatni nem könnyű olyankor, amikor valakivel először találkozol, de ha a megfelelő pillanatban elsütsz egy helyénvaló viccet, azzal nagy sikert érhetsz el. Viszont a rossz viccekkel teljesen tönkreteheted az első benyomást.

3. Gyűjts előre információkat.

Mielőtt először találkozol valakivel vagy állásinterjúra mész, érdemes utánanézned az illetőnek, és információkat gyűjtened róla vagy az adott cégről. Így fel tudsz készülni az adott helyzetre, több témát találhatsz a beszélgetéshez, és gyorsabban tudsz majd megfelelő választ adni.

2. Ne görcsölj rá.

Miközben készülsz a találkozásra, és mindenáron szeretnél jó benyomást tenni, könnyen idegessé válhatsz. Ennek pedig az lehet az eredménye, hogy teljesen kicsúszik a lábad alól a talaj. Higgadj le, gondolj arra, hogy a lényeg, hogy önmagadat add és figyelj a másik emberre.

1. Ügyelj a leheletedre.

A rossz lehelet mindenképpen tönkreteszi a rólad alkotott első benyomást. Mielőtt elindulnál a találkozóra, a nyelved középső részével nyald meg a csuklódat, várj 5-10 másodpercet, majd szagold meg a csuklódat. Ha nem tetszik, amit érzel, moss fogat vagy használj szájvizet.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét