11 baklövés, amivel kinyírhatod a telefonodat

0

Apró dolgoknak is komoly következményeik lehetnek, ha a telefonunkról van szó. Ha te is azt szeretnéd, hogy a telefonod még sokáig működjön és megbízható társad legyen a mindennapokban, az alábbi dolgokat sose kövesd el ellene.

1. Furcsa DIY projektek furcsa forrásokból.

Legalább egyszer mindannyiunkkal előfordult már, hogy azt hisszük, egyetlen videó megnézése után meg tudjuk csinálni azt a DIY projektet. A megbízhatatlan forrásokból származó tippek és trükkök viszont sok kárt tehetnek a telefonodban.

2. Az ablakban vagy az asztalon hagyod túlmelegedni.

Még az ablakon keresztül beszűrődő napsütéstől is túlmelegedhet a telefon. Bár szemmel látható kárt nem okoz, a túlmelegedés nagyban rontja a telefon teljesítményét és az akkumulátort is gyengíti. De akár a chipjében is kárt tehet.

3. Figyelmetlenül dugod rá a töltőre.

Biztosan volt már olyan, mikor lefekvéshez készülődtél, úgy dugtad rá a telefonodat a töltőre, hogy közben oda sem néztél. Ilyenkor valószínűleg nem is sikerül elsőre a művelet, erővel tuszkolod bele a töltőt a telefonba. Ezzel viszont a töltőt és a telefont is károsítod. Ezek az elektromos eszközök jóval érzékenyebbek, mint gondolnád.

4. Nem végzed el a frissítéseket, mikor azt a telefon javasolja.

A hardver a telefon teste, a szoftver pedig az agya és a lelke. Ha megbízhatatlan forrásból töltöd le a szoftvert, a telefonod meghibásodhat, leállhat, de akár az összes személyes információdat is kiszolgáltathatja.

5. Nem tisztítod a telefon belsejét.

Erről sem szabad elfeledkezni, hiszen a telefon belsejében rengeteg por, piszok tud összegyűlni, ami a zsebeidből, táskádból kerül bele. Ez a sok szennyeződés befolyásolhatja a telefon működését, például lassíthatja azt. Ha egyedül nem akarsz nekiesni, kérd hozzá szakember segítségét.

6. A kezedben tartod a telefont az utcán.

Volt olyan év, hogy az ellopott iPhone-ok 40%-át az utcán kapták ki a tulajdonosuk kezéből, miközben azok éppen kihangosítva beszéltek rajta. Erre nagyon figyelj, és használj inkább fülhallgatót, ha a zsúfolt utcán telefonálsz.

7. Tok nélkül teszed a táskádba.

A telefontok nemcsak egy divatos kiegészítő, de valódi védelmet tud nyújtani a telefonnak a táskádban összegyűlt szennyeződésekkel szemben. Ha a szennyeződések bekerülnek a telefon belsejébe, hozzájárulhatnak a készülék túlmelegedéséhez, ennek következménye pedig a gyengébb működés lesz.

8. Az eredeti akkumulátort egy olcsó hamisítvánnyal pótlod.

Az akkumulátor a telefon szíve. Ez a motorja. Ellenőrizd, hogy a szervizben milyen akkumulátort tesznek a telefonodba, mikor javítják, mert ha nem eredeti alkatrészt tesznek bele, azzal jelentősen megrövidül a telefon élettartama.

9. Hamisítvány töltők és fülhallgatók.

Sokat hallottunk már arról, hogy a gyenge minőségű, hamisítvány elektronikai eszközök és alkatrészek könnyen lángra kapnak. Ha ez nem is történik meg, abban biztos lehetsz, hogy a telefonod töltőnyílását károsítják az ilyen eszközök. Ennek oka a szemmel nem látható, de mégis meglévő méretbeli különbség a csatlakozókban.

10. Saját kezűleg tisztítod a telefon nyílásait.

Senki sem szeretné, hogy a telefonja belül csupa piszok legyen. Ez lassítja a telefon teljesítményét és túlmelegedést is okoz. De ne ess neki saját kezűleg a tisztításnak! Ehhez kérd szakember segítségét vagy használj speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközöket. Ha az éppen a kezed ügyébe kerülő eszközt dugdosod be a nyílásokba, tönkreteheted a telefon sérülékeny alkatrészeit.

11. A hátsó zsebedben hordod.

Talán hallottad, hogy az iPhone 6-ról derült ki, hogy meghajlik a hátsó zsebben. De ez bármely vékony okostelefonnal előfordulhat. Ezenkívül a lopás esélyét is növeled, ha a hátsó zsebedbe teszed a telefont. Károsodhat akkor is, mikor egyszerűen csak leülsz vagy használod a WC-t és letolod a nadrágodat.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kapucíner fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét